Usuari:TDKR Chicago 101/Joe Weider

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoe Weider
Biografia
NaixementJosef Weider
29 de novembre de 1919
Mont-real, Quebec, Canadà
Mort23 de març de 2013(2013-03-23) (als 93 anys)
Los Angeles, Califòrnia
Dades personals
Altres nomsThe Master Blaster
Es coneix perLa creació de: The Mr. Olympia Contest i The International Federation of BodyBuilders
Activitat
OcupacióEntrenador
Família
ParentsBen Weider (Germà)

Lloc webwww.weider.com

Josef E. "Joe" Weider (nascut el 29 de novembre 1919 – 23 de març 2013) és el cofundador del Canadà de la Federació Internacional de Cultura (IFBB), juntament amb el germà de Ben Weider i creador del Mr. Olympia, la Ms. Olympia, i l'ara extinta Masters Olympia. Ell és l'editor de revistes de culturisme i fitness, sobretot Muscle & Fitness, Flex, Men's Fitness i Shape, i és el fabricant d'una línia d'aparells d'exercicis i suplements de fitness.

Biografia[modifica]

Així mateix ha publicat nombrosos llibres, potser el més famós sigui el sistema d'entrenament Weider de culturisme (The Weider System of Bodybuilding) publicat l'any 1981, ha estat coautor de la biografia dels Germans de Ferro (Brothers of Iron) publicada l'any 2006 amb Ben Weider. L'any 1983 Weider va ser nomenat Editor de l'Any per l'associació The Periodical and Book Association.

Weider era un noi prim i pur os, d'una pobra família jueva quan amb només 17 anys i un capital de 7 dòlars, va començar el seu imperi basat en el culturisme. Això després de fabricar les seves pròpies manuelles amb una rodes de cotxe usades.L'any 1980 Joe Weider va vendre la seva editora Weider Publications (Edicions Weider) a l'empresa American Mitjana.

El dia del treball de l'any 2006, el governador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger, protegit de Weider i nombroses ocasions guanyador del títol Mr. Olympia de la IFBB, associació fundada per Joe Weider, li va atorgar la medalla Venice Muscle Beach Hall of Fame's Lifetime Achievement.En l'acte Schwarzenegger va agrair a Weider la inspiració que va suposar per ell i haver-ho portat als Estats Units.

Joe Weider va fer fama i fortuna amb el món del culturisme, però la seva figura no ha estat exempta de polèmica i en més d'una ocasió va haver de respondre davant la justícia per vendre suplements alimentaris amb publicitat que no es corresponia amb els seus efectes.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: TDKR Chicago 101/Joe Weider


Weider