Usuari:Enricpineda/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEnricpineda/proves

Creadors.Tv, també conegut com a Creadors o Creadores, és una associació sense afany de lucre sorgida de la necessitat de normalitzar i de donar visibilitat el contingut en català a internet[1]. Fou constituïda oficialment el juliol de 2021, tot i que es va començar a formar la comunitat el gener de 2019 a partir de la idea dels seus fundadors (els usuaris Devidcat, Mironet, Rockstr i RogerBL) de donar suport i fomentar tant la producció com el consum de contingut en llengua catalana a totes les xarxes disponibles.

Configurant-se com una institució activa i familiar que aglutina les xarxes i plataformes més importants d’internet, ha experimentat un gran creixement durant els anys 2020-2021 i actualment, un cop assolida la fita de la constitució de l’associació, assumeix el repte de consolidar-se i créixer, buscant sinergies amb altres organitzacions i arribant a tot el públic dels Països Catalans.

També ofereix al públic una comunitat on podrà trobar contingut audiovisual de xarxes com Youtube, Tiktok, Twitch, Instagram, podcasts i totes aquelles que es puguin incorporar en el futur, i especialment en el cas de plataformes que faciliten la interacció, com ara Twitch.

Història[modifica]

Cap a finals de 2018 un grup d’amics de la comunitat de jugadors en línia de Gaming.cat i creadors de contingut a la plataforma de Twitch van tenir la idea de formar una nova comunitat independent, on s’aglutinés i fomentés tota mena de contingut audiovisual en català a les xarxes. El gener de 2019, els quatre impulsors del projecte decideixen anomenar el grup “Streamers Catalans”, donat que en aquell moment la majoria feien contingut en directe a Twitch.

La comunitat va viure un creixement sostingut durant tot el 2019 amb noves persones membres dia a dia, fins a arribar a ser més d’un centenar d’integrants, amb la incorporació de membres que pertanyien a altres plataformes, com Youtube, Instagram i Tik Tok, que cada vegada eren més actives. Aquest creixement es va intensificar encara més durant el 2020, molt probablement degut als confinaments provocats per la pandemia de coronavirus Covid-19, i es va fer el pas definitiu per definir el projecte i començar-hi a treballar per veure fins on es podia arribar conjuntament.

Amb unes 300 integrants a finals de 2020, amb la creació de diferents Comissions (de Comunicació, d’Activitats, de Disseny) es va fer necessari organitzar el voluntariat amb persones  que lliurement col.laboraven en les diferents activitats, per tal d’optimitzar esforços i donar una resposta adequada al creixement experimentat durant els primers anys, creant una estructura de comunicació interna de la comunitat i de difusió del projecte preparada per a nous reptes. D’aquesta manera, desde mitjans de 2020 i fins l’actualitat ha sigut possible proposar a les persones membres de Creadors.Tv un seguit d’activitats, esdeveniments i col.laboracions tant amb la Comunitat, com amb d’altres entitats, com la primera edició en col.laboració amb la Marató de TV3 de 2020, dedicada a la recerca de la Covid-19, i que per primera vegada va permetre a la Comunitat aportar 2.300€.

Objectius[modifica]

Els objectius principals de l’associació són:

  • Fomentar la creació de contingut en català, amb presència de tots els seus dialectes i variants, a través de la cohesió i el suport a les persones creadores de contingut[2].
  • Fer arribar al màxim de públic possible el contingut creat obertament per la comunitat, facilitant-ne la recerca i consum per part de l’espectador.
  • Promocionar iniciatives per a que les diferents xarxes incloguin el català en les seves plataformes, tal com es va aconseguir a Twitch (etiqueta en català a Twitch)

Referències[modifica]