Torre de Can Mora

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre Torre de Can Mora de la Torre de Claramunt. Vegeu-ne altres significats a «Can Móra (desambiguació)».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre de Can Mora
Dades
TipusTorre de sentinella Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvi
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Torre de Claramunt (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLa Torre Baixa. La Torre de Claramunt (Anoia)
IPA
IdentificadorIPAC: 6059

La Torre de Can Mora és una torre del municipi de la Torre de Claramunt inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una torre, segurament de vigilància, ja que es troba al costat del riu Anoia i al costat, també, del camí ral d'Aragó. Sembla tenir dues entrades. Una de les entrades és com un passadís que l'uneix amb la terra ferma. L'altra entrada dona a unes escales que teòricament deuen portar a la fàbrica de paper dels Mora que es troba als soterranis de Can Mora. Està feta de pedra, de base quadrada i acaba amb denticulats sota d'aquestes s'obren unes finestretes rodones.[1]

Història[modifica]

Enlloc es parla d'aquesta torre, però podria tractar-se de la que va donar lloc al nucli anomenat la "Torre Baixa". La presència d'aquesta torre es podria relacionar amb la proximitat del camí ral d'Aragó i amb el proper Castell de Cabrera que presenta elements arquitectònics molt similars.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Torre de Can Mora». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 agost 2014].