Transmutació de les espècies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Transformació de les espècies)

«Transmutació de les espècies» és un terme utilitzat en la història de la biologia, per a descriure el canvi d'una espècie en una altra. La terminologia era habitualment utilitzada en temps predarwinians, en altres «hipòtesis del desenvolupament» (un dels termes utilitzats per Darwin) i en la teoria de gradació regular, utilitzada per William Chilton al periòdic The Oracle.[1] «Transformació» és una altra paraula utilitzada, en aquest context, en lloc de «transmutació».

Els pensadors preevolucionistes dels segles xviii i xix hagueren de crear els termes per a expressar les seves idees, i la terminologia no quedà uniformitzada fins un temps després de la publicació de L'origen de les espècies. La paraula «evolució» fou un concepte posterior; se la pot trobar a l'obra del 1851 de Herbert Spencer Social Statistics i en una altra d'anterior, però no tingué ús estès fins entre els anys 1865 i 1870.

Referències[modifica]

  1. Secord, J. A. 2000. Victorian sensation: the extraordinary publication, reception, and secret authorship of the Vestiges of the Natural History of Creation. Chicago, pàg. 311 (anglès)