Teatre El Musical

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Teatre El Musical
Imatge
Dades
TipusTeatre i sala de cinema Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValència Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPlaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 28′ N, 0° 20′ O / 39.46°N,0.33°O / 39.46; -0.33
Lloc webteatreelmusical.es… Modifica el valor a Wikidata

El Teatre El Musical (TEM) és una sala de teatre al barri del Cabanyal-Canyamelar (València). L'edifici original va ser construït el 1924[1] i modificada la seva construcció per part de l'arquitecte Eduardo de Miguel Arbonés el 2004.[2]

Amb la seva reobertura sobre el que era un antic cinema, l'Ajuntament de València (propietari de l'edifici), ha reformat la seua façana i l'interior és completament nou, conformant una sala molt moderna i ben equipada. La porta principal de l'entrada, a més, és la més alta de la ciutat de València.

Al TEM s'exhibeixen cada temporada no només obres de teatre, sinó també concerts i cicles musicals, espectacles de dansa, òpera, projeccions cinematogràfiques, conferències i exposicions. La moderna sala compta amb un auditori amb aforament per a 403 espectadors i l'escenari presenta unes mesures de 12 x 8 metres entre altres equipacions.

Referències[modifica]

  1. Aguilar, Pérez; Natividad, Blanca «Catalogación de teatros y auditorios con caja escénica de la Comunidad Valenciana : soluciones constructivas de algunos casos». TFM - Máster en Edificación especialidad Tecnología de la Edificación-Màster en Edificació Especialitat Tecnologia de l'Edificació, 27-04-2015, pàg. 112.
  2. «Eduardo de Miguel: Arquitecturas de autor» p. 34. unav.edu & T6 Ediciones, 2012. [Consulta: 28 novembre 2021].

Enllaços externs[modifica]