Toutain Editor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióToutain Editor
Dades
Tipuseditorial Modifica el valor a Wikidata
Història
FundadorJosep Toutain Modifica el valor a Wikidata

Toutain Editor fou un editorial de còmics catalana,[1] creada per Josep Toutain, que va sorgir a partir d'una empresa de representació d'autors espanyols als Estats Units (Selecciones Ilustradas). Va ser fonamental en la història del còmic a Espanya per la seva determinant influència creativa i industrial durant els anys 70 i 80. Va reunir a un bon nombre d'autors espanyols i estrangers (sobretot nord-americans) d'avantguarda que majoritàriament treballaven per a la Warren Publishing. Amb el temps va anar tancant les revistes que no van sobreviure a l'època de crisi del còmic també anomenada com a declivi i la travessia del desert.

Revistes[modifica]

  • 1984. Títol centrat en la ciència-ficció, va prendre el seu nom de la seva homònima nord-americana.
  • Zona 84. Continuació de la línia editorial de l'anterior revista, començant la numeració des del número 1.
  • Creepy. Versió en espanyol de la revista centrada en el còmic de terror que editava Warren als Estats Units. Hi ha un Creepy 2a època també editat per Toutain i amb numeració nova. La revista es nodria de material de Eerie i Vampirella, títols de terror de la Warren.
  • Comix Internacional. Revista que podríem qualificar de miscel·lània. El títol va tenir una segona vida després del tancament de l'editorial de Josep Toutain, de la mà d'Ediciones Zinco i que va tenir una vida curta (6 números).
  • Thriller. Revista de "còmics negre".
  • Fan cómics. Còmic magazine sobre el món de la historieta.
  • Totem, el comix. Quan Toutain va adquirir la capçalera de la revista espanyola Totem, la va intentar convertir en estendard del còmic eròtico underground.
  • Cal destacar també la publicació d'una Historia de los Comics en fascicles col·leccionables.

Àlbums[modifica]

D'autors catalans[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]