The Sound of Silence

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Sounds of Silence».
Infotaula d'àlbumThe Sound of Silence
Tipuscançó Modifica el valor a Wikidata
ArtistaSimon and Garfunkel Modifica el valor a Wikidata
Publicatsetembre 1965 Modifica el valor a Wikidata
Gèneremúsica popular Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
CompositorPaul Simon Modifica el valor a Wikidata
LletresPaul Simon Modifica el valor a Wikidata
ProductorTom Wilson Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
Sounds of Silence
Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: ac967d83-36c2-3bf5-a2a6-562c4b1fdb2e Allmusic: mc0002378893 Modifica el valor a Wikidata

«The Sound of Silence» és una cançó del duet Simon and Garfunkel. Fou escrita el febrer de 1964 per Paul Simon poc després de l'assassinat de John F. Kennedy el 1963,[1] i va impulsar el grup cap a la fama. Als Estats Units fou el segon tema més popular de la banda després de «Bridge over Troubled Water».

A «The Sound of Silence», Simon toca la guitarra acústica i tots dos canten. Originalment fou gravada com un tema acústic del seu primer àlbum, Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), però sota les ordres del productor de la discogràfica, Tom Wilson, la cançó fou regravada amb percussió, baix elèctric i guitarra elèctrica sense que Simon i Garfunkel ho sabessin ni hi participessin. La cançó fou rellançada com a senzill el setembre de 1965.[2][3] El senzill va arribar al número u de les llistes l'1 de gener del 1966 i fou inclòs en el posterior àlbum del duet, Sounds of Silence.

«The Sound of Silence» originalment fou anomenada «The Sounds of Silence» i, de fet, es titula així en els primers àlbums on aparegué i en la primera publicació del senzill; en recopilacions més tardanes es reanomenà a «The Sound of Silence». A la lletra de la cançó, hi surten aquests mots tant en singular com en plural.

Referències[modifica]

  1. Victoria Kingston, Simon and Garfunkel : the definitive biography, London, Sidgwick & Jackson, 1995
  2. Simons, David. Studio Stories – How the Great New York Records Were Made. San Francisco: Backbeat Books, 2004.  Cf. pp.94–97.
  3. Charlesworth, Chris, The Complete Guide to the Music of Paul Simon and Simon & Garfunkel, Omnibus Press 1996. Cf. especially pp.17–18 on Sound of Silence.

Enllaços externs[modifica]