Sydney Football Club

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSydney FC
(en) Sydney Football Club Modifica el valor a Wikidata
Dades
SobrenomSky blues
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació2004
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaLliga australiana de futbol Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubSydney Football StadiumSydney (–2018). 45.500 
Jubilee Oval (en) TradueixSydney (2018–2022). 24.000 
Leichhardt Oval (en) TradueixLeichhardt (en) Tradueix (2018–2022). 22.000  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaScott Barlow (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Entrenador principalGraham Arnold
Frank Farina (–2014) Modifica el valor a Wikidata
Propietat deDavid Traktovenko (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color          blau cel, blau
Equipament esportiu
EquipamentUNICEF

Lloc websydneyfc.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: SydneyFootballClub Twitter (X): SydneyFC Instagram: sydneyfootballclub Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Sydney Football Club és un club de futbol australià de la ciutat de Sydney. Juga a l'A-League, la màxima competició del país, des de la seva fundació el 2004.

Història[modifica]

Quan la Federació Australiana (FFA) va decidir eliminar la National Soccer League per a crear un nou campionat conegut com l'A-League, la Federació local de Nova Gal·les del Sud va sol·licitar una plaça per a un equip amb seu a Sydney, el Sidney Football Club. La FFA va acceptar la candidatura l'1 de novembre de 2004. El primer president de l'entitat va ser Walter Bugno i el primer entrenador Pierre Littbarski.

El Sydney FC va atraure a internacionals australians com Clint Bolton, Steve Corica i David Zdrilic i com a primer jugador-franquícia va contractar a l'exjugador del Manchester United Dwight Yorke de Trinitat i Tobago.

John Aloisi presentat amb el Sydney FC.

Al torneig de selecció de representant australià per a la Lliga de Campions de l'OFC de 2005 el Sydney FC va aconseguir la classificació, aconseguint el títol del campionat oceànic en guanyar l'AS Magenta de Nova Caledònia per dos gols a zero. Aquest triomf els va permetre participar en el Campionat del Món de Clubs de futbol de 2005, perdent en la primera ronda contra el Club Deportivo Saprissa.

A la primera temporada de l'A-League, el Sydney FC va aconseguir el segon lloc a la lliga, aconseguint el campionat a les rondes eliminatòries, guanyant el Central Coast Mariners FC per 1-0.

A la segona campanya, l'entrenador Pierre Littbarski va ser substituït per Terry Butcher, reforçant l'equip amb les contractacions de Ruben Zadkovich i Alex Brosque malgrat la baixa de Dwight Yorke. L'equip aconseguí la quarta posició, sent eliminat a les semifinals dels play-offs pel títol.

A la temporada 2007-08, es va contractar a Juninho Paulista com a jugador-franquícia, assolint la tercera posició, però caient novament a les semifinals.

A la 2008-09, amb les incorporacions de John Aloisi, Mark Bridge o Simon Colosimo, l'equip va quedar cinquè, no aconseguint la classificació per a les rondes eliminatòries pel títol.

A la següent temporada, la cinquena a l'A-League, va aconseguir la primera plaça a la lliga, passant a les rondes eliminatòries pel títol.

Uniforme[modifica]

  • Uniforme titular: samarreta blava aiguamarina, pantalons blau marí, mitges blaves aiguamarina.
  • Uniforme alternatiu: samarreta blanca, pantalons blaus aiguamarina, mitges blanques.

Estadi[modifica]

El Sydney FC juga els seus partits com a local en el Sydney Football Stadium, conegut fins al 2007 com Aussie Stadium i localitzat a la ciutat de Sydney. Va ser construït el 1988 com el primer estadi rectangular per a rugbi a 13, i també s'utilitza per a albergar partits de rugbi union. Compta amb capacitat per a 45.000 espectadors.

El camp el comparteix amb el Sydney Roosters, de la National Rugby League, els New South Wales Waratahs, de la Super 14, i ocasionalment els Wests Tigers, de l'NRL.

Palmarès[modifica]

  • A-League (2): 2005-06, 2009-10
  • Campionat de Clubs d'Oceania (1): 2005

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sydney Football Club