Usuari:Bedford

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Usuari:Catalunya1714/Bedford)

Bedford és la capital del comtat de Bedfordshire, a l'est d'Anglaterra. És el centre administratiu del comtat. D'acord amb les estimacions del Consell del Comtat de Bedfordshire, la ciutat tenia una població de 80.000 a mitjans del 2005, amb 19.720 a la ciutat adjacent de Kempston. L'àrea urbanitzada Bedford que inclou Kempston, Elstow i Biddenham forma la seixanta-novena àrea urbana amb més població a Anglaterra i Gal·les amb una població de 106.940. L'àrea metropolitana, que inclou una zona rural, tenia una població de 153.000 habitants.

Història[modifica]

El nom de la ciutat es creu que deriva del nom d'un rei saxó anomenat Beda, i un gual que creua el riu Great Ouse. Bedford era una ciutat de mercat per a la regió agrícola circumdant des dels primers Edat Mitjana. El rei anglosaxó Offa de Mercia va ser enterrat a la ciutat el 796. El 886 es va convertir en una ciutat de frontera que separa Wessex i Danelaw. Va ser la seu de la Baronia de Bedford.

Govern[modifica]

Bedford és l'assentament més gran del comtat de Bedford. El consell de ciutat és dirigit per un alcalde elegit directament que ostenta el títol d'Alcalde de Bedford, un càrrec que ostentà Frank Branston, fins a la seva mort el 2009. L'alcalde actual de Bedford és de Dave Hodgson, del Partit Demòcrata Liberal.

Bedford es divideix en 10 districtes: Brickhill, Castle, Cauldwell, DeParys, Goldington, Harpur, Kingsbrook, Newnham, Putnoe i Queens Park.

Brickhill tria al seu propi consell de la parròquia, mentre que Queens Park, Kingsbrook i Cauldwell tenen les seves pròpies urbanes consells comunals (que tenen poders similars a un consell de la parròquia). La resta (i la majoria) de Bedford és una àrea unida. Bedford és protegida per la Policia de Bedfordshire.

Bedford forma part de la circumscripció Bedfordshire, representada en la Cambra dels Comuns del Parlament del Regne Unit. L'actual membre del parlament (MP) per Bedford és Richard Fuller, membre del Partit Conservador.

Geografia[modifica]

La ciutat de Bedford es divideix en 10 districtes o àrees: Brickhill , Castell , Cauldwell , De Parys , Goldington , Harpur , Kingsbrook ,Newnham , Putnoe i Queens Park .

La ciutat de Kempston és adjacent a Bedford, igual que els pobles de Elstow , Renhold i Ravensden . Wixams és una nova ciutat que s'està desenvolupant al sud de Bedford. Pobles al terme municipal de Bedford amb poblacions de més de 2.000 a partir de 2005 van ser Biddenham , Bromham , Clapham , Elstow , Oakley , Sharnbrook , Shortstown , Wilstead i Wootton . Els pobles de la ciutat són molt populars entre els viatgers a Bedford, i també amb les persones que es desplacen a Milton Keynes , Londres i ciutats en Northamptonshire i Cambridgeshire .

A prop de les ciutats petites inclouen Ampthill , Biggleswade , Flitwick , i de sorra , tots els quals estan en Central Bedfordshire , així com Rushden i St Neots a Northamptonshire i Cambridgeshire respectivament. Les ciutats més properes i ciutats amb poblacions més grans que Bedford són Northampton al nord-oest, Cambridge , a l'est, Milton Keynes, al sud-oest, i Luton , al sud, tots els quals tenen poblacions de les zones urbanes de 130,000 o més.

Clima[modifica]

Com amb la resta del Regne Unit, Bedford té un clima marítim , amb un rang limitat de temperatures, i generalment fins i tot precipitacions durant tot l'any. L'oficina de l'estació meteorològica més propera reunit Bedford és Bedford (Thurleigh) aeroport, prop de 6.5 milles al nord del centre de la ciutat de Bedford, a una alçada de 85 metres. Des de 1980, les temperatures extremes al lloc han oscil·lat entre 35,9 ° C, a l'agost de 2003 i 35,3 ° C durant el juliol 2006 a -15,3 ° C , el gener de 1982. No obstant això, aquests extrems probablement serien superats si els registres a llarg termini eren - Històricament, l'estació meteorològica més propera a Bedford era Cardington uns 2,4 quilòmetres al sud sud-est de la ciutat, amb una altura de 30 metres. Aquesta ubicació va registrar un mínim de -18,3 ° C durant el gener de 1963.

Les precipitacions mitjanes al voltant de 585 mm a l'any, amb més d'1 mm de caure en 109 dies.

Sol al voltant de 1.500 hores a l'any, és típic de les zones de l'interior i el centre-sud d'Anglaterra.

Demografia[modifica]

Bedford és la llar d'una de les majors concentracions de italians immigrants al Regne Unit. Segons un cens del 2 de juliol del 2001, (gairebé el 30%) de la població de Bedford són d'ascendència italiana, almenys parcial. Això es deu principalment com a conseqüència de la contractació laboral a la dècada de 1950 pel Brick Company de Londres a les regions del sud d'Itàliade Puglia , Campània , Calàbria ,

Molise , Abruzzo i Sicília . La Bedford Little Italy Send es veu reforçada per una àmplia varietat de bars italians, restaurants i clubs socials a tota la ciutat, així com un gran nombre de botigues de delicatessen i botigues de abarrotis que venen productes italià i continental - i per la gran església de la missió italiana dirigida pel Pares Scalabrini ordre. Des 1954 fins al 2008, Bedford tenia el seu propi italià vice-consolat .

A més dels immigrants italians, Bedford també ha estat el destinatari d'una important immigració des del sud d'Àsia (8,1% de la població de Bedford; els indis van començar a arribar des de finals de 1950 d'ara endavant, des de l'Área de Panjab i molts treballaven a The London Brick Company), Europa de l'Est (sobretot en la dècada de 2000), Grècia, Xipre , Orient Mitjà i Àfrica (3% de la població de Bedford és d'ascendència subsahariana ), el que és un dels pobles més ètnicament i lingüísticament diversos al Regne Unit en proporció a la seva mida.

Transport[modifica]

Transport a Bedford proporciona vincles entre la ciutat i altres parts d'Anglaterra. L'accés per carretera a la ciutat és proporcionat per la carretera A6. La ciutat compta amb dues estacions de ferrocarril i una xarxa de serveis d'autobús.

Educació[modifica]

A diferència de la major part d'Anglaterra, Bedford Municipi opera una educació de tres nivells del sistema en la major part de la zona, que està disposat a baixa, mitjana i escoles superiors, com es recomana en l'informe Plowden de 1967. L'acord va ser sotmès a votació el 2006 amb l'objectiu d'avançar en el model de dos nivells, però va ser rebutjat. El 17 de novembre de 2009, els regidors borough van votar 19-17 a favor d'un sistema de dos nivells, el que faria a continuació, s'eliminaran polz No obstant això, arran de la derrota del govern laborista el 2010, el nou govern de coalició va anunciar que els fons necessaris per al canvi a un sistema de dos nivells ja no estarà disponible. Com a resultat, l'interruptor està procedint a l'escola per escola a la base permeten que els fons del consell, ja que el finançament nacional es va deure a cobrir la major part del cost. Escola Rutherford Marc a la ciutat és la primera escola que s'ha convertit d'una escola superior per 1 escola secundària . Escola Lliure Bedford (inaugurat el setembre de 2012), també té una presa de l'escola secundària. La resta de les escoles superiors de la ciutat inclouen Bedford Academy, Escola Superior Biddenham i St Thomas More School Catòlica .

Bedford és la llar de quatre escoles privades dirigides pel Harpur Confiança caritat, dotats per Bedfordian Sir William Harpur al segle XVI. Aquests són:

  • Escola de Bedford per als nens 7-18 anys
  • Escola Moderna Bedford, una antiga escola de nois que va esdevenir col · educacional en 2003 per als alumnes de 7 a 18 anys
  • Escola Bedford les Nenes . per a nenes de 7-18 anys d'edat (Fusionada setembre 2012 - Anteriorment Escola Secundària Bedford per Nenes i Dame Alice Harpur School)
  • Els pelegrins de l'escola pre-preparatòria

Institucions privades més petites inclouen Escola Rushmoor (nens 3-16 anys d'edat, nenes 3-11) St Escola d'Andrew (nenes 3-16 anys d'edat, nens de 3-9), i l'Escola Polam (nois i noies d'entre 12 mesos i 9 anys), cap de les quals formen part del Harpur Fiduciari.

Bedford rep un campus de la Universitat de Bedfordshire, que abans de la fusió amb la Universitat de Luton el 2006 havia estat un campus de la Universitat De Montfort (en si mateixa ara que estigui basada exclusivament en Leicester ). Per a l'educació superior, la ciutat és servida pel Bedford College . A més, Stella Mann universitat és una universitat privada, que ofereix una gamma de cursos d'educació relacionats amb les arts escèniques .

Llocs de culte[modifica]

Bedford disposa d'un gran nombre d'esglésies cristianes, incloent-hi quatre de la xarxa New Frontiers, diverses esglésies italianes i poloneses catòliques, mormones i centres de reunions i diverses esglésies independents que s'adapten als diferents grups ètnics i lingüístics. També hi ha quatre mesquites ubicades a la ciutat, així com el major temple sikh deal Regne Unit fora de Londres. Bedford també té Guru Ravidass i temples Valmiki .

També hi ha Quakers, Testimonis de Jehovà i comunitats Wicca que es reuneixen a la ciutat. Ja no hi ha una sinagoga peò la que té la seu a Luton es reuneix a Bedford un cop al mes per la comunitat jueva de la ciutat. El més proper Ortodoxa sinagoga és la Hebrew Congregation Luton una sinagoga Lubavitchde Luton.

Cultura[modifica]

El Museu i Galeria d'Art Higgins a Bedford, està situat a la casa victoriana recreada de la família Higgins de victorians cervesers i en una extensió moderna. El museu compta amb col·leccions d'història local, mentre que les galeries tenen notables col·leccions d'aquarel, gravats i dibuixos, ceràmica, vidre i puntes.

El Bedford Corn Exchange és el major centre d'oci a la ciutat i acull una gran varietat d'espectacles, reunions, conferències, concerts i esdeveniments privats. El lloc ha estat amfitrió de molts grans artistes com Glenn Miller i Bob Hope . La Universitat de Bedfordshire Theatre és el teatre més gran de Bedford i alberga moltes de les produccions més grans, així com els projectes de la universitat. Hi ha una activa amdram (teatre comunitari) escena, amb grups com la Companyia del teatre del cigne, Bedford club dramàtic (BDC), Bedford Marianettes i ShowCo Bedford produeixen obres de teatre i musicals en escenaris com el Teatre Cívic i l'Alhóndiga. El Bedford Pantomima companyia produeix una pantomima tradicional al Corn Exchange Bedford cada Nadal. Esquires (un dels principals de la ciutat els locals de música en viu) acull regularment a moltes bandes notables i actes de tot el Regne Unit, així com música en viu que mostra local.

Cada dos anys, un esdeveniment anomenat " El Festival del Riu "es porta a terme prop del riu a Bedford durant principis de juliol.L'esdeveniment té una durada de dos dies i regularment atrau uns 250.000 visitants. L'esdeveniment inclou esports, parcs d'atraccions i música en viu. És el segon major esdeveniment a l'aire lliure regular al Regne Unit colpejat en nombre només pel carnaval de Notting Hill. El Bedford Regatta es celebra cada mes de maig és un dia de gran regata de rem pels rius de la Gran Bretanya.

Altres esdeveniments anuals inclouen 'Bedford By The Sea' (quan es dipositen grans quantitats de sorra en el centre de la ciutat) i el "Festival Internacional de Cometes de Bedford 'al juny. 'Proms In The Park', que va tenir lloc a principis d'agost, és un esdeveniment musical popular.

Esports[modifica]

Hi ha una herència esportiva de llarga data a Bedford municipi amb els clubs de rugbi i futbol d'antic establerts. Bedford té quatre de rugbi dels equips cridats a Bedford blues , Bedford Queens , Bedford Swifts i Bedford Atlètic , i, des de 2004, té també una lliga de rugbi equip; Bedford Tigres , que competeixen un nivell per sota de la Conferència Nacional . Bedford blaus es troben actualment a la segona divisió del rugbi anglès, però han estat prèviament a la primera divisió. El estadi dels Bedford Blues (Sòl Goldington Road RFC) té capacitat per 5.000 espectadors amb una porta mitja de 3000 per als partits a casa.

Va ser a Bedford riu Great Ouse que remer olímpic, Tim Foster,, perfeccionar les seves habilitats com un membre del club de l'estrella, de fet el terme municipal ha produït molts altres campions de l'esport el passat i el present, incloent Stephanie Cuinar, Gail Emms, Liz Yelling i Paula Radcliff , que és Vicepresidenta de Bedford & County Athletic Club

Víking Caiac Club organitza la Marató Caiac Bedford amb carreres de canoes celebrada al llarg del terraplè de la riba del riu de Bedford i organitzar nacionals de classificació Canoe Slalom esdeveniments al Cardington Artificial Eslàlom Course (CASC), que va ser el primerartificial d'aigües braves de golf al Regne Unit. CASC és també el lloc cada any durant Nacionals Inter Clubs Finals d'Eslàlom al Regne Unit, el major esdeveniment d'eslàlom en canoa per la participació en el Regne Unit.Etiann Stott - 2012 Club medallista d'or olímpic.

Bedford i els voltants de ciutat va ser una important quantitat d'equips nacionals que es preparen per als Jocs Olímpics d'estiu de 2012 i els Jocs Paralímpics . El Comitè Olímpic Nacional de Maldives basaran la preparació dels seus atletes que competeixen a la ciutat i municipi, mentre que els atletes paralímpics de Angola , la República Centreafricana , República Democràtica del Congo , Gàmbia , Ghana , Costa d'Ivori ,Jamaica, Lesotho, Marroc, Níger, Pakistan, Senegal, Tunísia i Uganda es basaran la seva preparació també a la zona.

Filmografia[modifica]

  • La popular sèrie de televisió de la BBC Some Mothers Do 'Ave' Em va ser filmada a Bedford i als seus voltants la dècada de 1970.
  • A la pel·lícula del 2005 Batman Begins, algunes escenes van ser filmades al Cardington Vessants, prop de Bedford i van comptar amb extres de Bedford. La seqüela The Dark Knight també va ser filmada parcialment en els coberts amb el nom fals de treball de Rory primer petó" i els membres de l'elenc de producció es van hostatjar diversos hotels de tot el poble.

Serveis Públics[modifica]

L'Hospital de Bedford és un hospital general de districte que funciona a partir de dos llocs de la ciutat, proporcionant una àmplia gamma de serveis, encara que els pacients que requereixen serveis de salut avançats es refereixen a unitats especialitzades en altres parts, en particular l'Hospital de Addenbrooke en Cambridge , que té una aliança amb l'Hospital de Bedford. L'àrea d'influència de l'Hospital de Bedford es basa en el terme municipal de Bedford i parts de Central Bedfordshire .

La Autoritat de la Policia de Bedfordshire és responsable de la vigilància a Bedford, i opera una principal estació de policia al centre de la ciutat. Els serveis de bombers i rescat a Bedford són coordinades pel Bedfordshire i Luton Incendis i Salvament . La estació de bombers de Bedford es troba a la zona Newnham de la ciutat, i està oberta les 24 hores del dia.

Ciutats Agermanades[modifica]

Bedford està agermanada amb:

Persones de Bedford notables[modifica]

  • Harold Abrahams, 1924 olímpic de 100 metres i campió del personatge en la pel · lículaCarros de foc
  • Sam Baldock, Futbolista West Ham United
  • Lacey Banghard, Page 3 noia
  • Ronnie Barker, el mort comediant
  • Howard Bentham, locutor
  • Matt Berry, còmic, estrella de Darkplace de Garth Marenghi , The Mighty Boosh i The Peter Serafinowicz Mostra , així com la veu de George volcà parlant en els últims Volvic (aigua mineral) Anuncis
  • Coronel Frederick Gustavus Burnaby, viatger
  • Apsley Cherry-Garrard , explorador antàrtic
  • Calum Davenport, Ex- West Ham United futbolista
  • Kelvin Davis, Southampton FC futbolista
  • Don Broco 1 rock alternatiu banda es va formar el 2008.
  • Gail Emms bàdminton de dobles 2004 medallista de plata olímpica
  • William Fitzhugh, també conegut com a Guillem el Immigrant, fundador d'una dinastia americana que es va casar en les línies de George Washington i el General Lee
  • Tim Foster, quatre sense timoner dels homes Olímpic medallista d'or
  • Lil Fuccillo, exfutbolista i director, actualment Director Tècnic per Luton Town
  • Richard Fuller, membre del Parlament de Bedford i Kempston des de 2010
  • Barry Fry, Peterborough United Manager Ex
  • Sir William Harpur, qui es va convertir en alcalde de Londres .
  • Phelan Pujol, vuit rems medallista de bronze olímpic dels homes
  • Bisbe Trevor Huddleston
  • Andy Johnson , Anglaterra i Queens Park Rangers FC futbolista
  • John Le Mesurier , actor i comediant [ 30 ]
  • Hubert Horaci Be (1913-1997) climatòleg anglès que va fundar la Unitat de Recerca Climàtica el 1972 a l'Escola de Ciències Ambientals de la Universitat d'East Anglia.
  • Toby Litt , escriptor, va anar a la Escola Moderna Bedford i va viure a la propera Ampthill.
  • Alfred Mitchell-Innes , diplomàtic, que també va servir a l'Ajuntament de Bedford durant 23 anys i residir allí des de 1920 fins a la seva mort el 1950.
  • Dóna'm Bertha Phillpotts , erudit escandinau i pioner de l'ensenyament universitari de les dones
  • Phoebe Prince (1994-2010) Suicidal Adolescent, va morir en South Hadley, Massachusetts
  • Matt Skelton , el boxejador de pes pesat, campió de la Commonwealth
  • Carol Vorderman , nascut a Bedford, personalitat de televisió més conegut per ser una llarga col · presentador del Canal 4 demostració de joc Compte enrere.
  • Laura Wade , dramaturg
  • Charles Wells, fundador de Charles Wells Brewery, una companyia encara situat a la ciutat
  • William Hale Blanc , novel·lista victorià menor que va escriure sota el pseudònim de Mark Rutherford
  • Greg Taylor , Professional futbolista jugant per Luton Town
  • Llança Pintor , MLB jugador amb els Rockies de Colorado , Sant Louis Cardinals , Toronto Blue Jays , i els Cervesers d'Milwaukee.
  • Basil Rogers (1896-1975), jugador de criquet.
  • Tim Thomas , Kickboxer.
  • Martin Bayfield , Jugador de Rugbi.

Persones relacionades amb Bedford[modifica]

  • Frank Branston, primer alcalde elegit directament de Bedford i l'ex titular de la Bedfordshire diumenge el diari
  • Joe Bugner, boxejador
  • Eddie 'L'Àguila' Edwards, saltador d'esquí
  • Patrick Sala, membre del Parlament de Bedford i Kempston 1997-2010
  • David Hodgson, actual alcalde elegit directament de Bedford
  • Charles Edward Malves (5 de maig 1864 - 2 de juny 1915), Art i Artesania Moviment arquitecte, dibuixant i dissenyador de jardins, que va estudiar a Bedford School tenien una oficina a Bedford. El seu major encàrrec va ser Tirley Garth, Cheshire.
  • Paula Radcliffe, corredora de fons femenina del Regne Unit i actual posseïdora del rècord mundial de marató femenina
  • Mackay Hugh Baillie Scott (23 d'octubre 1865 - 10 de febrer 1945) Arts i el moviment a mà de l'arquitecte i dissenyador. Viscut diversament entre Londres i Bedford fins que es va mudar a Kent el 1916.
  • Etienne Stott, canoa eslàlom medallista d'or olímpic el 2012

Persones educades a Bedford[modifica]

  • Paddy Ashdown (ara Lord Ashdown), l'ex líder dels demòcrates liberals assistir Bedford School
  • Gurpareet Bains, cuiner, escriptor i pioner del menjar índia superaliment. Va assistir Bedford College
  • Michael Brunson, periodista, va assistir a l'Escola de Bedford i Goldington School Road
  • Alastair Cook, Anglaterra jugador de cricket assistir Bedford School
  • Christopher Fry, dramaturg, va assistir a l'Escola Moderna Bedford
  • Donen Grech-Marguerat Grammy guardonat productor assistir St Thomas School Més Catòlica
  • Jeremy Irvine, actor, va assistir a l'Escola Moderna Bedford
  • Jean Muir CBE FCSD , dissenyador de moda, va assistir Dame Alice Harpur School
  • A Murray, comediant, també conegut com El propietari Pub assistir Bedford School
  • Sam Oldham, gimnasta i medallista olímpic del broze, va assistir a l'Escola Superior Biddenham
  • John Oliver guanyador del Emmy comediant, actor i corresponsal / escriptor per a The Daily Show amb Jon Stewart. Va assistir a l'Escola de Mark Rutherford.
  • Monty Panesar, Anglaterra jugador de cricket, va assistir a l'Escola Moderna Bedford
  • James Plaskitt, membre del Parlament de Warwick i Leamington entre 1997 i 2010, va assistir a Pilgrim School
  • Etienne Stott, piragüista eslàlom i guanyador de la medalla d'or olímpica, va assistir a l'Escola Superior Biddenham
  • Donen Wheldon, pilot d'IndyCar
  • Will Smith, jugador de criquet
  • Will Gompertz, BBC Arts Editor
  • Andy Gomarsall, jugador de rugbi