The Sims 3

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

The Sims 3 és un videojoc de simulació social per a PC i Mac OS. Es tracta de la tercera entrega de la popular i famosa saga de The Sims (posterior al ja reeixit videojoc de The Sims 2), aclamats per la crítica. Fou anunciat en una entrevista d'EA el novembre del 2006. La seva data de comercialització fou el 2 de juny del 2009 als Estats Units i el 4 de juny a la resta del món (Europa i Austràlia). Actualment no està disponible en català.

Desenvolupament[modifica | modifica el codi]

El 2006 es començà a difondre el rumor sobre un futur The Sims 3. Es parlava que dues companyies, Gamma Ray i Feng Zhu, estaven treballant en el projecte.[Qui?] Els seguidors es varen dividir en dos grups, els que desitjaven The Sims 3 i els que no, ja que estarien "obligant" a comprar un nou joc la comercialització del qual era excessivament proper a les dates de sortida del seu predecessor actualmerda.

El 2 de novembre del 2006 Warren Jenson, responsable del departament financer d'Electronic Arts confirmà la creació de The Sims 3, que va tenir la data exacta de publicació el 2 de juny del 2009 als Estats Units, i ara, Sam Player, cap de producció per a PC de The Sims 2: Seasons confirmà la creació de més expansions per a la franquícia actual, The Sims 2.

En la presentació de l'expansió, The Sims 2: Free Time, els productors advertiren els fans de la saga The Sims 3 estava més propera del que semblava, en aquesta expansió, hi ha un "ou de Pasqua" on un dels productors de The Sims (Rod Humble) apareix en el solar on es juga i li dóna un regal al Sim en ús que conté un videojoc anomenat The Sims 3, en el que apareixen Sims caminant pel barri sense restriccions, a més del creador de Sims i com moblar les cases.

El lloc web oficial de The Sims 3 i la web oficial de The Sims (en general) fou oberta el dia 19 de març amb les primeres imatges i informació.

S'ha pujat el primer tràiler de The Sims 3, en el que s'hi veu diversos Sims fent activitats com pescar o fer footing lliurement pel barri. Al final es veu un Sim tocant la guitarra en un concert a la platja. Curiosament, el vídeo està gravat originalment en Simlish i després traduït a diversos idiomes.

Segons la pàgina oficial de The Sims 3, els detalls de l'edició especial per a col·leccionistes han estat anunciats a la Convenció de Videojocs de Leipzig.

Rod Humble, director de l'estudi de The Sims comentà "Estic entusiasmat de poder oferir a tots els jugadors (i jugadores) de The Sims el videojoc bandera de la nova generació de la franquícia". The Sims 3 Edició Col·leccionista oferirà una experiència especial de The Sims a tots els jugadors i jugadores aficionats.

En aquest joc els jugadors tindran l'opció d'editar els objectes, cases i persones. Els treballs seran més variats que en les últimes dues entregues de jocs. Igual que a The Sims 2: Night Live podran disposar de cotxe i personalitzar la casa en el solar que desitgin.

També tindrà igual que The Sims 2: University guitarra, l'edat jove-adult, el telèfon mòbil... Electronic Arts anuncia que The Sims 3 estarà disponible a partir del 2 de juny per a PC, Mac, iPhone, iPod Touch i dispositius mòbils als Estats Units.

Característiques noves[modifica | modifica el codi]

 • Hi ha dos barris: Sunset Valley i Riverview (el primer ve amb la instal·lació original del joc i el segon s'ha de descarregar gratuïtament de la pàgina oficial).
 • Els Sims són únics i diferents entre ells, i a més són més individuals, però també més sociables alhora.
 • Hi ha una àmplia varietat de trets diferents dels que cada Sim n'haurà d'escollir cinc. Aquests trets podran àdhuc ser oposats. Per exemple: un Sim pot ser modest o tenir un gran ego. O un Sim pot odiar o adorar la televisió, el qual pot provocar divertides situacions com que un Sim engegui la televisió i que un altre que l'odia s'afanyi a apagar-la. Dos trets que interfereixen entre ells (per exemple: bo i dolent) no poden donar-se alhora en el mateix Sim.
 • Els Sims hauran de fer planificacions a llarg termini. Per exemple, crees un Sim amb els seus trets enfocats al treball i es posa a treballar de cambrer (que pertany a la carrera de restaurant). El Sim, de forma independent, intentarà augmentar les seves habilitats de cuina, i es comprarà llibres de receptes, els llegirà, comprarà els ingredients i començarà a cuinar. Llavors cridarà el seu cap i el convidarà per fer-se amic seu i obtenir un ascens en el treball.
 • Un altre dels objectius principals del joc és intentar fer que els Sims siguin més sociables, però un dels problemes que es trobaren els desenvolupadors fou que els Sims interrompien les situacions socials per satisfer les seves necessitats vitals. Per exemple, interrompien una conversa per atendre una necessitat física perquè no tenien consciència que fent això estaven interrompent una situació anterior.
 • The Sims 3 afegeix noves situacions socials, com visites, l'hora de menjar, l'hora de dormir i les cites. Richard Evans mostrà un demo en què els Sims reconeixien la situació i sabien el que era apropiat i el que no ho era. Per exemple, és inapropiat per a un Sim que està de visita posar-se a veure la televisió, agafar menjar o asseure's al llit de l'amfitrió. Això permetrà algunes interaccions interessants, en les que pots forçar el teu Sim perquè violi les normes socials estàndards, de mode que els altres Sims reconeixeran això i hi reaccionaran. És divertit que es portin malament, però això només pot succeir si els Sims saben el que és apropiat i el que no ho és.
 • Les accions que realitzi un Sim dependran del context en què les realitzi, i quedaran enregistrades en la seva memòria fins tal punt que si per exemple un Sim viola una norma social, més endavant tindrà l'opció d'excusar-se'n.
 • Els Sims podran passejar per la ciutat lliurement, sense temps de càrrega entre solar i solar.
 • Cada treball tindrà un edifici propi en el barri.

Expansions[modifica | modifica el codi]

The Sims 3: World Adventures[modifica | modifica el codi]

Article principal: The Sims 3: World Adventures

Electronic Arts anuncià el 4 d'agost la creació de la primera expansió del joc, titulada The Sims 3: World Adventures i la seva comercialització serà el 19 de novembre del 2009.[cal citació] La principal característica de l'expansió és la possibilitat de portar els Sims de vacances a la Xina, França o Egipte.

The Sims 3: Ambitions[modifica | modifica el codi]

Article principal: The Sims 3: Ambitions

El 4 de març del 2010 EA publicà imatges i confirmà la segona expansió de The Sims 3: The Sims 3: Ambitions. Aquestes imatges consistien en el logotip i sis captures del joc. Poc després, EA féu públic el tràiler oficial.

Aquesta expansió se centra en les professions, afegint-n'hi algunes com científic sepastre, caçador de fantasmes, tatuador, arquitecte, dissenyador de modes i d'altres. També afegeix quelcom que els seguidors anhelaven: poder controlar els Sims mentre estan treballant. Es comercialitzà l'1 de juny als Estats Units i des del 4 de juny està disponible arreu del món.

The Sims 3: Late Night[modifica | modifica el codi]

Article principal: The Sims 3: Late Night

Electronic Arts anuncià el 20 de juny del 2010 la tercera expansió del videojoc The Sims 3: The Sims 3: Late Night.

El joc estarà a la venda a partir de la tardor del 2010. Bàsicament és una versió renovada de The Sims: Hot Date i The Sims 2: Night Live. La seva principal característica és la introducció del món de la nit. Es podrà portar els Sims al Centre Urbà, on podran anar a festes nocturnes o ballar o lligar. El Centre Urbà serà un barri nou, no de visita. S'ha confirmat que s'afegirà la fama, així com carreres d'actor i director de cinema, paparazzis com PNJs, altres noves feines com músic de carrer, cocteler, barman o membre d'una banda musical, metres subterranis, apartaments, ascensors, noves formes de crear pits per a dones i músculs en el mode Crear Sims, acabaments arrodonits per a piscines, jacuzzis, un nou tret de personalitat vinculat a la carrera d'actor, porters de discoteca, la influència avançada, més instruments, etc.

La nova criatura, com ja ho fou als The Sims 2, serà el vampir, qui haurà de beure sang per sobreviure. Si no, perdran qualitats vampíriques. Aquests Sims creixeran més lentament, seran rebutjats per la societat i podran passar els seus gens de vampir a llurs fills.

The Sims 3: Generations[modifica | modifica el codi]

En aquesta expansió s'afegeixen noves accions i interaccions per als Sims pertanyents a la família. Per exemple, els nens poden accedir a la casa-arbre o convidar-hi els amics o fins i tot tenir-ne d'imaginaris. Els adolescents poden fer bromes a altres Sims i tenir la possibilitat d'assistir al ball de graduació. Els adults poden passar per una crisi de maduresa, així com moltes altres accions disponibles com anar a bodes o reunions socials i acomiadaments de solters. Segons Scott Evans,[cal citació] el director general, The Sims 3: Generations inclou noves experiències de joc i ofereix noves formes d'expressar la creativitat dels Sims, des de bodes, crisis de la mitjana edat, organitzar acomiadaments de solters i moltes altres accions. A més a més, s'implementa un nou sistema de càmeres que permet prendre fotografies dels personatges i penjar-les a la xarxa social Facebook. Electronic Arts va anunciar-ne la data de comercialització per a l'estiu de 2011 (31 de maig de 2011) per a ordinador.[cal citació]

The Sims 3: Pets[modifica | modifica el codi]

Electronic Arts ha anunciat[cal citació] per al 20 d'octubre de 2011 la publicació de la cinquena expansió, en què s'introdueixen les mascotes animals, per tant és una versió actual de The Sims: Unleashed i The Sims 2: Pets. Cada plataforma té en aquesta expansió característiques exclusives. En la versió PC/Mac s'hi introdueixen cavalls que es poden criar i que es poden fer servir per desplaçar-se, a més d'introduir-se en una botiga exclusiva de mascotes. En la versió Nintendo 3DS, la possibilitat d'intercanviar mascotes amb altres jugadors. I en les versions per a PlayStation 3 i Xbox 360 és possible controlar les mascotes mitjançant comandaments de veu, tot introduint-hi també la possibilitat de fer servir aquests comandaments per als Sims.

The Sims 3: Showtime[modifica | modifica el codi]

Electronic Arts va anunciar[cal citació] el desenvolupament de la sisena expansió de The Sims 3 per a març del 2012. Aquesta expansió ofereix la possibilitat de convertir el Sim en una estrella, bé en una carrera musical, bé en el món de la màgia, entre d'altres. Aquesta nova expansió és una còpia desenvolupada de The Sims: Superstar i The Sims 2: Free Time.

The Sims 3: Supernatural[modifica | modifica el codi]

Va aparèixer el 6 de setembre del 2012, és la setena expansió, una expansió semblant a la de The Sims: Makin'Magic amb més característiques, i també s'assembla a l'expansió de The Sims 2: Apartment Life. En aquesta expansió s'hi inclouen éssers fantàstics com homes-llop, bruixes, mags, vampirs i fades, i el Sim podrà ser un d'aquests éssers o conviure-hi. També hi ha més habilitats, encantaments, pocions, poders... i fins i tot un elixir que converteix el Sim en un zombi. S'afegeix un nou món anomenat Moonlight Fall on la nit, les fases de la lluna i les criatures creen una atmosfera tètrica i lúgubre d'aquesta ciutat. També hi ha l'opció laboral de vident.

The Sims 3: Seasons[modifica | modifica el codi]

El 2 d'agost del 2012 va aparèixer-ne el tràiler de la vuitena expansió, al mercat des del 15 de novembre del 2012. Aquesta expansió introdueix les quatre estacions de l'any, com ja passava en una expansió de The Sims 2, però en aquesta nova versió hi ha més dies especials de l'any, com el Hallowen o el Dia de Pasqua. A més a més, és en aquesta expansió on hi ha per primer cop la presència d'alienígenes.

The Sims 3: University Life[modifica | modifica el codi]

És la novena expansió de The Sims 3, publicada el 7 de març de 2013. Inclou característiques de The Sims 2: University, com la possibilitat de portar els Sims, ja siguin joves, adults o ancians, a la universitat perquè estudiïn una carrera universitària. També duu nous grups socials com 'esportista', 'nerd' o 'rebel', als quals els Sims poden ara pertànyer, a més d'un nou Smartphone que substitueix el bàsic telèfon mòbil que han tingut fins ara tots els Sims.

The Sims 3: Island Paradise[modifica | modifica el codi]

Després d'anunciar oficialment The Sims 3: University Life, també es va anunciar la desena expansió, The Sims 3: Island Paradise el juny del 2013. Els Sims ara tindran l'oportunitat d'explorar més a fons el món aquàtic afegint-hi interaccions de navegació amb llanxes i barques, comprar i personalitzar cases flotants, tenir ressorts i administrar-los. Els Sims també podran visitar un nou món atapeït d'illes per visitar i descobrir noves activitats. La nova criatura que s'afegeix a la saga és la sirena.

The Sims 3: Into the Future[modifica | modifica el codi]

Accessoris[modifica | modifica el codi]

Són CDs d'expansions menors, afegeixen estils de vida amb paquets de roba, mobles i tot tipus d'accessoris però no afegeixen cap canvi significant en el joc i la manera de jugar.

The Sims 3: High-End Loft Stuff[modifica | modifica el codi]

El primer disc d'expansió de la tercera sèrie dels Sims 3. Va ser enunciat oficialment el 2 de febrer del 2010. Afegeix principalment mobles moderns i tecnologia al joc.

The Sims 3: Fast Lane Stuff[modifica | modifica el codi]

El segon pack d'accessoris que surt a la venta al Setembre del 2010.

The Sims 3: Outdoor Living Stuff[modifica | modifica el codi]

The Sims 3: Town Life Stuff[modifica | modifica el codi]

The Sims 3: Master Suite Stuff[modifica | modifica el codi]

The Sims 3: Katy Perry's Sweet Treats[modifica | modifica el codi]

The Sims 3: Diesel Stuff[modifica | modifica el codi]

Aquest CD permet equipar els teus Sims amb les últimes peces de roba, complements i mobles d'una de les marques més famoses del món. Modernitza l'armari dels Sims amb roba Diesel acabada d'arribar a les passarel·les.

The Sims 3: 70s, 80s, & 90s Stuff[modifica | modifica el codi]

Requisits[modifica | modifica el codi]

Per a Windows[modifica | modifica el codi]

 • 'XP': Processador Pèntium de 4 a 2.0 GHz o equivalent.
 • 'Windows Vista': Processador a 2.4 GHz o equivalent.
 • Intel Core 2 Duo a 2.0 GHz.
 • 1GB Ram per a Windows XP i 1.5 GB Ram per a Windows Vista.
 • Targeta de Vídeo de 128 MB.
 • Acceleració 3D i Pixel Shader Version 2.0.
 • 6.1 GB d'espai lliure amb almenys 1 GB restant al disc dur.

Per a Mac[modifica | modifica el codi]

 • Mac OS X 10 5.7 Leopard o superior.
 • Intel Core Duo, RAM 2 GB.
 • 6.1 GB de disc dur.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: The Sims 3 Modifica l'enllaç a Wikidata