Tampa Bay Lightning

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTampa Bay Lightning

Epònimllamp Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusequip d'hoquei sobre gel Modifica el valor a Wikidata
Creació1992
Activitat
Esporthoquei sobre gel Modifica el valor a Wikidata
LligaNHL Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubAmalie Arena (en) TradueixTampa (Florida) . 19.204  Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis

Lloc weblightning.nhl.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: lightningnhl Twitter (X): tblightning Instagram: tblightning Youtube: UCgC7zVCS9UJg-ziFINnwzyA Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Els Tampa Bay Lightning (en català Tampa Bay llamp) és un equip professional d'hoquei sobre gel de la ciutat de Tampa (Florida, Estats Units). Juga a la National Hockey League a la Divisió Sud-est de la Conferència Est.

El seu pavelló és el St. Pete Times Forum i juga amb jersei negre i pantalons negres a casa i amb jersei blanc i pantalons negres a fora. Va guanyar la seva primera Copa Stanley a la temporada 2003-04.

Història[modifica]

L'equip fou fundat el 1992 per una expansió de la lliga juntament amb els Ottawa Senators, van tenir resultats discrets fins a la temporada 2002-03, que van arribar a les semifinals de conferència, però el millor resultat de la història de la franquícia es va aconseguir a la temporada 2003-04. L'equip va acabar com a campió de divisió i com el segon millor classificat en la seva Conferència, amb 106 punts. Després de guanyar en la fase final als New York Islanders, els Montreal Canadiens i els Philadelphia Flyers, els Tampa Bay Lightning es van proclamar campions de la Conferència Est i va aconseguir arribar per primera vegada en la seva història a la final de la Copa Stanley, en la que es van enfrontar amb els Calgary Flames. Els Lightning es van imposar en set jocs amb una victòria per 2-1 i van guanyar la seva primera Copa Stanley de la seva història.

Palmarès[modifica]

Copa Stanley:3

  • 2003-04, 2019-20, 2020-21

Trofeu Príncep de Gal·les:1

  • 2003-04

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tampa Bay Lightning