The Wild North

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Wild North
Fitxa
DireccióAndrew Marton
Protagonistes
Director artísticE. Preston Ames i Cedric Gibons
Dissenyador de produccióE. Preston Ames Modifica el valor a Wikidata
GuióFrank Fenton segons W. Liggett
MúsicaBronislau Kaper
FotografiaRobert Surtees
MuntatgeJohn D. Dunning
ProductoraMetro-Goldwyn-Mayer
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1952 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerewestern Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióCanadà Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0045329 Filmaffinity: 747555 Allocine: 215236 Rottentomatoes: m/the_wild_north Letterboxd: the-wild-north Allmovie: v117064 TCM: 95870 AFI: 50719 TMDB.org: 46192 Modifica el valor a Wikidata

The Wild North és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Andrew Marton el 1952.

Argument[modifica]

Després d'haver venut les seves pells al taulell, Jules Vincent, un tramper (Stewart Granger), va al saloon on s'enfronta amb un que importunava una índia anomenada Adjidaumo (Cyd Charisse). L'endemà decideix portar aquesta, en canoa, al campament de la seva tribu on es troba el seu pare. Es decideix a portar a bord de la seva embarcació, el cercador d'or, Max Brody (Howard Petrie) que havia deixat K.O. la vetlla. Arribats a una zona torrentosa del riu, Brody posa en perill la vida dels passatgers. Jules Vincent, obligat a defensar-se, desafortunadament, provoca la mort del cercador d'or. Quedant fora de la llei, fuig i és empaitat pel constable Pedley (Wendell Corey), es refugia en el Gran Nord. Pedley aconsegueix agafar-lo i emmanillar-lo però el viatge de tornada és llarg i perillós en les solituds cobertes de neu, més encara quan el captiu no posa cap interès a indicar el bon camí.

Els llops, una allau, la naturalesa hostil, les tempestes de neu..., fan que a poc a poc el representant de la llei i el seu presoner s'uneixin per sobreviure, fins al punt que Jules Vincent arriba a salvar la vida del seu guardià que ha posat el peu en una trampa per llops. Greument ferit Pedley, els papers s'inverteixen. El tramper porta el policia al quarter de la Policia Muntada i provar per aquest fet la seva honestedat. La tesi de l'accident per explicar la mort del cercador d'or i la paraula de Jules Vincent es fan finalment creïbles. El tramper absolt i lliure podrà trobar l'índia Adjidaumo.

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Els exteriors d'aquesta pel·lícula han estat rodats a Indiana, en el curs superior de Big Wood River, sobre el Mont Galena i voltants.