Sudbury (Ontario)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Sudbury (Ontàrio))
Plantilla:Infotaula geografia políticaSudbury
Imatge

EpònimSudbury Modifica el valor a Wikidata
Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 46° 29′ N, 81° 01′ O / 46.49°N,81.01°O / 46.49; -81.01
EstatCanadà
ProvínciaOntario Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població166.004 (2021) Modifica el valor a Wikidata (51,87 hab./km²)
Geografia
Superfície3.200,56 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud347 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Creació1893 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Prefix telefònic705 i 249 Modifica el valor a Wikidata
Altres
Agermanament amb

Lloc webcity.greatersudbury.on.ca Modifica el valor a Wikidata
Facebook: GreaterSudbury Twitter (X): GreaterSudbury GitHub: cityofgreatersudbury Modifica el valor a Wikidata

Gran Sudbury[1] (en francès: Grand Sudbury, en anglès: Greater Sudbury) és una ciutat situada a la província d'Ontario (Canadà). Gran Sudbury va ser creada el 2001 en fusionar dues ciutats i pobles de la regió municipal de Sudbury, juntament amb altres municipis limítrofs.

És la ciutat més gran en població al nord d'Ontario, i la 24a àrea metropolitana més gran del Canadà. En terreny, és la ciutat més gran d'Ontario, el setè municipi en àrea del Canadà i la municipalitat més gran a la zona en anglès legalment dissenyada com una ciutat.

Gran Sudbury és una de les cinc ciutats d'Ontario (les altres són Toronto, Ottawa, Hamilton i Kawartha Lakes) que són independents del districte, comtat o municipalitat regional.

També és l'única ciutat que té dos noms oficials (el seu nom en francès és Grand-Sudbury, on el francès és la llengua materna d'un terç de la seva població[2]). A diferència d'algunes ciutats com Greater Toronto o Greater Mont-real, el nom "Greater Sudbury" es refereix a una sola ciutat, no a una unió de diferents municipalitats. No obstant això, el nom Sudbury, sense les modificacions oficials, encara és d'ús diari comú.

L'últim cens[Quan?] de l'àrea metropolitana incloïa a la ciutat, reserves índies del Llac Whitefish i Wannapitae, i tenia una població de 158,528 en el cens del 2006. S'estima[Quan?] que Gran Sudbury té una població neta de 165,322. Informalment, alguns residents de l'àrea podrien considerar-se dins de l'àrea a Markstay Warren, St. Charles i French River, una regió coneguda com l'est de Sudbury, així com les comunitats allunyades d'Estaire i Cartier.

Personalitats lligades a Sudbury[cal citació][modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sudbury