Tahina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Tahini)
Infotaula menjarTahina
Característiques
GastronomiaGastronomia d'Egipte, gastronomia de Grècia, gastronomia de Xipre, cuina libanesa, cuina llevantina, Iraqi cuisine (en) Tradueix, gastronomia de Síria i gastronomia de Turquia Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusaliment d'untar, aliment, pasta alimentària i condiment Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsllavor de sèsam Modifica el valor a Wikidata
Tahina

La tahina o pasta de sèsam (àrab: طحينة, ṭaḥīna, femení del participi طحين, ṭaḥīn, ‘mòlt’)[1] és una pasta feta amb llavors de sèsam lleugerament torrades i després moltes que es fa servir en la gastronomia del Nord d'Àfrica, de l'Orient Mitjà, de Grècia i de Turquia.

La tahina és un principal component de l'hummus i també d'altres plats grecs i del Mitjà Orient.

La pasta de sèsam, feta a l'estil asiàtic, sense clofolla, també és un ingredient de certs plats de la Xina, Corea, el Japó i l'Índia.[2]

Valor nutritiu[modifica]

100 grams de tahina proporcionen una energia de 2.489 kJ amb 21,19 g d'hidrats de carboni, 17 g de proteïna, 3,05 g d'aigua 426 mg de calci i 8,95 mg de ferro.

La tahina també és el principal ingredient del tipus mediterrani de halva, i està esdevenint més comú el seu ús en la cuina europea.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. [enllaç sense format] http://www.nisanyansozluk.com/?k=tahin&x=0&y=0
  2. Sanjeev Kapoor, Khazana of Indian Vegetarian Recipes, p. 94

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tahina
  • Basan, Ghillie; Basan, Jonathan. The Middle Eastern Kitchen: A Book of Essential Ingredients with Over 150 Authentic Recipes. Hippocrene Books, 2006. ISBN 0781811902, 9780781811903.