Usuari:Catalunya1714/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Categoria:Ports marítims

Skoda Xanthi F.C.[modifica]

Skoda Xanthi FC ( grec : Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Αθλητικός Όμιλος - PAE Skoda Xanthi Athlitikos Omilos ), o FC Skoda Xanthi Athletic Club , és un grec de futbol del club, amb seu a la ciutat de Xanthi . El club competeix actualment a la Super League de Grècia .

Història[modifica]

El nom de l'equip va ser l'Athletic Club Xanthi, oficialment fins a 1992. El 1991, Viamar SA, importador oficial de Skoda vehicles a Grècia, va comprar el club de la seva anterior propietari i li va canviar el nom a la Skoda Xanthi Athletic Club.

El club està ben establert quant al seu suport financer i la configuració de la joventut. Skoda Xanthi FC va participar en la Copa de la UEFA o l'Europa League en 2001-02 , 2005-06 , 2006-07 i 2013-14 . 

A la 2004-05 temporada, Skoda Xanthi acabar quart a la Primera Divisió (avui Super League), el millor rendiment del club en molts anys.

Skoda Xanthi va jugar en la primera divisió el 1989.

Estadi[modifica]

Xanthi abandonar el seu antic estadi, el Skoda Xanthi Estadi (capacitat 9500), situat a prop del centre de la ciutat, per al Skoda Xanthi Arena el 2004. El seu nou estadi situada a 8 km de la ciutat, a prop del poble de Pigadia, té una capacitat de 7422, però, només té 3 grades. Quan la posició final es va construir finalment, la nova capacitat serà de prop de 9.000 seients.

La seva aparició en la Copa de la UEFA va veure dibuixat en les rondes de classificació contra el club anglès Middlesbrough , que va arribar a aconseguir la Copa de la UEFA final contra el Sevilla . Xanthi va valentament 0-0 en el partit de tornada, amb Emerson fent un retorn a la Riverside Stadium .

Esquadrilla Actual[modifica]

Cap a fora en cessió[modifica]

Nombres Retirats[modifica]

13- Olubayo Adefemi , defensor (2011) - l'honor pòstum al jugador que va morir el 2011 en un accident automobilístic. NGR

Exjugadors Notables[modifica]

Aquesta llista d'exjugadors inclou els que va rebre partits internacionals quan jugava a l'equip, va fer contribucions significatives a l'equip en termes d'aparicions o metes mentre jugava per a l'equip, o qui va fer contribucions significatives a l'esport, ja sigui abans de jugar per a l'equip , o després que se'n van anar. És clar que no és encara completa i tot inclòs, i les addicions i millores se seguiran realitzant amb el temps.

Personal[modifica]

  • Primer Entrenador: DEU Reiner Maurer
  • Segon Entrenador :GRE Manolis Papamathaiakis
  • Entrenador de porters: GRE Alekos Maladenis
  • Fisioterapeuta: GRE Ilias Abatzidis
  • Director Tècnic: GRE Giannis Papadimitriou
  • Scouter: GRE Kwstas Konstantinidis

Llac Prespa[modifica]

El Gran Llac Prespa ( albanès : Liqeni i Prespes , Grècia : Μεγάλη Πρέσπα , Limni Megali Prespa , Macedònia : Преспанско Езеро , Prespansko Ezero ) es divideix entre Albània, Grècia i Macedònia. El llac Prespa Petit (grec: Μικρή Πρέσπα, Mikri Prespa ; albanesa: Prespa i Vogel ) només es comparteix entre Grècia (138 quilòmetres quadrats (53,28 km ²) àrea de drenatge; 42,5 quilòmetres quadrats (16.41 milles quadrades) de superfície) i Albània ( 51 quilòmetres quadrats (19,69 km ²) àrea de drenatge; 4,3 quilòmetres quadrats (1,66 milles quadrades) de superfície.

Història[modifica]

Al segle X, el tsar Samuil de Bulgària va construir la fortalesa i l'església de St Achillius en una illa anomenada Agios Achillios al llac Prespa Petit, a la part grega de la frontera. L'illa més gran al Gran llac Prespa, per part de Macedònia, es diu Golem Grad ("Poble Gran"), i l'Illa de les Serps (Zmiski Ostrov). L'altra illa Mal Grad (Ciutat petita, a Albània) és el lloc d'un monestir en ruïnes del segle XIX dedicada a Sant Peter . Avui en dia, ambdues illes estan deshabitades. Perquè Gran llac Prespa s'asseu a uns 150m per sobre del llac Ohrid , que es troba només a uns 10 km (6.21 mi) (6 milles) a l'oest, les seves aigües corren per canals subterranis del carst i emergeixen de deus que alimenten els rierols que desemboquen al llac Ohrid. Durant molts anys, la part grega de la regió dels llacs de Prespa era una àrea sensible despoblada, militar que requeria un permís especial per als estrangers a visitar. Es va veure intensos combats durant la guerra civil grega i gran part de la població local, posteriorment va emigrar a escapar de la pobresa endèmica i els conflictes polítics. La regió va romandre poc desenvolupada fins a la dècada de 1970, quan va començar a ser promogut com una destinació turística. Amb una abundància de la fauna i flora, l'àrea va ser declarada Parc Transnacional el 2000. El 1999, la Societat per a la Protecció Prespa rebre el Premi a la Conservació dels Aiguamolls de Ramsar pels seus esforços de conservació en relació amb el llac Prespa Ramsar lloc. L'àrea conté quatre parcs nacionals situats a Albània , Grècia i la República de Macedònia . La ciutat més gran de la regió dels llacs de Prespa es resen a la República de Macedònia.


Fauna[modifica]

Només 11 espècies de peixos nadius són coneguts al llac, però 9 d'elles són endèmiques: prespensis Alburnoides , Alburnus belvica , Barbus prespensis , Chondrostoma prespense , Cobitis meridionalis , Pelasgo prespensis , Rutilus prespensis , Salm peristericus i Squalius prespensis .

Lévitha[modifica]

Lévitha( grec : Λέβιθα , conegut en l'antiguitat clàssica com Lebynthos ) és una petita illa situada a l'est del mar Egeu , entre Kos i Paros , part de les del Dodecaneso illes. És part de la Municipalitat de Leros . L'illa és esmentada en dues de Ovidi obres 's Ars amatoria i les Metamorfosis en relació amb la saga de Dèdal i Ícar . Mentre escapa de Creta , Dèdal i Ícar va volar sobre Lebynthos. A partir de 2009, la població de l'illa és de 3-1 família amb un nen. La superfície total de l'illa és de 9,2 quilòmetres quadrats (4 milles quadrades) i la seva longitud total línia de costa és de 34 quilòmetres (21 milles).

Enllaços Externs[modifica]

Detalls sobre Lévitha