The Adventures of Huckleberry Finn (pel·lícula de 1960)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Adventures of Huckleberry Finn
Fitxa
DireccióMichael Curtiz
Protagonistes
Eddie Hodges
Tony Randall
ProduccióSamuel Goldwyn Jr.
GuióJames Lee
Novel·la de M. Twain
MúsicaJerome Moross
FotografiaTed D. McCord
MuntatgeFredric Steinkamp
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1960
Durada107 min.
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enLes aventures de Huckleberry Finn Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama i pel·lícula basada en una novel·la Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0053571 Filmaffinity: 191197 Allocine: 61729 Rottentomatoes: m/1031435-adventures_of_huckleberry_finn Letterboxd: the-adventures-of-huckleberry-finn-1960 Allmovie: v960 TCM: 66668 TV.com: movies/the-adventures-of-huckleberry-finn-1960-version AFI: 53613 TMDB.org: 43041 Modifica el valor a Wikidata

The Adventures of Huckleberry Finn és una pel·lícula dirigida per Michael Curtiz el 1960. Tret de la famosa novel·la homònima de Mark Twain, és la tercera versió sonora i la segona produïda per la MGM. Era igualment la primera adaptació de Les aventures de Huckleberry Finn en Cinemascope i Technicolor així com la primera pel·lícula on Eddie Hodges i l'antic boxejador Archie Moore tenen els papers protagonistes (Huck i Jim). Tony Randall fa igualment una aparició així com Buster Keaton que té un petit paper en el que serà la seva última pel·lícula amb el seu antic estudi, la MGM. Algunes escenes que tenen lloc al Riu Mississipi han estat de fet rodades al Sacramento.

Argument[modifica]

La història de dos amics als Estats Units del segle xix. Huck Finn s'escapa de casa amb un amic de color anomenat Jim. Mentre Finn vol travessar el Mississippi, Jim vol traslladar-se a Illinois, un país on la gent és lliure. Les seves aventures comencen quan es posen en viatge en un rai: Huck i Jim acaben en un petit poble on Vanquish dos lladres i després s'embarquen en un vaixell de vapor que on en retroben amb els dos pinxos que aniran a la presó amb un ardit enginyós. Però al final Huck i Jim s'escapen i els seus camins es dividiran per sempre: el negre anirà a la terra on sempre ha somiat viure i Huck torna a casa.

Repartiment[modifica]