The Future

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumThe Future
Tipusàlbum d'estudi Modifica el valor a Wikidata
ArtistaLeonard Cohen Modifica el valor a Wikidata
Publicat24 novembre 1992 Modifica el valor a Wikidata
Gènererock, folk i soft rock Modifica el valor a Wikidata
Durada59:37 Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
DiscogràficaColumbia Records Modifica el valor a Wikidata
ProductorLeonard Cohen Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
àlbums de Leonard Cohen
I'm Your Man
(1988)
Cohen Live
(1994) Modifica el valor a Wikidata
Discogs: 4309 Modifica el valor a Wikidata

The Future és un dels discos més populars del cantautor canadenc Leonard Cohen, va ser enregistrat durant el primer semestre de 1992 i va sortir el novembre del mateix any. Va ser produït per Leonard Cohen mateix, Steve Lindsey, Bill Ginn, Leanne Ungar, Rebecca De Mornay, Yoav Goren per a la discogràfica Columbia.

Moltes cançons d'aquest disc es van fer servir per a diferents pel·lícules: «Waiting for the Miracle», «Anthem» i «The Future» van ser usades per Oliver Stone en la seva pel·lícula de 1994 Natural Born Killers. També apareixen peces en el film Wonder Boys i The Life of David Gale.

És un àlbum variat que el fa fàcilment accessible, amb cors de gospel («The Future»), balades («Waiting for the Miracle»), country-pop («Closing Time»). El tema «Democracy» va influenciar notablement el títol d'obertura de la sèrie The Sopranos, tot i que Cohen no li agrada gens el resultat.

Tot i que no va ser un àlbum amb massa èxit comercial, The Future fou el més divers en l'aspecte musical i va aconseguir situar «Closing Time» i «The Future» en el top 40 del Canadà. El 1992 Cohen va guanyar el Juno Award com a millor vocalista masculí i Cohen va dir que només podia guanyar un premi així al Canadà.

The Future fou l'últim àlbum de Cohen enregistrat de manera analògica i només se sap que hi havia una peça que en quedà fora: «Never Any Good» que va aparèixer el 1997 a More Best of Leonard Cohen.

L'actriu Rebecca De Mornay era la companya de Cohen en aquella època i va ajudar en la producció.

Llista de temes[modifica]

  1. The Future – 6:34
  2. Waiting for the Miracle (Cohen/Sharon Robinson) – 7:43
  3. Be for Real (Frederick Knight) – 4:32
  4. Closing Time – 6:00
  5. Anthem – 6:09
  6. Democracy – 7:14
  7. Light as the Breeze – 7:17
  8. Always (Irving Berlin) – 8:04
  9. Tacoma Trailer – 5:57

Temes[modifica]

«The Future» descriu un món amb una imatgeria permanent de mort, assassinats i caos. La cançó està escrita en primera persona però no és clar què vol representar el poeta. Pot ser un ciutadà que viu en el futur o el mateix diable, tot i que en un vers ens diu que és el petit jueu que va escriure la Bíblia. En el cor es pot trobar una clau a través de les virtuts de la humilitat i de la clemència que no són res en un món violent. També es parlen de les tensions de la Guerra Freda, que pot posar en escar a la humanitat.

«A Waiting for a Miracle» un home, el narrador que pot ser Cohen mateix, és rebutjat per una dona, però va fent avenços a poc a poc i li pot demanar matrimoni.

«Closing Time» explica el tancament d'un bar a través del refrany amb un doble sentit d'una marxa enrere.

«Tacoma Trailer» és una peça instrumental que és l'única que existeix en el catàleg de Cohen.