Universitat Pontifícia Lateranense

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Universitat Pontifícia del Laterà)
Infotaula d'organitzacióUniversitat Pontifícia Lateranense

Edifici principal de la Universitat Pontifícia Lateranense
Dades
Nom curtPUL
Tipusuniversitat pontifícia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1773
FundadorCliment XIV Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deUnió Romana de Biblioteques Eclesiàstiques Modifica el valor a Wikidata
Nombre d'estudiants1.868 (2021) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaAgostino Vallini
RectorAlfonso Vincenzo Amarante (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Filial
Format per
Part decatòlica i pontifícia
Indicador econòmic
FinançamentPrivada

Lloc webwww.pul.it
Facebook: UniLateranense Twitter (X): unilateranense Instagram: unilateranense Youtube: UCAENVpl12_pWHrECcXPCkeg Modifica el valor a Wikidata

La Universitat Pontifícia Lateranense (Pontificia Università Lateranense) és una universitat de l'Estat del Vaticà amb seu a Roma. La universitat, coneguda com la universitat del Papa,[1] també inclou el Pontifici Institut Joan Pau II per a Estudis sobre el Matrimoni i la Família. El Gran Canceller de la Universitat és el cardenal vicari general del Papa per la diòcesi de Roma, o sigui que la universitat està directament sota l'autoritat del Papa. El 2012 hi havia estudiants de més de 100 nacionalitats.

Del 2004 al 2006 es van dur a terme una profunda renovació arquitectònica per ampliar la biblioteca Pius XII i restaurar l'Aula Magna Benet XVI amb l'objectiu de "fer de la lectura i la consulta de textos el tema central de la universitat", segons va demanar el rector Fisichella. La biblioteca conserva 600.000 llibres, alguns del segle xvi, i la majoria de filosofia, teologia, dret canònic i cursos acadèmics. S'hi conserven també 25.000 textos antics en un ambient protegit.[2]

Referències[modifica]

  1. «Alocución del Santo Padre Juan Pablo II durante su visita a la Universidad Pontificia Lateranense». Libreria Eritrice Vaticana, 16-02-1980 [Consulta: 9 març 2014].
  2. Roselli Architetti, King «Ampliación Biblioteca y Restauración Aula Magna Pontificia Università Lateranense». , Plataforma Arquitectura [Consulta: 9 març 2014].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Universitat Pontifícia Lateranense