The Moon Is Blue

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Moon Is Blue
Fitxa
DireccióOtto Preminger
Protagonistes
Director artísticNicolai Remisoff
ProduccióOtto Preminger
Dissenyador de produccióEdward G. Boyle Modifica el valor a Wikidata
GuióF. Hugh Herbert
MúsicaHerschel Burke Gilbert
FotografiaErnest Laszlo
MuntatgeRonald Sinclair
VestuariDon Loper
ProductoraOtto Preminger Films
DistribuïdorUnited Artists
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1953
Durada99 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0046094 Filmaffinity: 143732 Allocine: 27089 Rottentomatoes: m/the_moon_is_blue_1953 Letterboxd: the-moon-is-blue Allmovie: v33261 TCM: 83928 AFI: 50950 Archive.org: MoonIsBlue TMDB.org: 71839 Modifica el valor a Wikidata

The Moon Is Blue és una pel·lícula estatunidenca d'humor romàntic produïda i dirigida per Otto Preminger, estrenada en 1953. Protagonitzada per William Holden, David Niven, i Maggie McNamara. Escrita per F. Hugh Herbert basada en la seva obra de 1951 del mateix títol, la pel·lícula és sobre una dona jove que coneix un arquitecte a la coberta d'observació del Empire State Building i de cop la seva vida fa un tomb.

Argument[modifica]

Comèdia de costums, la pel·lícula se centra en la virtuosa actriu Patty O'Neill, que coneix el ric arquitecte i playboy Donald Gresham en la part superior de l'Empore State Building i accepta la seva invitació per prendre una copa i sopar al seu apartament. Allà coneix els veïns de dalt de Donald, la seva expromesa i el seu pare, David Slater. Els dos homes estan decidits a hostatjar la jove, però aviat descobreixen que Party és més interessada en discussions sobre temes morals i sexuals del dia que perdi la seva virginitat. Després de resistir els seus atacs durant la nit, Patty marxa i torna a l'Empire State Building, on Donald la troba i li proposa matrimoni.

Producció[modifica]

Otto Preminger havia dirigit la producció el 1951 a Broadway amb Barbara Bel Geddes, Donald Cook, i Barry Nelson als papers primcipals. L'èxit de les 924 actuacions el va empenyer a firmar un contracte amb la United Artists per finançar i distribuir una adaptació al cinema sobre la qual tindria un control complet. Va ajornar els salaris del seu productor i director a canvi d'un 75% dels beneficis.[1]

Repartiment[modifica]

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fujiwara, Chris. The World and Its Double: The Life and Work of Otto Preminger. Nova York: Macmillan Publishers, 2009, p. 140-142. ISBN 0-86547-995-X.