The Advocate

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesThe Advocate

Modifica el valor a Wikidata
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1967 Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènererevista LGBT Modifica el valor a Wikidata
TemaLGBT Modifica el valor a Wikidata
EditorMatthew Breen Modifica el valor a Wikidata
Nominacions i premis
Premis
Identificadors
ISSN0001-8996 i 2158-2149 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webadvocate.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: TheAdvocate Twitter (X): TheAdvocateMag Instagram: theadvocatemag Youtube: UCyoWeR3FrNb8p2WIAqYmAUw Modifica el valor a Wikidata

The Advocate ("L'advocat defensor", en anglès) és una revista dels Estats Units de temàtica gai editada cada dues setmanes. És la revista gai més antiga que segueix existint en aquest país. El lloc web de la revista conté aproximadament el 30% de la versió impresa i s'actualitza diàriament. Els arxius de la revista poden consultar-se en diverses bases de dades com ara EBSCO i InfoTrac, això sí sota subscripció.

Publicada inicialment pel Dick Michaels i en Bill Rand, el grup activista de Los Angeles PRIDE, el 1967 de la mà d'un butlletí de notícies local titulat The Los Angeles Advocate. El 1969 es va canviar el nom per The Advocate i es va començar a distribuir en tot el país. Cap al 1974, tenia una circulació vora uns 40.000 exemplars per edició. Va atraure l'atenció d'en David Goodstein, un inversor de San Francisco, que va comprar la publicació el 1974. En Goodstein va introduir-hi diferents canvis un cop adquirida. La renovació incloïa la transformació del format de periòdic a revista. Sota la seva direcció, la revista va transformar-se en un magazine de notícies nacional que informava dels esdeveniments importants per a la comunitat gai, incloent-hi el moviment d'alliberació gai, art i cultura. També va treballar per reduir els anuncis de caràcter sexual. El 1975 mor en Goodstein i una sèrie de fusions i adquisicions varen continuar fins als nostres dies.

Referències[modifica]

  • Hogan, Steve; Hudson, Lee. Completely Queer: The Gay and Lesbian Encyclopedia. Nova York: Henry Holt, 1998. ISBN 0805036296. 
  • Streitmatter, Rodger. Unspeakable: The Rise of the Gay and Lesbian Press in America. Boston: Faber and Faber, 1995. ISBN 0571198732. 
  • Thompson, Mark, ed.. Long Road to Freedom: The Advocate History of the Gay and Lesbian Movement. Nova York: St. Martin's Press, 1994. ISBN 0312131143. 

Enllaços externs[modifica]