Streptosolen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuStreptosolen
Streptosolen jamesonii Modifica el valor a Wikidata

S. jamesonii Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreSolanales
FamíliaSolanaceae
TribuBrowallieae
GènereStreptosolen
EspècieStreptosolen jamesonii Modifica el valor a Wikidata
Miers
Nomenclatura
BasiònimBrowallia jamesonii Modifica el valor a Wikidata

Streptosolen és un gènere de plantes de flors pertanyent a la subfamilia Cestroideae, inclosa en la família de les solanàcies (Solanaceae). Està estretament relacionat amb el gènere Browallia, dins del qual es va situar originalment. L'única espècie, Streptosolen jamesonii,[1] l'arbust de melmelada o arbust de foc,[2] Comprèn dues espècies.

És un arbust perenne que produeix les flors agrupades i que canvien gradualment de color de groc a vermell, tenint l'aparença de la melmelada de taronja. Una espècie del gènere S. jamesonii és natural de Colòmbia, Equador i el Perú. Al seu Equador natal, la planta té els noms comuns espanyols flor de quinde (flor de colibrí), flor del sol i jaboncillo.[3]

Les tiges són esplèndides i arriben a assolir els 1-2 metres d'altura. Les fulles són ovalades o el·líptiques de color verd fosc. Les flors són tubulars de 3-4 cm de longitud amb ètals lobulats.

Taxonomia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Search results for Streptosolen». The Plant List. [Consulta: 1r març 2016].
  2. «Streptosolen jamesonii». Natural Resources Conservation Service PLANTS Database. USDA.
  3. Montserrat Rios, Fani Tinitana, Pablo Jarrín, Natalia Donoso and Juan Carlos Romero-Benavides, “Horchata” drink in Southern Ecuador : medicinal plants and people’s wellbeing Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine (2017).
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Streptosolen