Tribeca

Plantilla:Infotaula geografia políticaTribeca
Imatge

Localització
Map
 40° 43′ 06″ N, 74° 00′ 28″ O / 40.7183°N,74.0078°O / 40.7183; -74.0078
EstatEstats Units d'Amèrica
Estat federatNova York
CiutatNova York
BoroughManhattan Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície0,862 km² Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal10007 i 10013 Modifica el valor a Wikidata

Tribeca és un barri al sud de Baix Manhattan a la ciutat de Nova York als Estats Units d'Amèrica. El seu nom prové de l'anglès «TRIangle BElow CAnal street» (triangle al sud de Canal Street). Antigament s'escrivia TriBeCa.

El triangle que de fet sembla més un trapezi és format pels carrers Canal Street, West Side Highway, Broadway, Chambers i Vesey Street. Darrerament, va esdevenir un dels barris més rics i més cars de la ciutat.[1]

Al segle xix i la primera meitat del segle XX Tribeca era un centre del comerç de tèxtils i cotó, però avui s'han reemplaçat per una sèrie d'institucions modernes i monuments importants. El túnel Holland connecta Nova York amb Nova Jersey i té les seves entrades i sortides a la cantonada nord-oest de Tribeca. Washington Market Park, vorejant Greenwich, Chambers, amb els carrers West Street, és un parc de 0,65 hectàrea popular entre els nens per la seva àmplia zona de jocs. Té unes escoles de renom: la Stuyvesant High School, una de les escoles secundàries de ciència especialitzada així com PS234', una escola primària considerada una de les millors escoles públiques de l'àrea metropolitana de Nova York.

Actualment Tribeca és considerat un barri de moda replet de botigues molt connectades, galeries d'art, bars i restaurants.

Persones famoses[modifica]

Hi viuen o hi van viure diversos personatges famosos com

Esdeveniments[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tribeca
  1. «Tribeca - New York City Neighborhood - NYC» (en anglès). New York Magazine, s.d.. Arxivat de l'original el 2011-08-08 [Consulta: 6 abril 2015]. «But having already overtaken the Upper East Side as the city’s richest precinct, it is prohibitively expensive, and any traces of racial and income diversity are long gone.»
  2. EFE «Strauss-Kahn, traslladat a un altre apartament per seguir l'arrest domiciliari». El Punt Avui, 26 maig 2011 (2011-05-26). «L'exdirector de l'FMI viurà en una casa de luxe al barri de Tribeca de Manhattan. Té dos pisos, tres habitacions, quatre banys, un gimnàs i una sala gran»