Temporada 1893-1894 del Liceu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La temporada 1893-1894 només es va representar el primer acte de Guillaume Tell. El 7 de novembre de 1893, en la nit d'inauguració de la temporada, es produí l'episodi conegut popularment com la Bomba del Liceu. L'anarquista Santiago Salvador llençà dues bombes Orsini sobre la platea del teatre, de les quals només n'explotà una que causà una vintena de morts. La temporada se suspèn i el Liceu tancà les portes. Però no per gaire temps.

Es reprenen les activitats artístiques el 18 de gener de 1894 amb una sèrie de 8 concerts instrumentals dirigits pel mestre Antoni Nicolau. El primer espectacle teatral va tenir efecte el dissabte 24 de març de 1894, temporada de primavera amb l'opereta La Fille de madame Angot de Charles Lecocq. Es va estrenar després el ballet Coppélia de Léo Delibes, que va merèixer 36 representacions consecutives.

Temporada 1893-1894 del Liceu[1]
Òpera Compositor Director musical Director d'escena Papers principals Producció Dates
Guillaume Tell Gioacchino Rossini Leopoldo Mugnone Maria Roelants, Luigia Leoni, Paul Lhérie, Giacomo Rawner, Francesco Daddi, Constantino Thos, Virginia Damerini.[2][3][4] 7 de novembre
Faust Charles Gounod Araceli D'Aponte, Josep Brotat, Salvador Mestres, Luis Miró gener
La Fille de madame Angot Charles Lecocq 24 de març

Referències[modifica]

  1. Històries de l'òpera: al Liceu. Amb Marcel Gorgori i Roger Alier[Enllaç no actiu]
  2. El llibre del Liceu indica "Srta. Ferranti", però no hi havia a la companyia d'òpera italiana cap cantant amb aquest cognom. Es tracta d'una errada, i va ser Virginia Damerini qui va cantar aquell vespre. La Vanguardia, 9 de novembre de 1893, p. 2.
  3. «Cronologia del Liceu». Liceu. [Consulta: 21 octubre 2018].
  4. De totes maneres havia de tenir un paper secundari, ja que no apareix a cap elenc de l'època