Tsuna Sawada

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tsunayoshi Sawada (en japonès:沢田纲吉); coneguda amb el sobrenom "Tsuna" (ツナ) és un personatge de ficció protagonista de Katekyō Hitman Reborn!. És el futur cap de la desena generació de la família Vongola. El primer mètode per fer canviar la seva actitud és fer admetre el seu amor a una nena de la seva escola amb l'ajuda de la bala "Ultima Voluntad".

Tsuna Sawada[modifica | modifica el codi]

El seu nom real és Tsunayoshi Sawada, anomenat Tsuna per les persones properes a ell. És fill de Nana Sawada i de Iemitsu Sawada, el líder de la CEDEF, atorgant-li un rang molt semblant al del Líder Vongola. Està sent entrenat per l'assassí tutor Reborn, una de les persones amb més confiança del Novè Vongola i part dels Arcobalenos, set nadons molt forts.

Personalitat i aparença[modifica | modifica el codi]

Tsuna al principi és una persona molt poruga, dèbil, dolent en els estudis i els esports, etc. Aquest era el motiu pel qual li deien "Bo per res Tsuna" (Dame Tsuna). Així i tot, posseeix un gran cor. Malgrat tot, quan en Reborn li dispara la "Dying Will Ballet" té una determinació i un poder tan gran que pot ser capaç de vèncer a l'home més fort del nord d'Itàlia, però el seu efecte només dura cinc minuts. A banda de crear moltes situacions còmiques, Tsuna sempre es queda amb els calçotets enlaire.[cal citació] Tsuna és molt estimat pels seus amics.

Tsuna no té res que el pugui identificar físicament, a part dels seus cabells castanys. La seva força física és nul·la, a excepció de quan en Reborn li dispara alguna de les seves bales especials. És conegut que el Primer Vongola és idèntic a Tsuna, però el Primer Vongola, alies Giotto, té els cabells rossos, dur vestit i va amb una capa. També la seva personalitat, com tantes altres coses, coincideix amb la del Primer Vongola.

Habilitats[modifica | modifica el codi]

A l'inici de la sèrie, Tsuna no posseeix cap habilitat, excepte potser la de ser el pitjor en tot. A mesura que Reborn entra a la seva vida, es torna un mafiós amb bastant poder quan li dispares amb la bala "Dying Will Bullet", en un estat de 5 minuts, on els seus limitadores externs es veuen eliminats, permeten-li una gran força, velocitat, resistència, elasticitat i altres qualitats físiques.

Més endavant, Tsuna aconsegueix un nou estat, on obté una flama de l'Última Voluntat més pura i densa. Aquest estat ve combinat amb l'arma personal que té com a Desè Vongola (tots, des del primer fins al desè dels líders Vongola han tingut una arma pròpia que potencia les seves habilitats al màxim), que és uns guants que poden contenir la seva pròpia flama. Gràcies a aquests guants pot volar i realitzar atacs que es poden qualificar de sobrehumans. En aquest nivell està al nivell requerit per ser el Desè Vongola. A més, la sang de Vongola que corre per Tsuna és despertada, mostrant la mateixa habilitat que Giotto, la Hiperintuició, que permet predir qualsevol atac o moviment humà.

Per lluitar contra el líder de l'esquadró assassí d'elit de Vongola (VARIA), Xanxus, en el combat per decidir el legítim successor del Novè Vongola, Timoteo, fa un entrenament especial per millorar i dominar el seu estat Última Voluntat, que resulta ser el mateix entrenament que va fer el Primer Vongola per crear el seu atac definitiu, que també domina: l'Avançat Punt Zero, que permet crear un gel només capaç de ser trencat amb els Set Anells Vongola. També crea una nova versió: l'Avançat Punt Zero Personalitzat.

En la saga del futur, gràcies a les indirectes d'Hibari del futur, Haru i a la forta ajuda d'un enginyer de Millefiore (Spanner), aconsegueix el seu atac més poderós i definitiu: l'X-Burner, amb el seu variant, l'X-Burner Aeri. És també en aquesta saga quan obté la versió definitiva dels seus guants (els X-Gloves), els X-Gloves Versió Anell Vongola. Gràcies al fet que és capaç de canalitzar la seva flama a través del seu Anell Vongola, crea una habilitat de vol i atac realment impressionant.

Més endavant obté la seva Caixa Vongola (Vongola Box), que conté dos caixes en una: el seu animal de Caixa (un lleonet al qual anomena Nuts/Natsu) i la seva Arma de la Caixa (la capa del Primer Vongola). Gràcies a la seva caixa, és capaç d'equiparar-se amb Byakuran, el líder de Millefiore.

Armes[modifica | modifica el codi]

Tsuna posseïx diverses armes i/o diferents estats:

  • Estat "Dying Will Bullet": durant cinc minuts, totes les capacitats de Tsuna es veuen incrementades enormement, fent el que no havia tingut valor de fer abans que li disparessin. Si no està penedit de no poder fer alguna cosa (per exemple, no poder declarar-se) morirà irremeiablement. A les deu bales disparades tens una malaltia que crea calaveres pel teu cos que revelen tots els teus secrets fins que et mors de vergonya.
  • Estat última Voluntat: apareix per primera vegada quan Tsuna té el valor suficient per no marxar durant la lluita contra Rokudo Mokuro, superant la prova de Reborn i Timoteo. En aquest estat adquireix la Hiperintuició, que li permet conèixer qualsevol moviment que un humà farà instants abans que aquest el faci. Durant aquesta prova també obté els X-Gloves. uns guants molt similars al del Primer Vongola.
  • X-Gloves: són uns guants que obté de León, el camaleó mascota de Reborn, que poden contenir la seva pròpia flama de l'Última voluntat. Tsuna les utilitza com unes armes de tall i de perforació. La seva flama és suau, creixent d'intensitat segons les emocions de Tsuna.
  • X-Gloves Versió Anell Vongola: són els guants que els antics líders Vongola li donen per poder lluitar en el futur. La seva flama és abrupta, deixant anar tota la potència de cop. Perfecta per accelerar i anar recte.
  • Avançat Punt Zero: és la tècnica del Primer Vongola, que és el contrari de la flama de l'Última Voluntat, és a dir, gel. És un gel que no pot ser desfet per cap tipus de flama, només quan els Set Anells Vongola són colacats a propr d'ell.
  • Avançat Punt Zero Personalitzat: és la tècnica de Tsuna. Deriva de la tècnica del Primer Vongola, però en lloc de Congelar, absorbeix la flama de l'enemic, permetent-li analitzar-la, evitant el dany i fent-se més ràpid. Aquesta tècnica no és molt útil en el present, però en el futur, on les principals armes depenen de les flames de l'Última Voluntat, és d'una utilitat increïble.
  • X-Burner: és la tècnica definitiva de Tsuna, amb una flama suau d'ajuda la darrera i una flama agresiva com a atacant. Gràcies a unes lents que li crea Spanner, és capaç de calcular la quantitat de flames que crea i apuntar al centre de l'objectiu.
  • X-Burner Aeri: el mateix que l'X-Burner, però a l'aire.
  • Nuts: el seu animal de la caixa, un lleonet de l'element Cel dibuixat de forma infantil. Amb el seu grunyit pot petrificar objectes.
  • Capa: la capa del Primer Vongola, resisteix tot tipus d'atacs. És l'altra forma de Nuts.

Objectes heretats[modifica | modifica el codi]

A causa de la immensa semblança entre Giotto i Tsuna (també passa amb Takeshi Yamamoto i Hibari Kyouya), és de suposar que moltes coses li són llegades,que són:

-I-Gloves: els guants de Giotto, són els mateixos que els de Tsuna, però els de Tsuna són els X-Gloves.

Avançat Punt Zero: permet crear gel impossible de trencar llevat que sigui amb les flames de l'Última Voluntat dels anells Vongola. Es creu que el Primer va crear aquesta tècnica per evitar un conflicte intern de la família.

Anell Vongola del Cel: és el principal anell. Sempre és portat pel líder de la Família Vongola. És un anell amb 400 anys d'història (com a mínim). Té detalls molt bonics i detallats, amb una gran esfera al davant, on hi ha gravat el símbol dels Vongola.

Capa: la capa de Giotto, Tsuna del futur l'ha reformat convertint-la en una Arma De la Caixa, amb flames de l'element Cel a baix. És, almenys aparentment, indestructible.

Tsuna del futur[modifica | modifica el codi]

Tsuna del futur està mort, o almenys es creia això, però tant Shouichi Irie com Kyouya Hibari saben que està ben viu, adormit profundament en el seu taüt. És una persona molt calculadora, que ho faria tot pel bé dels seus amics (com, per exemple, enviar els Guardians Vonogola, junt amb algunes persones indefenses al futur). Té tota una col·lecció de motos especials, creades per funcionar amb la flama de les Última Voluntat. El seu poder seria igual al de Reborn, o fins i tot més, perquè Hibari del futur compara la manera de com li exciten els immensos poders que posseeixen.