Torre del Juche

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre del Juche
Imatge
Nom en la llengua original(ko) 주체사상탑 Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusColumna de la victòria i obelisc Modifica el valor a Wikidata
Construcció1982 Modifica el valor a Wikidata
Dedicat aJuche Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Materialgranit i bronze Modifica el valor a Wikidata
Mesura170 (alçària) m
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPyongyang (Corea del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 01′ 03″ N, 125° 45′ 49″ E / 39.017592°N,125.763614°E / 39.017592; 125.763614

La Torre del Juche (chosŏn'gŭl: 주체사상탑, Hanja: 主體思想塔), oficialment anomenada Torre de la Idea del Juche, és un monument situat a Pyongyang, la capital de Corea del Nord.

Es va acabar de construir l'any 1982 i està situada a la riba oest del riu Taedong, al front de la Plaça Kim Il sung. Es va erigir per a commemorar el 70º aniversari de Kim Il-Sung. Es diu que fou dissenyada pel seu fill, Kim Jong-Il.

La seva estructura té una altura de 170 metres amb forma d'obelisc de quatre costats que es va estrenyent a mesura que s'eleva. La torre es compon de 25.550 blocs (dels quals el més alt està compost per granit). El nombre de blocs representa el nombre de dies de vida de Kim Il-Sung, és a dir, 70 anys multiplicat per 365 dies (sense comptar anys bixestos). La torre està coronada per una torxa il·luminada de 20 metres d'altura i 45 tones de pes. És possible pujar fins a dalt de la torre.

Associada a la torre hi ha una estructura de 30 metres d'altura a la qual hi han representades tres figures; una amb un martell, una altra amb una falç i la tercera amb una ploma d'escriure; que simbolitzen: l'obrer, el camperol i l'intel·lectual. Hi ha sis grups escultòrics més petits, cadascun de 10 metres d'altura, que simbolitzen altres aspectes de la ideologia d'en Kim Il-Sung. També, prop la torre, hi ha un mur amb 82 plaques commemoratives, suposadament enviades per estrangers adeptes al règim. Al voltant de la torre també hi ha flors i jardins.

El nom de la torre prové de la idea del Juche, desenvolupada per Kim Il-Sung mitjançant una combinació d'autarquia, autodependència, nacionalisme coreà i socialisme.

Malgrat que Pyongyang, la capital de Corea del Nord pateix sovint apagades de llum la torre sempre es manté encesa, com a signe de la fortalesa del règim.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Torre del Juche