Usuari:Anskarbot/Traduccions/Ravenclaw

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Ficha de escuela

Plantilla:Ficha de escuela Plantilla:Referencias

Ravenclaw és una de les quatre cases en les quals es divideixen els estudiants del Col·legi Hogwarts de Màgia i Bruixeria a l'univers de ficció dels llibres de Harry Potter. Aquesta casa va ser fundada per la Mari Pau Ravenclaw i solament són escollides persones intel·ligents i sàvies.

Característiques[modifica]

  • Cap de la Casa: Filius Flitwick .
  • Colors representatius: Blau i bronze.
  • Animal representatiu: Àliga (a pesar que el nom de la casa inclogui en el seu nom, i en anglès, 'corb')
  • Fundadora: Mari Pau Ravenclaw .
  • Fantasma representatiu: Helena Ravenclaw (Filla de Mari Pau Ravenclaw), millor coneguda com La Dama Grisa .
  • Qualitats requerides: Intel·ligència, curiositat i saviesa, una ment disposada. Individualisme i creativitat.
  • Localització: La torre de Ravenclaw, en el setè pis del castell, a un costat de la torre de Gryffindor
  • Guàrdia d'entrada: Una porta sense picaporta, en la qual una balda amb forma de àliga formula una pregunta o endevinalla per poder entrar, que no és sempre la mateixa. És necessari donar la resposta correcta perquè la porta s'obri. En cas contrari, caldrà esperar un altre alumne que pugui resoldre l'endevinalla proposada.
  • Element de Ravenclaw : L'aire, ja que s'associa amb la creativitat i la saviesa, dues característiques fonamentals d'aquesta casa. [cal citació]
  • Significat del nom: Arpa de corb (encara que en la versió francesa es diu Serdaigle -del francès serre d'aigle, literalment arpa d'àguila-).
  • "Una intel·ligència sense límits és el major tresor dels homes", es considera la frase que resumeix l'esperit de la casa.
  • Ets un bon/a Ravenclaw: quan es posseeix una ment hàbil i disposada, grans habilitats intel·lectuals i gran estima per l'art.

Relíquia més preuada[modifica]

La diadema de Rowena Ravenclaw, una espècie de tiara que enforteix la saviesa de qui la usa. Aquesta va ser robada per la filla de la fundadora, Helena, qui pretenia ser més intel·ligent que la seva mare. La diadema va ser convertida en un *Horrocrux per Lord Voldemort i destruïda a la Sala de la Necessitat (també anomenada la Sala que Ve i Va) per un encanteri de foc maleït al llibre Harry Potter i les Relíquies de la Mort . Aquest encanteri va ser llançat per en Vincent Crabbe, que mor en el procés. En la pel·lícula Harry Potter i les Relíquies de la Mort - Parteix 2 Harry Potter la destrueix amb un ullal de bassilisc i posteriorment en Ron Weasley la remata llançant-la al foc maleït.

Sala Comuna de Ravenclaw[modifica]

La sala comuna es troba a la torre oest del castell (Torre de Ravenclaw), a un costat de la torre on es troba la sala comuna de Gryffindor. L'entrada a la sala comuna, a diferència de les altres tres és l'única que no està amagada o és secreta i es troba al final d'una alta escala de caragol. Quan arribes, has de respondre correctament a l'endevinalla que formula l'àliga de la porta sense picaporta. Encara que sent un/a Ravenclaw és més senzill respondre l'endevinalla, qualsevol suficientment savi pot respondre-la correctament, com es veu quan la Minerva McGonagall respon correctament l'endevinalla i hi entra. L'interior és una sala circular amb pis de pedra Blanca, plena de finestres arquejades que donen als terrenys del col·legi, al bosc prohibit, al llac, al camp de quidditch i als jardins d'herbologia. Les habitacions es troben en torretes que surten de la torre principal, els llits amb dosser estan coberts amb edredons de fina seda blava, i el so del vent a les finestres és molt relaxant. En Harry Potter va entrar-hi abans de la Batalla de Hogwarts i també hi podem veure una estàtua de Rowena Ravenclaw sobre una Basa.

Llistat d'alumnes famosos[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]