The Gang's All Here

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Gang's All Here
Fitxa
DireccióBusby Berkeley
Protagonistes
ProduccióWilliam Goetz i William LeBaron Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióJames Basevi Modifica el valor a Wikidata
GuióWalter Bullock adaptació de la història de Nancy Wintner, George Root Jr. i Tom Bridges
MúsicaLeo Robin Modifica el valor a Wikidata
FotografiaEdward Cronjager
MuntatgeRay Curtiss
ProductoraTwentieth Century Fox
Distribuïdor20th Century Studios i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1943
Durada103 minuts
Idioma originalAnglès i portuguès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia musical
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0035916 Filmaffinity: 644250 Allocine: 13322 Rottentomatoes: m/the_gangs_all_here_1943 Letterboxd: the-gangs-all-here Mojo: gangsallhere Allmovie: v92663 TCM: 75974 TV.com: movies/the-gangs-all-here AFI: 444 TMDB.org: 67967 Modifica el valor a Wikidata

The Gang's All Here és una pel·lícula musical estatunidenca de Busby Berkeley, estrenada el 1943.

Argument[modifica]

Carmen Miranda
Benny Goodman

Dorita (Carmen Miranda), conductora d'una revista brasilera, és la vedette d'un show d'èxit al «Club New-Yorker». Un jove sergent de l'exèrcit estatunidenc s'enamora d'una de les cantants de la revista (Alice Faye), abans d'haver de marxar a la seva missió. Per un quid pro quo, aquesta pensa que el jove home l'enganya, però la seva rival resultarà ser una simple amiga d'infantesa, i tot s'arregla finalment…

Pel·lícula on el guió lleuger no és més que un pretext per connectar una escena musical amb la següent, "The Gang's all there", que es podria traduir per "Tota la banda és allà", és tanmateix d'un molt alt nivell artístic, amb números coreografiats típics dels anys 40, amb vestits sumptuosos i molt nombrosos figurants, sobre peces de jazz dirigides pel cèlebre cap Benny Goodman.

Repartiment[modifica]

Nominacions[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Carmen Miranda, verdadera vedette de la pel·lícula, era presentada al públic com una estrella brasilera, tot i que és portuguesa. Cal dir que Amèrica del Sud estava de moda el 1943, sobretot perquè els EUA en guerra tenien necessitat de bones relacions comercials amb aquests països rics en matèries primeres. La pel·lícula s'obre d'altra banda en una escena portuària, on un vaixell anomenat "Brazil" desembarca fruites exòtiques.

L'estil sobreexcitat i ultraacolorit de Carmen Miranda corresponia de fet a la imatge que tenien els estatunidenc del Brasil, imatge desenvolupada per exemple a The Three Caballeros, on l'escena que presenta la ciutat brasilera de Bahia és interpretada per la germana de Carmen Miranda.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: The Gang's All Here