Universidad de los Andes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversidad de los Andes
Dades
Tipusuniversitat
universitat catòlica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1989
Activitat
Membre deORCID Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuPrelatura de la Santa Creu i Opus Dei Modifica el valor a Wikidata

Lloc webuandes.cl Modifica el valor a Wikidata
Facebook: uandes Twitter (X): uandes Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Universidad de los Andes (UANDES) és una universitat privada autònoma de la ciutat de Santiago de Xile. Va ser fundada el 1989 inspirada en l'Opus Dei xilè. La seva seu central es troba a Santiago de Xile. Des de juny de 2019 és membre de l’CRUCH.

La formació espiritual i doctrinal de la Universitat està inspirada en l'Opus Dei, de manera que compta amb atenció espiritual catòlica a càrrec de la Prelatura de l'Opus Dei i imparteix formació als seus alumnes en teologia, antropologia i ètica. L'actual capellà general a càrrec de l'atenció espiritual, tant dels alumnes com dels funcionaris, és el prevere Sebastià Urruticoechea.[1] A més, el rector honorari d'aquesta universitat és el Prelat de l'Opus Dei, Monsenyor Fernando Ocáriz Braña.

El juny de 2019, el Consell de Rectors de les Universitats Xilenes (CRUCH) va aprovar la incorporació de la Universitat dels Andes a l'organisme.[2]

Infraestructura[modifica]

Al Campus San Carlos d'Apoquindo, la Universitat compta amb nou edificis, inclosos l'Escola de Negocis AQUEST Business School, l'edifici d'Enginyeria, una biblioteca, l'Edifici Central, que alberga les oficines de la majoria de les unitats de suport, sales de classes, una sala de graus, i les oficines de rectoria.[3] A més té dos camps clínics propis, un d'ells és un centre de salut situat a San Bernardo[4] i la Clínica Universitat dels Andes, que està integrada a campus universitari.[5]

Facultats[modifica]

Algunes facultats són les següents:

  • Periodisme
  • Enginyeria
  • Ciències
  • Ciències Econòmiques i Comercials
  • Dret
  • Medicina
  • Psicologia

Referències[modifica]

  1. Universidad de los Andes. «Capellanía Universitaria». [Consulta: 16 abril 2013].
  2. «Aprobaron ingreso de Universidad de Los Andes al Consejo de Rectores».
  3. Universidad de los Andes. «Nuevo edificio de Rectoría». Arxivat de l'original el 2018-12-19. [Consulta: 16 abril 2013].
  4. «Home» (en castellà). Centro de Salud de la Universidad de los Andes. [Consulta: 18 desembre 2018].
  5. Clínica Universidad de los Andes. «Clínica Universidad de los Andes». Arxivat de l'original el 2021-06-29. [Consulta: 25 maig 2014].

Enllaços externs[modifica]