Plantilla:Anàlisivj

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Plantilla:Análisisvj)
 Anàlisi
Resultats anàlisis
Publicació Puntuació
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]

Aquesta és una plantilla que presenta agregadors de revisions i puntuacions de revisions de publicacions individuals en un article sobre videojocs. Recolça la secció de recepció d'un joc.

Coses que cal recordar
  1. Aquesta plantilla no és obligatòria als articles sobre videojocs.
  2. Aquesta plantilla està destinada a complementar una secció de recepció i no a substituir-la.
  3. No calen totes les puntuacions de revisió existents.
  4. Les puntuacions no han de ser repetitives.

Un dels elements necessaris per a un article sobre videojocs a la Viquipèdia és una secció de recepció, que hauria d’incloure una resposta crítica al joc. Una de les eines desenvolupades per ajudar-hi és la plantilla {{VG Reviews}}, que permet incloure tant llocs agregats (MetaCritic, etc.) com puntuacions de llocs individuals per a un joc. Aquesta plantilla s'hauria d'utilitzar com a suport per a una bona recepció, però no com a substituta de la mateixa. És a dir, és molt fàcil apilar totes les puntuacions de ressenyes possibles que podeu trobar al quadre i escriure un parell de frases de suport per anar-hi i anomenar-les bones, però aquest no és el millor enfocament.

Pautes[modifica]

A continuació es presenten alguns consells per ajudar a millorar l'ús de la plantilla {{VG Reviews}} i la secció de recepció.

Tingueu en compte si fins i tot cal utilitzar {{VG Reviews}}
Per a alguns jocs antics o que mai no arribaven als països occidentals, les ressenyes tradicionals o aquelles que proporcionen algun tipus de puntuació poden ser escasses. (Per exemple, Space Invaders i Defender.) Si només teniu un parell de ressenyes d'aquest tipus que es podrien utilitzar per omplir la taula, considereu renunciar a la taula i, simplement indicar-les al cos del text de recepció.
Afegiu una puntuació només si la citeu amb una referència.

Les ressenyes individuals haurien de citar la seva publicació original, no el resum de l'agregador.

Totes les fonts de revisió d'un lloc s'han d'utilitzar a la secció de recepció
Posar la puntuació i la referència d'un lloc sense fer servir aquesta referència és símplement carregar aquesta taula. Això no s'aplica a les referències de puntuacions agregades.
Penseu en el desglossament del marcador.
Un cop un joc tingui prou ressenyes (15 o més), és una bona idea revisar com els llocs agregats de revisió del joc els qualifica i, a continuació, analitzar el desglossament d'aquestes puntuacions. Un joc que ha rebut una nota similar en totes les ressenyes probablement només necessiti uns quants punts de dades per donar-li suport; un conjunt de puntuacions com 7.8, 8, 8.2, 7.9, 8 i 7.9 no ofereixen gaire al lector quan simplement poden mirar una puntuació agregada que és del 80%. D’altra banda, un joc amb una gran variància pot necessitar més, sobretot en els nivells superior i inferior; al cap i a la fi, voldreu utilitzar aquests punts extrems per atraure punts bons i dolents del joc a la secció de recepció.
Una bona regla general és considerar quines notes es situen en un rang de +/- 5 o 10 punts respecte a la mitjana agregada (per exemple, per a un joc que va obtenir 75 de mitjana, es buscarien puntuacions superiors a 80 i inferiors a 70 com a valors atípics). Si només n’hi ha uns quants, el joc ha rebut una aclamació relativament igual i només són necessaris un grapat de fonts, mentre que si hi ha variacions, s’haurien de centrar definitivament en si són fonts generalment acceptades.
Tingueu en compte també com es descomponen aquestes classificacions. Un joc que ha rebut un 90 de 15 fonts (donar o obtenir alguns punts) i un 60 d’una única font fiable té un fort valor que cal tenir en compte al cos de l’article i és important entendre el el raonament del grau baix de la font i per veure si es pot utilitzar per posar en valor altres valoracions menors que van declarar les altres 15 fonts. Tingueu en compte, però, que això només hauria de ser per a aquelles fonts de revisió de jocs que siguin fiables. Si la puntuació atípica prové d’una font que no és molt fiable, s’ha de tenir precaució abans d’incloure-la. Tot i això, penseu a llegir aquesta ressenya i identificar quins són els seus elogis o queixes, ja que això pot conduir a termes de cerca per trobar altres ressenyes més fiables que els reiterin.
Quedeu-vos amb els "sospitosos habituals"
Excepte els casos únics descrits anteriorment, la següent és generalment una bona selecció de ressenyes que ajudaran a abastar la taula, proporcionar referències per a una secció de recepció en profunditat i, no obstant això, evitar inflar la taula:
No inclogueu GameRankings en articles sobre jocs més recents. GameRankings és útil sobretot per a jocs antics i es duplica principalment en jocs més nous. Arodoniu les puntuacions de l'agregador al nombre enter més proper (per exemple, Plantilla:!Xt83%).
Reviseu les puntuacions
Les fonts següents són les veus més populars i influents de la indústria dels jocs. Ofereixen una selecció bàsica de ressenyes per crear una secció de recepció:
  • IGN - Lloc web de jocs en anglès més popular
  • GameSpot - Segon lloc web de jocs en anglès més popular
  • Game Informer - revista nord-americana amb més tirada
  • Edge - la revista impresa més antiga del Regne Unit
  • Eurogamer - Lloc web de jocs en anglès europeu més popular
Per a jocs antics, particularment cinquena generació i anteriors, les publicacions basades en web no tenien l'abast i la influència de les publicacions impreses. Penseu en aquestes fonts:
Tingueu en compte la cobertura de mitjans de jocs de vídeo tradicionals externs. Mitjans generalistes d'alta qualitat no atenen a un públic "gamer", però, de vegades, poden incloure videojocs. Les opinions d’aquestes fonts poden ser més accessibles per a un públic que no és un jugador i situar el tema en un context cultural i social més gran que no pas en una publicació de videojocs molt centrada.

Ús[modifica]

 Anàlisi
Anàlisis d'agregadors
Agregador Puntuació
GameRankings 91
Resultats anàlisis
Publicació Puntuació
GamePro 5.0/5.0[1]
Game Revolution A-[2]
GameSpot 8.2/10
GameSpy 88/100[3]
IGN 9.4/10.0[4]
Fake Magazine 110%
Bogus Games 95%
Grumpy Gamers 22%
Grognards-R-Us 50%
Premis
Entitat Premi
BAFTA PC Game of the Year (2000)
PC Zone Best PC Game of All Time

Tots els camps següents són opcionals (tot i que sempre apareixerà la secció "Review scores" (Revisió de puntuacions) encara que estigui buida):

title
es pot utilitzar per proporcionar un títol personalitzat per a la taula, en cas contrari, es mostrarà per defecte a "Anàlisis".
subtitle
s'utilitza per afegir text addicional abans de la secció plegable. Això és necessari afegir si voleu un títol més llarg, ja que els títols llargs mitjançant el paràmetre "title" no se centraran correctament.
state
  1. collapsed  –  per defecte, la taula es replegarà (s'amagarà). Això és útil per a taules molt llargues.
  2. autocollapse  –  la taula començarà col·lapsada si hi ha dues o més taules a la mateixa pàgina que utilitzen altres taules plegables. En cas contrari, la taula s’ampliarà. Per a detalls tècnics, consulteu MediaWiki: Common.js.
  3. simple  -  la taula sempre s'ampliarà i no es mostrarà l'enllaç [oculta] / [mostra] a la dreta.
  4. Si es deixa en blanc, la taula sempre començarà en un estat expandit.
rev1-7
són per a revisors personalitzats. Utilitzeu-ho amb rev#Score .
agg1-2
són per a revisors personalitzats. Utilitzeu-ho amb agg # Score .
award1-12
Aquests són els premis obtinguts pel títol.
ample
estableix l'amplada de la taula; per defecte és 23em.

Sistema d'estrelles[modifica]

Si un revisor utilitza un sistema d’estrelles en lloc d’una classificació numèrica, podeu utilitzar la plantilla {{rating}} per crear les estrelles. Tot i això, no és necessari i es poden utilitzar números regulars. Si el revisor no utilitza un sistema d’estrelles, no substituïu el seu sistema numèric per estrelles.

Examples:

Codi Resultat
{{Rating|3|5}} 3/5 estrelles3/5 estrelles3/5 estrelles3/5 estrelles3/5 estrelles
{{Rating|3.5|5}} 3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles
{{Rating|3.5|10}} 3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles3.5/10 estrelles
 Anàlisi
Anàlisis d'agregadors
Agregador Puntuació
GameRankings 87,63%
Metacritic 79/100
Resultats anàlisis
Publicació Puntuació
1UP.com 7/10
Amstrad Action 95%
Adventure Gamers 4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles
Allgame 4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles
Amtix 94%
Computer and Video Games 27/30
CRASH 90%
Dragon ?
Edge 9/10
Electronic Gaming Monthly 38/40
Eurogamer 7,5/10
Famitsu 38/40
G4 3,5/5
GameFan 87/100
Game Informer 8,5/10
GamePro 5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles
Game Revolution A
GamesMaster 97%
GameSpot 8,0/10
GameSpy 86/100
GamesTM 8/10
GamesRadar 4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles4.5/5 estrelles
GameTrailers 9,1/10
GameWire ?
GameZone 9,9/10
Hyper 10/10
IGN 9,6/10
Maximum PC 7/10
N64 Magazine 87%
Nintendo Power 8/10
Nintendo World Report 8/10
Official Nintendo Magazine 98%
Official PlayStation Magazine (US) 4/5
Official PlayStation Magazine (UK) 4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles
Official PlayStation Magazine (Australia) 8/10
Official Xbox Magazine 3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles
Official Xbox Magazine (UK) 4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles
PALGN 8/10
PC Format 89%
PC Gamer UK 89%
PC Gamer US 79%
PlayStation Universe 4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles
PC PowerPlay 7/10
PC Zone 90%
Play Magazine 9/10
PSM 4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles
PSM3 3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles
Sinclair User 62%
TeamXbox 80%
VideoGamer.com 9/10
X-Play 2/5 estrelles2/5 estrelles2/5 estrelles2/5 estrelles2/5 estrelles
Your Sinclair 89%
XboxAddict 9,6/10
Premis
Millor videojoc d'acció/aventura a l'E3'07
Codi
{{Anàlisivj
|1UP =
|3DJuegos =
|Atrip =
|AdvGamers =
|Allgame =
|AAction =
|Amtix =
|AreaJugones =
|Atomix = 
|CVG =
|CRASH =
|CHit = 
|Destruct =
|Dragon =
|DS =
|Edge =
|EGM = 
|EuroG =
|Fam = 
|G4 =
|GCritics =
|GameFan =
|GameFAQs =
|GI = 
|GamePro =
|GameRev =
|GMaster =
|GRadar =
|GSpew =
|GSpot = 
|GSpy =
|GTM =
|GT = 
|GW =
|GameZone =
|GTrend =
|GB =
|GGeek =
|HCG =
|HC =
|Hyper =
|IGN = 
|Joystiq =
|LevelUp =
|Loaded =
|MaxPC =
|MeriStation = 
|MobyGames =
|Multi =
|N64 =
|NGC =
|NG =
|NLife =
|NP =
|NWR =
|ONM =
|OPM =
|OPMUK =
|OPMAU =
|OXM =
|OXMUK =
|PALGN =
|PCF =
|PCGamia =
|PCGUK =
|PCGUS =
|PSU =
|PCPP =
|PCZone =
|Play =
|Poly =
|PSM =
|PSM3 =
|RPG =
|SUser =
|TX =
|TSA =
|TT = 
|TReviews =
|Vandal =
|VG =
|XPlay =
|YSinclair =
|rev1 = 
|rev1Score = 
|rev2 =
|rev2Score =
|rev3 =
|rev3Score =
|rev4 =
|rev4Score =
|rev5 =
|rev5Score =
|rev6 =
|rev6Score =
|rev7 =
|rev7Score =
|rev8 =
|rev8Score
|MC = 
|GR =  
|award1 =
|award2 =
|award3 =
|award4 =
|award5 =
|award6 =
|award7 =
|award8 =
|award9 =
|award10 =
|award11 =
|award12 =
}}

Vegeu també[modifica]