Una última copa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaUna última copa
Trees Lounge
Fitxa
DireccióSteve Buscemi
Protagonistes
Steve Buscemi
Chloë Sevigny
Mark Boone Junior
Elizabeth Bracco
Director artísticJennifer H. Alex
ProduccióBrad Wyman
Chris Hanley
GuióSteve Buscemi
MúsicaEvan Lurie
FotografiaLisa Rinzler
MuntatgeKate Williams
VestuariMarian Ceo
ProductoraMuse Productions
Live Entertainment
DistribuïdorLive Entertainment
Orion Classics
Artisan Entertainment
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1996
Durada95 minuts
Idioma originalanglès
RodatgeLong Island i Nova York Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
Comèdia
Temaalcoholisme Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0117958 Rottentomatoes: m/trees_lounge Letterboxd: trees-lounge Mojo: treeslounge Allmovie: v136352 TMDB.org: 27845 Modifica el valor a Wikidata

Una última copa (títol original en anglès Trees Lounge) és una pel·lícula independent estatunidenca llençada el 1996. És el debut de Steve Buscemi com a guionista i director, tot i que anteriorment havia dirigit un curtmetratge anomenat What Happened to Pete. És protagonitzada per Steve Buscemi juntament amb Chloë Sevigny, Mark Boone Junior i Elizabeth Bracco. Fou filmada a Valley Strem, Queens i Brooklyn (Nova York). La pel·lícula tracta sobre la vida de Tommy, un home acabat que generalment passa els seus dies bebent en un bar.

El crític Roger Ebert va escriure'n: "Steve Buscemi sap sobre alcoholisme des de dins cap enfora, i la seva pel·lícula és el més vertader retracte de l'alcohòlic de bar que mai s'ha vist". Tot i que la difusió de la pel·lícula no fou excessiva, les crítiques rebudes foren bones.

Argument[modifica]

Tommy (Steve Buscemi) és un alcohòlic de 30 anys que passa el seu temps en un bar local, "Trees Lounge". Acaba de perdre el seu treball com a mecànic per "manllevar diners de la registradora", la seva xicota, Theresa (Elizabeth Bracco), va deixar-lo per Rob (Anthony LaPaglia), el seu cap. Tommy no arriba a trobar un treball a causa de l'incident, fins que aconsegueix una ocupació temporal conduint el camió dels gelats del seu oncle i s'enamora de Debbie (Chloë Sevigny), una jove ajudant de només disset anys i neboda de la seva ex-xicota, això li portarà seriosos problemes amb Jerry (Daniel Baldwin), el pare de la jove. La seva única sortida és concórrer freqüentment "Trees Lounge" per beure-hi.

Repartiment[modifica]