Temporada 1859-1860 del Teatre Principal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentTemporada 1859-1860 del Teatre Principal
Tipustemporada del Teatre Principal de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Interval de tempsoctubre 1859 - maig 1860 Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Gestor/operadorTeatre Principal Modifica el valor a Wikidata
Antonietta Fricci

La temporada 1859-1860 del Teatre Principal de Barcelona va comptar amb els següents artistes de la companyia lírica italiana:

La temporada va començar a mitjans d'octubre del 1859 i va acabar a finals de maig de 1860. Es van cantar successivament les següents òperes: I Puritani, Rigoletto, Il giuramento, La sonnambula, Poliuto, La traviata, Il nuovo Mosè, La favorita, Lucia di Lammermoor, Norma, Martha (estrena a Espanya), Lucrezia Borgia, Il barbiere di Siviglia, Attila i alguna altra que només es va representar una sola vegada.[2]

Els principals cantants foren:[2]

  • Antonietta Fricci, soprano de veu escassa i amb un timbre una mica opac, però d'un estil de cant correcte i de bon gust, amb molt de sentiment i neta execució. No obstant aquests dots, en els passos d'agilitat va produir poc efecte, per no tenir la seva veu prou finor i sonoritat.
  • Amalia Corbari, soprano amb dots i facultats ja conegudes, ja que havia cantat al Liceu. Però la veu d'aquesta artista havia perdut notablement, i no va poder sostenir-se i va haver de rescindir el contracte després de la segona representació de Rigoletto.
  • Eugenia Julienne-Dejean, soprano, que encara que hagués patit també algun deteriorament en les cordes mitjanes del seu òrgan vocal, gràcies al fet que conservava tota la força i brillantor en les agudes i als seus bons dots artístics es va sostenir amb general aplaudiment.

Referències[modifica]

  1. «Almanaque». Diario de Barcelona, 1960, p. 68.
  2. 2,0 2,1 Rimont, Manuel; Fargas i Soler, Antoni «Almanaque». Diario de Barcelona, 1961, p. 56.