Sulpici Pontich

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSulpici Pontich
Biografia
Naixement1670 Modifica el valor a Wikidata
Bulaternera (Rosselló) Modifica el valor a Wikidata
Mort1738 Modifica el valor a Wikidata (67/68 anys)
Girona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióreligiós Modifica el valor a Wikidata

Sulpici Pontich (Bulaternera, ~1670 - Girona, 1738) va ser un religiós i canonge de la catedral de Girona, a la qual dedicà diversos estudis. Estudià teologia i dret civil, i acabà doctorant-se en totes dues matèries. Nebot del bisbe de Girona Miquel Pontich (Bulaternera, 1632 - Girona, 1699), va ser nomenat canonge coadjutor de la seu gironina el 1705, i fou secretari del capítol del 1717 endavant. Fou autor de dues extenses obres manuscrites -conservades a l'arxiu catedralici- que han esdevingut instruments de recerca insuperats[1] pel que fa a la seu: Repertori per alfabètich del secretariat del M.I. Capítol o també citat amb el títol Diccionario alfabético sobre todo lo perteneciente a la iglesia de Gerona (en tres volums) i Episcopologi i sèrie dels prebendats, tots dos amb índex. Hom el creu també autor d'una biografia del seu oncle Miquel, en un volum que hauria anat a raure a mans del seu germà carnal Ignasi.[2][3]

Notes[modifica]

  1. Jiménez Sureda, Montserrat «La catedral de Girona en el segle xviii. Reflexions sobre un procés de recerca». Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, 1999, pàg. 187-203.
  2. Ignasi Pontich (Bulaternera - ?) va ser monjo cartoixà a Montalegre i autor dels llibres Revelaciones y gracias que recïbió de Dios el venerable don Juan Fort, cartujo de Scala Dei i Anzuelo de oro (que publicà Pere Serra i Postius).
  3. Sureda i Jubany, Marc. «Una compilació imprescindible: l'obra de Sulpici Pontich, a la tesi doctoral Els precedents de la catedral de Santa Maria de Girona» p. 42-46. [Consulta: 4 octubre 2013].

Bibliografia[modifica]