Tom Berenger

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTom Berenger

(2019) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement31 maig 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Chicago (Illinois) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Missouri
Rich East High School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor, auxiliar de vol, guionista, actor de televisió, actor de cinema, productor de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat1968 Modifica el valor a Wikidata –
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtomberengeronline.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0000297 Allocine: 3437 Rottentomatoes: celebrity/tom_berenger Allmovie: p5539 TCM: 14291 TV.com: people/tom-berenger TMDB.org: 13022 Modifica el valor a Wikidata

Tom Berenger, de nom Thomas Michael Moore, (Chicago, 31 de maig de 1949) és un actor i productor de cinema estatunidenc.

Biografia[modifica]

Va destacar com a actor a Buscant el Sr. Goodbar de Richard Brooks, però és sobretot conegut per a la seva interpretació del sergent Barnes a Platoon d'Oliver Stone (1986) i de Gary Simmons, pagès racista del Mig-Oest, a El camí de la traïció de Costa-Gavras (1988).

En la seva joventut, encarnava personatges violents als quals la seva potència donava un caràcter nietzschià. En els dos últims Sniper, encarna un personatge cada cop menys creïble de guerrer antiquat, obès i alcohòlic, al qual són confiades missions suïcides per responsables que són, d'una banda, els seus antics companys de combat i, d'altra part, la nova generació de caps cínics i freds, que no intenten més que utilitzar-lo desfent-se d'ell.

Filmografia[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Productor[modifica]