The Cloisters

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
The Cloisters (Nova York)

The Cloisters (en català, Els claustres) és un museu dels EUA, situat al nord de l'illa de Manhattan, a Nova York. Agrupa claustres medievals europeus i col·leccions d'objectes medievals. Forma part del Metropolitan Museum of Art.

Presentació[modifica | modifica el codi]

El museu es troba a la vora del riu Hudson, a l'extrem septentrional de Manhattan. Al sud, es troba el Fort Tryon Park. Les col·leccions són presentades per ordre cronològic: primer l'art romànic, tot seguit l'art gòtic i, finalment, el començament del segle XVI.

Entre les peces gòtiques, destaquen els sepulcres dels comtes d'Urgell, Ermengol VII, Ermengol X, Àlvar I i Cecília de Foix, provinents del monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. També el sepulcre d'Ermengol IX provinent de Santa Maria de Castelló de Farfanya.

Vista des del riu Hudson

Els claustres[modifica | modifica el codi]

Claustre de Sant Miquel de Cuixà, The Cloisters, Nova York

Presenta bonics envelats del segle XII que provenen de l'abadia de Sant Miquel de Cuixà, al Pirineu. El jardí està compost d'espècies medievals i modernes.

Claustre de Sant Guilhèm dau Desèrt, The Cloisters, Nova York

Està compost per diversos elements de la fi del segle XII que provenen de l'abadia de Sant Guilhem del Desert, a l'Erau. S'hi poden admirar escultures dels segles XII i XIII que vénen de França i d'Itàlia. Les volades són originàries de l'abadia de La Sauve-Majeure (municipi de La Sauve, a Gironda).

Claustre de l'abadia de Bonnefont, The Cloisters, Nova York

Aquesta reconstitució del monestir cistercenc de l'Alta Garona porta elements de la fi del segle XIII i del segle XIV. El jardí del claustre exposa 250 espècies de plantes conreades a l'edat mitjana.

Claustre de Tria de Baïsa

Es tracta d'un claustre del segle XV constituït d'elements provinents del convent carmelita de Tria de Baïsa als Alts Pirineus.

El 1922, les arcades gòtiques del segle XIII han estat comprades pel museu per muntar-les a tall d'exemple d'un estil gòtic trilobulat molt depurat.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Coord.: 40° 51′ 53″ N, 73° 55′ 55″ O / 40.86484°N,73.931905°O / 40.86484; -73.931905