The Legend of Zelda: Link's Awakening

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
The Legend of Zelda: Link's Awakening
Modifica el valor a Wikidata

Publicació
Game Boy: desembre 1993 (Europa) Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc d'acció i aventura Modifica el valor a Wikidata
PersonatgesLink, Marin i Tarin (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers de The Legend of Zelda Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaGame Boy i Game Boy Color Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Nintendo Entertainment Analysis and Development Modifica el valor a Wikidata
EditorNintendo Modifica el valor a Wikidata
DirectorTakashi Tezuka Modifica el valor a Wikidata
ProductorShigeru Miyamoto Modifica el valor a Wikidata
CompositorKazumi Totaka Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorNintendo eShop Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK
CERO

Més informació
Lloc webzelda.nintendo.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGameslegend-of-zelda-links-awakening Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0290717 Youtube: UCRTsr6caBOjx-znLIqXQzQQ Musicbrainz: d8bb64e8-60c6-444e-958a-d26cf9a26d17 Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: The Legend of Zelda Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

The Legend of Zelda: Link's Awakening (lit. «La Llegenda de Zelda: El Despertar de Link»), conegut al Japó com a Zeruda no Densetsu Yume o Miru Shima (ゼルダの伝説 夢をみる島 , lit. «La Llegenda de Zelda: L'Illa de Somni»?), és un videojoc d'acció-aventura desenvolupat per Nintendo Entertainment Analysis and Development i publicat per Nintendo per la videoconsola portàtil Game Boy. Fou llançat al Japó el 6 de juny de 1993 i més tard aquell mateix any a Nord-amèrica i a Europa. Fou el quart lliurament oficial de la sèrie The Legend of Zelda i el primer per videoconsola portàtil.

Link's Awakening començà com una ampliació del títol per Super Nintendo The Legend of Zelda: A Link to the Past, desenvolupat en el temps lliure dels programadors, però acabà evolucionant en un projecte original sota la direcció de Takashi Tezuka i amb la història i guions de Yoshiaki Koizumi i Kensuke Tanabe. És un dels pocs jocs de Zelda que no té lloc en la terra fictícia de Hyrule, no apareix la Princesa Zelda (encara que s'esmenta una vegada), no es mostra la relíquia dita Triforça i que no s'enfronta al principal antagonista de la sèrie, Ganon. En comptes d'això, Link, el personatge del jugador, apareix al començar la partida amb la barca en la qual viatjava encallada en l'Illa Koholint arran d'una tempesta. Després de saber que l'illa estava custodiada per una misteriosa criatura dormida, dita Peix Vent, Link lluita contra monstres i resol trencaclosques amb la finalitat de trobar vuit instruments musicals que la despertaran. Si no ho fa, Link quedarà atrapat en l'Illa Koholint per a sempre.

Link's Awakening fou èxit crític i comercial. Els crítics n'elogiaren la profunditat així com un seguit de trets del videojoc; les queixes se centraren en el sistema de control i els gràfics monocromàtics. El 1998 aparegué un remake del joc titulat The Legend of Zelda: Link's Awakening DX per Game Boy Color que comptava amb gràfics en color, compatibilitat amb el Game Boy Printer i una masmorra exclusiva basada en el color. Entre les dues sumen més de sis milions de còpies venudes arreu del món i sovint han aparegut en llistes de millors videojocs de tots els temps.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Parish, Jeremy. «Link of A Thousand Faces». UGO Entertainment, Inc, 15-11-2006. Arxivat de l'original el 12 març 2013. [Consulta: 10 març 2011].
  2. Reeves, Ben. «The 25 Best Game Boy Games Of All Time», 24-06-2011. Arxivat de l'original el 11 de desembre 2017. [Consulta: 6 desembre 2013].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]