Usuari Discussió:Vibra

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Vibra! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Si voleu revertir una pàgina, només heu de pitjar a la pestanya superior on hi diu historial, entrar a la versió anterior que volgueu recuperar, editar-la i desar-la.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 15:46, 29 jul 2011 (CEST)[respon]

D'Aragó i Peronella[modifica]

Hola Vibra, molt de gust de conèixer un col·lega. Doncs no estic informat del fet que els monarques catalanoaragonesos utilitzessin el numeral de la família del casal de Barcelona tot prenent el "cognom" d'Aragó. Com que aplicar aquest criteri a la Viquipèdia exigira un canvi radical en moltíssims articles i es faria de manera diferent al criteri acceptat per la majoria d'obres de referència el millor seria que comencessis un debat i una proposta a la Taverna i hi aportessis la bibliografia necessària.

De totes maneres alguns dels canvis que et vaig fer no eren en articles sinó en pàgines de desambiguació: Recorda que aquestes pàgines tenen l'objectiu de ser una llista de tots els articles que es poden trobar sota una mateixa opció de cerca, com ara Pere II. En aquestes pàgines no s'han de posar els títols ni numerals correctes de cada personatge sinó que cal fer-los distingibles perquè l'usuari trii quin està cercant.

Sobre el nom de la reina Peronella tampoc estic assabentat que seguís amb Ramires ni ho he trobat a les obres de referència que tinc per casa. Ves a la seva pàgina de discussió i proposa aquest afegitó aportant la bibliografia que citaves.

Això és tot. A veure si t'apuntes al Viquiprojecte:Història de Catalunya!--Galazan (disc.) 11:00, 11 ago 2011 (CEST)[respon]

Igualment encantat Galazan.Gràcies per la informació.
Faré el que em dius, però com arribo a aquesta Taverna? Vibra (disc.) 22:31, 12 ago 2011 (CEST)[respon]
Al menú de l'esquerra tens l'enllaç a la Taverna. Allí ves a l'apartat de Propostes. Fes la proposta d'establir un nou criteri sintèticament. I tot seguit cita el títol de la bibliografia acadèmica que recomana aquest criteri.--Galazan (disc.) 22:34, 12 ago 2011 (CEST)[respon]
Gràcies. Marxo uns dies de viatge, quan torni, faré la nova proposta. Que vagi bé. Vibra (disc.)

Hola altre cop Vibra. La veritat és que al veure que el debat es desviava de la teva proposta m'ha fet molta mandra redirigir-lo. Malgrat tot ho he fet: ratifica el que he dit o desmenteix-me abans que passi a formular la proposta de presa de decisió, ja que no voldria cagar-la.--Galazan (disc.) 17:26, 29 ago 2011 (CEST)[respon]

Fet, amic Galazan, a veure que us sembla la proposta final, tant tu i a la resta de viquipedistes. Gràcies per redirigir el debat. Vibra (disc.) 11:59, 30 ago 2011 (CEST)[respon]
Com que sembla que ningú aporta més arguments ja he iniciat la presa de decisió: Viquipèdia:Presa de decisions/2011/Sobre la numeració i cognom dels sobirans de la Corona d'Aragó.--Galazan (disc.) 13:22, 3 set 2011 (CEST)[respon]
Moltes gràcies per tota l’ajuda, Galazan, espero la votació amb impaciència. Al resum que has fet de la meva argumentació he fet modificacions per corregir ortografia mal escrita per mi des de la publicació a la taverna, he posat alguns links com per exemple un que porta a un article d’Eulalia Duran per justificar la font, i he posat algunes aclaracions contextualitzadores (entre claudàtors sempre) per fer la comprensió dels arguments més fàcil als lectors. Espero que no et molesti, i de nou gràcies per tot. Vibra (disc.) 23:16, 3 set 2011 (CEST)[respon]

Ordinals dels sobirans[modifica]

1) El teu post a la meva plana de discussió podria ser catalogat de falta d'etiqueta. No en donaré part a ningú, per ser la primera vegada.
2) T'he exposat que és una Font Fiable i què no. T'he posat en evidència com Caius Parellada talla i retalla a fi de manipular a l'innocent lector, ja fos jo mateix en la seva època, o tu ara. Que hi ha hagut un intent sistemàtic de la historiografia espanyola per ocultar la catalanitat dels reis d'Aragó és una evidència que jo he combatut, però provo de combatreu en base a la raó i la intel·ligència. No cal caure en els excessos de Caius Parellada, mentint com menteixen els espanyols, perquè així no es va enlloc, i perquè no ens cal.

No defensaré més Parellada, però tu també talles i retalles i dius que els autors (Fluvià i Duran) defenses coses com allò de Vagad o l'existència medieval de la numeració per regne que saps que no són certes. Vibra (disc.) 00:20, 14 set 2011 (CEST)[respon]


3) Gent com Caius Parellada o d'altres veuen en l'ordinal de Pere el Cerimoniós un argument en favor de la catalanitat dels reis d'Aragó. És possible, i jo mateix vaig redactar l'article del Casal d'Aragó en la que es recull la teoria del llinatge del comte de Barcelona. Però això no vol dir que no haguem/poguem usar la numeració per regne, que és la que hom empra arreu i per a tots els nobles, ja siguin reis, comtes, o marquesos. Allò que hom pot fer es recollir, de manera complementària, que a partir de Pere el Cerimoniós s'utilitza un sistema de numerals, que molt probablement faci referència a la consideració que Pere el Cerimoniós té de ser del llinatge dels comtes de Barcelona, fet que també es recull simbòlicament en l'espasa on va manar gravar les efígies dels seus antecessors, remuntant-se als comtes de Barcelona i no incloent els reis d'Aragó del llinatge de Pamplona.

Doncs jo crec que hem d'utilitzar al numeració emprada pels reis, i després incloure la numeració per regne explicant la seva aparició a època moderna.Igual que tu creus que al casal de Barcelona superutilitzat en moltes èpoques, l'hem de dir casal d'Aragó (perquè era el que feien a la època), i que l'article casal d'Aragó ha de ser el principal. Doncs la numeració del casal de Barcelona també ha de ser la principal,tot que inclourem a la resta. Vibra (disc.) 00:20, 14 set 2011 (CEST)[respon]


4)Els reis d'Aragó del llinatge dels comtes de Barcelona es sentien tant aragonesos com catalans. Voler negar la catalanitat dels reis d'Aragó dóna una visió esbiaxada, com voler negar la seva aragonesitat també ho fa. Tu pots insistir en els numerals per fer-los més catalans, i altres insistiran en els noms per fer-los més aragonesos. Tu pots insistir en que el la Cancelleria era Barcelona, i ells insistiran en que la coronació es feia a Zaragoza. Tu pots inisitir que parlaven català, i ells inisistiran que el seu cognom era Aragó. Tu pots insistir que estimaven més Catalunya que cap altre dels seus estats, i ells insistiran que el títol de Catalunya no apareix enlloc i el de comte de Barcelona sempre va al final de tots.

Cada un que insisteixi en el que vulgui, però la realitat és la realitat, tenien noms aragonesos, però les vegades que utilitzaren numeració aquesta era la que corresponia al llinatge de Barcelona, i això va ser així, no tenim perquè utilitzar una numeració diferent. Vibra (disc.) 00:05, 14 set 2011 (CEST)[respon]


5) No t'adones que això és una baralla que no du enlloc. Eren tant catalans com aragonesos. Per cada argument teu, ells en tenen un altre. I tots teniu raó perquè ells no hi veien cap dicotomia. Jaume I elogia Catalunya perquè allí podia escanyar tothom a impostos, el bovatge, mentre que a l'Aragó li varen parar els peus (dècades després Catalunya també aconseguiria el mateix que tenia l'Aragó, i a partir d'aleshores el rei no podia recaptar impostos a Catalunya sinó li donaven permís les Corts Catalanes). Per la seva part Pere el Gran va eliminar tots els títols de comte de Barcelona i rei de València i Mallorca, perquè volia ser anomenat, només, rei d'Aragó.

Gràcies per la classe d'història però jo això, ja ho coneixia. No intento demostrar que els reis eren supercatalans, només que el seu llinatge era el Casal català de Barcelona, amb el cognom d'Aragó i que lanumeració que utilitzaren fou la dels comtes de Barcelona. Res més. Vibra (disc.) 00:20, 14 set 2011 (CEST)[respon]

6) T'he ensanyat com a Gesta Comitum Barchinonensium , a Cròniques dels reis d'Aragó e comtes de Barcelona, a Histories e conquestes dels Reys de Arago e Comtes de Barcelona i a les Chròniques de Espanya fins ací no divulgades no es fa servir aquesta suposada numeració catalana, que suposadament està contraposada a una suposada reacció aragonesista de numerar els reis. La numeració dels reis va ser variada, i en alguns casos caòtica, com per exemple als reis de Castella i ha ha numerals que inclouen els de Lleó, i altres no, etc.

Pere el cerimonios i Pere el condestable, aixó com els arxivers i funcionaris regis utilitzaven la numeració "catalana" (tots la mateixa) això ja és suficient. Vibra (disc.) 00:20, 14 set 2011 (CEST)[respon]


7) Finalment t'he assenyalat que Viquipèdia s'escriu en base a les fonts fiables. Armand de Fluvià o l'Encilcopèdia Catalana ho són, i en base a aquestes, presenta la teva votació si vols. Però no ho facis en base a webs aïllades i fonts no fiables.--Georg-hessen (enraona'm) 21:15, 13 set 2011 (CEST)[respon]

Jo no utilitzo wrbs aïllades, les meves fonts bàsiques, si tanta mania li tens a Parellada,són: Eulàlia Duran i Aramand Fluvià.
Sí, sí, tu molt parlar del Parellada, però tu retalles textos i esborres les argumentacions que et deixen en evidència, apart d'insultar a aquells que no estan d'acord amb la teva forma d'actuar. Això no és només una falta d'etiqueta, això és motiu per posar-te en la llista negra dels usuaris de la viquipedia. Vibra (disc.) 00:05, 14 set 2011 (CEST)[respon]


Vibra, no es precís que el cognom i el nom del regne sigui el mateix. No succeeix a cap monarquia europea. Tinc dubtes fins i tot que això del cognom sigui cert excepte pels fills bastards que si es deien Aragó bastants d'ells. P. ex. Joana filla de Ferran II, se li diu "de Castella" quan el cognom, segons els defensors d'aquesta teòria hauria de ser "d'Aragó". Un exemple, en la wiki hongaresa o en la viqui austriaca, o en qualsevol altres wuiquis, numeren els reis pel pais vei, o ho fan UNICAMENT pel seu? I respecte a aquest engendre de la "Corona d'Orejón", ja saps que en penso, per molt que l'aragones JordiDarmstaat digui misa. Salut --XPOferens què vols dir-me? 11:36, 14 set 2011 (CEST) --XPOferens què vols dir-me? 11:36, 14 set 2011 (CEST)[respon]

Salut Si us plau, llegeix aixó http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia_Discussi%C3%B3:Presa_de_decisions/2011/Sobre_la_numeraci%C3%B3_i_cognom_dels_sobirans_de_la_Corona_d%27Arag%C3%B3#Perdoneu.2C_pero... Gràcies --XPOferens què vols dir-me? 17:44, 14 set 2011 (CEST)[respon]

Resposta[modifica]

Et demano que treguis ara mateix totes les consideracions ad hominem que fas d'en Georg a la teva nova resposta. I deixa que sigui ell el qui digui si accepta o no la meva proposta. Pel que fa a a proposta que fas no crec que sigui la millor manera d'arribar al consens, en el qual tothom s'hi ha de trobar còmode. Crec que deixar el cognom d'Aragó amb el text "del Casal d'Aragó" facilitarà l'adhesió de tothom.--Galazan (disc.) 16:21, 15 set 2011 (CEST)[respon]

D'acord. Ara ho faig, però si et fixes bé, no dic res d'en Georg-Hessen per qui és, sinó pel que ha escrit i les seves argumentacions en la discussió, no obstant tens raó que no he fet bé dir el que crec que respondrà . Però la resta et sembla bé? Vibra (disc.) 16:33, 15 set 2011 (CEST)[respon]
Un cop s'hagi pres aquesta decisió se sobreentén que es podrà canviar la numeració. Com ja vaig dir, la nova presa de decisió la començaré només si els tres principals proponents accepten la proposta de consens. Si no, per netedat democràtica, que continuï l'actual i que sigui el que els usuaris diguin.--Galazan (disc.) 11:45, 17 set 2011 (CEST)[respon]

Llista de comtes de Barcelona[modifica]

A l'article Llista de comtes de Barcelona he vist que he fet una edició que has desfet. Si s'han superposat imatges a l'esquerra de l'article, és perque he fet en aquella edició, una combinació d'imatges que hi havia amb orientació left (esquerra) i d'altres amb orientacio right (dreta) i ho he fet expresament per combinar imatges a banda i banda, amb el texte centrat, per tal d'evitar que l'article quedés com estava i tal com has deixat, amb moltes imatges a la dreta pero buides de texte a l'esquerra, que considero no queda molt elegant d'aquesta manera aquest buit. Potser no ho hagis mirat amb profunditat, el canvi. Te'l torno a posar aquí per que li tornis si vols a donar un cop d'ull. Consideras que queda millor tal com ho has deixat amb imatges a la dreta i amb molt espai en blanc o queda millor amb imatges a dreta i a esquerra, texte centret i sense espais en blanc?. Si no agrada tenir imatges a dreta i a esquerra, es pot probar amb imatges center (centre) i right (dreta) amb texte a l'esquerra. El que no em sembla bé es deixar tant de text buit com queda ara.

Salutacions, --Jose Garcia Argemi (disc.) 20:44, 19 set 2011 (CEST)[respon]

Hola, Doncs no hi contava amb el que hi dius de les resolucions de pantalla. Fem una prova, jo tinc un monitor de 17 polzades, encara que crec que el nombre de polsades no té molt a veure. Tinc la resolució de pantalla a 800 x 600 pixels, que és una resolució molt baixa, pero és que la meva vista no és de les més bones. Tinc la versió 8.0 de l'Internet Explorer i ho veig a zoom de 100% i amb aquesta resolució tal com ho has deixat és veu des de la imatge del sepulcre construit per LLuis Domenech fins a l'ultima de Carles III d'Aragó i Catalunya, dotze imatges a la dreta, que omplen aproximadament 1/3 de l'area de text de l'article i deixen a la seva esquerra els 2/3 de l'area buida i en blanc i queda com un nyap. Pero per veure el que tu veus, si us plau, digue'm quina resolució de pantalla utilitzes. Apart d'aixó, mai he vist enlloc de viquipedia (catalana, espanyola, anglessa) per politiques, que els articles es tinguin que editar per ser vistos a una resolució de pantalla determinada. Saps s'hi ha algun estàndard sobre això?. En tot cas, si és que es per resolucions de pantalla, deixem-ho tal como ho has deixat.
Salutacions, --Jose Garcia Argemi (disc.) 23:46, 19 set 2011 (CEST)[respon]
Hola Vibra,
En quina resolució de pantalla estàs veient l'article Llista de comtes de Barcelona?. T'ho dic per saber com ho veus tú, perquè jo que tinc una pantalla de 17 polzades, en la resolució de pantalla 800 x 600 píxels, encara es veu més espai en blanc i imatges a la dreta i queda tot com un gran nyap. Fes un cop d'ull a 800 x 600, per veure el que veig. Hi ha alguna resolució estàndard a Viquipedia, per resolucions de pantalla i veure correctament els articles?. O aixó no està regulat?
Salutacions, --Jose Garcia Argemi (disc.) 22:37, 2 oct 2011 (CEST)[respon]
Hola, Jose. Doncs jo la tinc a 1440x900 i no al puc posar a 800x600 perquè em surt tot gegantí. No sé si està regulat, però tot plegat és molt extrany. Mira a veure si tu la pots posar a la meva resolució. --Vibra (disc.) 22:42, 2 oct 2011 (CEST)[respon]
Hola, Vibra. Deu et conservi la vista. No puc posar la resolució 1440x900 perquè no la tinc. La màxima resolució que tinc és 1280x1024 i amb aquesta resolució queda tot ben alineat, sense espais en blanc, però la lletra queda tan petita o més que un prospecte de medicament i tinc que forçar la vista al màxim. Bé, si no sabem si hi ha estàndar per aquest temes que quedi així. Prefereixo tenir la resolució a 800x600 i no tenir que forçar la vista, encara que vegi molts espais en blanc.
Salutacions,--Jose Garcia Argemi (disc.) 00:01, 3 oct 2011 (CEST)[respon]

Dispensa, podries deixar de modificar la pàgina dels comtes de Barcelona sense justificar els canvis abans en una discussió demostrant que tens raó? És com es fan les coses a la viquipèdia. En cas contrari em veuré obligat a denunciar el teu comportament als administradors. Gràcies.

Sobre el Tractat de Corbeil: "Podem considerar aquest document [el Tractat de Corbeil] com la declaració legal de la independència de Catalunya, iniciada, de fet, 273 anys abans." (http://blogs.sapiens.cat/socialsenxarxa/2010/07/28/jaume-i-i-els-inicis-de-l%E2%80%99expansio-catalano-aragonesa/) --JoaquimLink (disc.) 18:20, 13 abr 2013 (CEST)[respon]

Presa de decisió[modifica]

Bones company Vibra. T'escric ja que ets una de les persones que vas participar en la votació sobre l'anomenament i numeració dels comte-reis de la Corona d'Aragó. Finalment, tot i el final de la presa de decisió, s'ha anat bastint una opció de consens entre alguns dels usuaris que es debatien. Per aquest motiu engeguem una nova presa de decisió que esperem que sigui la definitiva. La nova votació començarà d'aquí cinc dies, després de la discussió pertinent. Viquipèdia:Presa de decisions/2011/Sobre la numeració i cognom dels sobirans de la Corona d'Aragó II--Galazan (disc.) 18:04, 26 set 2011 (CEST)[respon]

  • Vibra en la nova opció "de consens" que has creat has repetit la frase sobre la historiografia. Ja estava posada (és una de les notes al peu de pàgina, fixa-t'hi) i ho vaig pactar de fer-ho així amb en Georg per tal de no repetir la paraula Aragó tantes vegades a la introducció. Et prego, si us plau, que retiris la proposta abans que es creï alguna confusió. Això banda: pensa que no és de rebut presentar 2 propostes "de consens" quan he estat intermediant entre els dos. Per definició: se n'ha de presentar una o llavors és que no hi ha consens.--Galazan (disc.) 18:56, 26 set 2011 (CEST)[respon]
Hola Vibra. Sí, certament a vegades es perd el respecte. Et demano (sempre t'estic demanant) que ignoris les expressions ofensives i també que no li responguis a la seva discussió si consideres que la meva resposta ja és suficient. Si sóc capaç de mantenir-vos separats arribarem a fer bons articles junts (els tres). A més si no el correspons amb expressions igual d'ofensives crec que et poses moralment per sobre.
  • Sobre les propostes: efectivament he posat les mateixes. Com que la nova presa de decisió ha de derogar forçosament la primera he cregut convenient que s'oferissin les mateixes opcions com si aquella no hagués tingut lloc. No et preocupis que els resultats no variaran gaire.
  • No cal que em tornis a posar tots els arguments sobre el numeral. XD Sobre la convenció de no usar cap numeració ja he escrit que és per no denostar cap dels països catalans amb altres numeracions. Però entenc que t'enutgis amb el fet que es vinculi a una de les opcions (la de consens). Fem una cosa: ves a la discussió, fes un nou apartat que digui "Sobre la convenció de no usar numerals al cos de l'article" i manifesta la teva voluntat que sí que vols que hi constin. Aleshores jo després et respondré que certament potser cal separar els dos assumptes i proposaré que la presa de decisió faci dues votacions separades: l'una sobre les diverses propostes d'intros i l'altre sobre escriure o no els numerals al cos de l'article. Et sembla bé? Ja t'aviso, però, que quan s'obrin les votacions jo votaré pel no, en aquesta segona. Naturalment si s'aprova que no hi figurin els numerals al cos de l'article s'eliminaran tots, també els que ara mateix hi figuren.--Galazan (disc.) 22:41, 26 set 2011 (CEST)[respon]
Vibra no entenc en què consisteix la opció que planteges. I l'explicació no cal posar-la a la pàgina principal, ja que el seu lloc és a la discussió. Avui estaré fora tot el dia així que no podré fer res, deixa-m'ho escrit i a la nit miraré d'entendre-ho i actuar en conseqüència--Galazan (disc.) 08:40, 1 oct 2011 (CEST)[respon]
Va bé ja t'entenc. Tens tota la raó. No m'hi havia fixat que amb el copiar i enganxar vaig posar-hi no només la proposta sinó també una de les argumentacions, la qual ha d'anar a la discussió. Les meves excuses.--Galazan (disc.) 09:22, 2 oct 2011 (CEST)[respon]

S'obre la 2a votació sobre com introduir els articles dels reis de la Corona d'Aragó[modifica]

Per votar visiteu la pàgina de la presa de decisió i comproveu que compliu els requisits per tenir dret a vot: Viquipèdia:Presa de decisions/2011/Sobre la numeració i cognom dels sobirans de la Corona d'Aragó II. Recordeu que en aquesta presa de decisió hi ha dues votacions per fer.--Galazan (disc.) 09:54, 2 oct 2011 (CEST)[respon]

Sobre el respecte[modifica]

No puc fer més que donar-te la raó, com ja vaig fer en el seu moment. De fet sempre vaig dirigir-me a en Georg perquè moderés el seu llenguatge ja que va ser ell qui va perdre l'educació primer. Si no li haguessis respost amb paraules també ofensives llavors et diria que plantegessis l'atac personal a les V:Peticions als administradors, però ara ja no t'ho recomano pas ja que els dos en sortiríeu mal parats. El consell que et dono és que ho oblidis i acceptis escriure entre els 3 l'article sobre les numeracions. Crec que aleshores els dos sabreu valorar els coneixements de l'altre.--Galazan (disc.) 19:51, 28 set 2011 (CEST)[respon]

Principat de Catalunya[modifica]

Bé, abans de fer canvis al quadre resum per mostrar una determinada estructura primer cal que els articles reflexin aquesta estructura. L'article del Principat de Catalunya no mostra tots aquests períodes i per tant abans de modificar la plantilla caldria ampliar l'article de manera ben estructurada i citant les referències a la bibliografia pertinent. A més aquests canvis els hauries de plantejar abans a la discussió d'aquest article.

Sobre l'estructura que proposes coincideixo amb el fet que el 3r i el 4t és el mateix.

De totes maneres abans de res has de tenir clar què és el que vols fer: L'article sobre la Història de Catalunya ja existeix. En canvi l'article Principat de Catalunya és per definir el concepte de Principat i llurs institucions, i en tot cas per remarcar resumidament les diferències de cada principat, però no per relatar la història del país.

Finalment, pel que fa a l'edició de la plantilla: En això si que no et puc ajudar ja que sóc un zero a l'esquerra en matèria de plantilles. Però si planteges la qüestió a la discussió doncs algú hi haurà que et pugui aconsellar.--Galazan (disc.) 15:38, 2 oct 2011 (CEST)[respon]

Pressa de decissió de la numeració[modifica]

Hola Vibra,

No puc votar, per qüestions merament formals. El fer 100 edicions hauria valgut entre l'1 de juliol a l'inici de la votació. En aquest cas ting dret de veu, però no de vot. Si hagués pogut votar ho hagués fet per la opció 7, de la Gran Enciclopèdia Catalana, que la vaig proposar jo mateix, gairebé en l'últim moment. També crec que hauria decidit votar NO a l'opció de no posar numerals als articles, perquè crec, que aixó dels malnoms, que és el que significa votar SI a l'opció de no posar numerals mai m'ha acabat d'agradar. En tot cas, la numeració d'ordinals en el teu cas propost i en el meu caus propost és el mateix. El que canvia, és que encara que sigui una viquipedia catalana seguim utilitzan un nom Corona d'Aragó en comptes de Catalunya-Aragó que seria més adequat.

No obstant aixó, crearé una secció nova a La Taverna de Viquipèdia, si tinc temps per fer-ho, fent unes observacions i demanant que per la propera vegada, la modificació dels requisits pel dret a votar.

Salutacions,--Jose Garcia Argemi (disc.) 21:11, 6 oct 2011 (CEST)[respon]

Hola Vibra,
Sobre el que m'has dit a l'espai que tinc com discussió d'usuari, he demanat a l'espai de [Galazan] si pot concedir una pròrroga, per determinats casos.
Salutacions,--Jose Garcia Argemi (disc.) 18:48, 7 oct 2011 (CEST)[respon]
Hola Vibra efectivament no vaig entendre que era pregunta negativa, ara ho canvio..--Mcapdevila (disc.) 17:29, 11 oct 2011 (CEST)[respon]

Atura't ![modifica]

Si us plau, atura't. El fet que siguis novell, i no coneguis les directrius de viquipèdia, no t'eximeix de complir-les. En una votació, hom té el dret a votar, i res més, però és recomanable justificar amb arguments el teu vot. Això és el què he fet, seguir les directrius de viquipèdia, i justificar el meu vot. Més encara, quan es tracta d'objeccions. Passo a revertir les teves edicions, doncs, encara que ho ignoris, els vots són així.--Georg-hessen (enraona'm) 15:53, 13 oct 2011 (CEST)[respon]

Ensenyam la regamentació de les votacions on ho diu això, i m'aturaré. Vibra (disc.) 15:56, 13 oct 2011 (CEST)[respon]
Segon avís. T'he explicat la norma educadament, i estic tenint tota la paciència que puc tenir, encara que me l'estàs esgotant. El fet siguis novell, i que no tinguis ni punyetera ideia els coneixements adequats, no t'eximeix de seguir-la. Fa ja dos mesos que s'està amb el tema de presa de decisions, i no t'has pres ni la molèstia de llegir les directrius, ni mirar-te qualsevol presa de decisions anterior, ni de voler-te informar de les polítiques. Buuuuuuuuufff...... A veure, mira't aquest exemple de presa de decisions sobre la normativa de Revisió de les normes per l'avaluació d'articles. Pots comprovar com hom justifica el seu vot, i més encara, quan es tracta d'objeccions. Et demano doncs, si us plau, que reverteixis els canvis que has fet, alterant el sentit dels meus vots, i, en segon terme, fes el favor de llegir-te, almenys, les Viquipèdia:Política i normes.--Georg-hessen (enraona'm) 16:10, 13 oct 2011 (CEST)[respon]
D'acord. Pots estalviar-te la mala educació al escriure.

Doncs això[modifica]

No havia votat perquè ja m'esperava això o qualsevol altre cosa. Es una bestiesa fer una votació de 8 propostes. Jo nomes vull que en les entrades dels meus monarques no posi 5 cops la paraula Aragó, amb una hi ha prou. Si li poseu el numeral o el malnom, o el que vulgueu tant se me'n fot, però el que m'emprenya es que aquesta sigui l'única wiquipèdia que parla dels seus reis com si fossin del país veí. I si no hagués saltat en JordiHessen hagués saltat algun aragonès o algun mallorquí..... etc etc què no entenc perquè collons prefereixen dir "d'Aragó" que "Corona Catalana". Es una qüestió d'estil no de normatives. El text si ha de seguir normatives, però el títol no veig perquè. ja estic acostumat, l'entrada Cristòfor Colom em va costar dos anys per a mig arranjar-la, i continua feta un nyap (al meu gust, es clar), i etc etc si jo t'expliqués semblaria el de Blade Runner "jo he vist coses que mai creuríeu". --XPOferens què vols dir-me? 16:44, 13 oct 2011 (CEST)[respon]

Hola que tal? La proposta 6, exemple, és un model, hi ha coses variables i d'altres no:

« Pere II "el Gran" (segons el seu llinatge: Pere d’Aragó [1] ) En aragonès: Pero;[2] en llatí: Petri / Petrus.[3] (València, 1240 - Vilafranca del Penedès, 11 de novembre de 1285). Sobirà de la Corona d'Aragó amb els títols de comte de Barcelona (1276-1285), rei d'Aragó i rei de València i després de la conquesta de l'illa, rei de Sicília (1282-1285).

Referències

Començà a regnar a l'edat de 36 anys, regnà 9 anys i morí a l'edat de 45 anys.[4] Està enterrat al Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, i la seva tomba és l'única d'un sobirà de la Monarquia catalanoaragonesa que no ha estat mai profanada.[5] Gràcies a la seva conquesta militar del Regne de Sicília el 1282 es féu famosa la frase de l'almirall Roger de Llúria, en què afirmava que cap peix no gosaria alçar-se sobre la mar mediterrània, sinó portava en la seva cua un escut o senyal reial.

»

1- Cal citar que és rei d'Aragó 2- Cal citar que el nom històric del Casal de Barcelona és Casal d'Aragó (d'això n'hi ha proves docimentals) 3- Cal citar que l'imperi com a Corona d'Aragó. (Si hi ha altres noms històrics que els hi ha aquesta no és la discussió, ni la votació). La resta de referències són opcionals depenen de l'autor. No cal posar-se així. Vagi bé.--Vibra (disc.) 21:26, 13 oct 2011 (CEST)[respon]

Re:Petició de d'ajut[modifica]

Tens missatges nous
Tens missatges nous
Hola, Vibra. Tens missatges nous a la pàgina de discussió de Mafoso.
Data del missatge: 09:21, 14 oct 2011 (CEST). Pots eliminar aquest avís quan vulguis traient la plantilla {{Resposta}}.[respon]

Regne d'Aragó[modifica]

Si vols modificar la fitxa sobre el regne d'Aragó, et demano iniciis conversa a la plana de discussió exposant els temes que vols editar. Et recordo que el procés d'edició és aquest (Diagrama consens), i l'ús que has de fer de les Viquipèdia:Pàgines de discussió quan un editor no comparteix les teves edicions. És possible que comparteixi i accepti la majoria de les teves edicions, però et demano que abans d'editar vagis a la plana de discussió de l'article i exposis separadament els temes, per a què poguem discutir-los un per un. Gràcies i salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 13:10, 17 oct 2011 (CEST)[respon]

Respecte el símbol, hi ha una reproducció d'aquest, que eren els símbols de l'Aragó. Tant vàlid és un com l'altre, i donat que no comparteixo els canvis, perquè ambdos tenen fonament, i donat (Diagrama consens), et demano que respectis el consens previ. Respecte els altres canvis, hi ha una secció al final de l'article anomenada bibliografia. Allí és on hi ha la informació publicada a l'article. Per tant, no es tracta d'informació no referenciada, sinó que està referenciada. Ara bé, si tu vols discutir una data concreta, o un fet concret, inicia la conversa a la plana de discussió, i gastaré part del meu temps a buscar-te la referència concreta dins l'apartat de bibligrafia. Si et desfaig una edició, no és per caprici, sinó perquè hi ha bibliografia. És per això que et demano que citis els temes concrets, de manera que jo et pugui buscar la cita concreta dins la bibliografia, i arribem a una edició consensuada. M'he explicat bé?--Georg-hessen (enraona'm) 13:21, 17 oct 2011 (CEST)[respon]
ok, estic d'acord en el què dius; ara bé, de la mateixa manera que abans que neixi un nen, cal cardar 9 mesos abans, de la mateixa manera, la monarquia catòlica es va concebre, i no néixer, tal i com correctament apuntes, el amb la concòrdia de segòvia. Per tant, estic d'acord en què modifiquis l'any al 1479, però deixa'm temps per modificar la plantilla a fi que pugui quedar també reflectit el fet de la concòrdia de segòvia.--Georg-hessen (enraona'm) 13:37, 17 oct 2011 (CEST)[respon]
Mmmmmmm ..... a veure ... vés a la plana de discussió de l'article.--Georg-hessen (enraona'm) 13:49, 17 oct 2011 (CEST)[respon]

S'ha acabat[modifica]

Doncs ara toca proclamar els resultats en un nou apartat (normalment no es fa però la pàgina principal ha quedat tant embrutada d'arguments que més val resumir els resultats de les votacions) i afegir aquesta presa de decisió a Viquipèdia:Presa de decisions/Votacions tancades.--Galazan (disc.) 14:23, 19 oct 2011 (CEST)[respon]

Numerals[modifica]

(Reprodueixo allò que he posat a la plana de discussió de l'article) No he esborrat cap evidència documental. Tant Fluvià com Montaner citen les mateixes idèntiques evidències, però en treuen conclusions diferents. Pel primer es segueix l'ordinal comtal, pel segon el segueix l'ordinal reial de la dinastia barcelonina. Al cap i a la fi els dos diuen el mateix: Pere el Cerimoniós manifesta obertament que el seu llinatge és el dels comtes de barcelona. Fluvià ho diu, i Montaner també; però Fluvià en conclou que en extingir-se la dinastia Ximena, només hi ha comtes de barcelona, i que l'ordinal III respon a que és el tercer comte de Barcelona de nom Pere; per contra Montaner en conclou que en extingir-se la dinastia Ximena, hi ha reis d'Aragó de la nova dinastia de Barcelona, i que per tant l'ordinal III es deu a que Pere només compta els reis d'Aragó de la seva dinastia, de manera que és el tercer rei d'Aragó de nom Pere de la dinastia dels comtes de Barcelona. L'únic que faig és wikificar (posar la informació d'acord als estàndards de la wikipèdia) i presentar la informació que afecta als numerals de manera ordenada a fi que el lector ho entengui. Tant Montaner com Fluvià citen els mateixos documents, i el que faig es posar-los de manera entenedora i wikificada.--Georg-hessen (enraona'm) 11:46, 20 oct 2011 (CEST)[respon]

No llegeixes[modifica]

1) No llegeixes: L'edició del llibre de Vagad ja t'ho vaig posar ahir: Aquest document és un/a llibre, creat en: 1499. No llegeixes perquè no contradic a cap dels 3 historiadors: ells diuen que Zurita creà la seriació en funció del regne d'Aragó, i això és el que diu el text que he redactat, que Zurtia va crear la seriació pel regne d'Aragó. No llegeixes perquè el text diu que Vagad va fer una seriació en funció del regne de Sobrarbe. No llegeixes perquè ja t'he referenciat avui [1], pàg 96. En definitiva, no llegeixes, o no entens, allò que està escrit. No et vull ofendre amb la següent informació, però començo a tenir seriosos dubtes de que hagis acabat la ESO. Quina edat tens?

2) No esborro coses de la dinastia, coses que per cert, vaig escriure i referenciar jo mateix a l'article del Casal d'Aragó, i tu només estas copiant i traslladant aquí, allò que jo vaig escriure i referenciar allí. Me les sé perfectament perquè vaig ser jo qui ho va fer. Respecte de Desclot i Jaume I: no incloc les referències de Desclot i Jaume I perquè aquí estem tractant de posar en evidència l'ús que féu Pere III del seu ordinal. Allò que cal és fer evident que Pere III el Cerimoniós manifesta que el seu llinatge és el dels comtes de Barcelona; i tant Fluvià com Montaner citen les obres i frases de Pere III perquè d'allò que tracten és de Pere III; les referències a Desclot o Jaume I tenen pes en l'article del Casal d'Aragó, però en l'article sobre els numerals no cal que evidenciem què és el què pensava Bernat Desclot abans de l'existència dels ordinals perquè és anacrònic. En quant a Jaume I recordo perfectament haver posat dues cites, en una Jaume es proclama descendent dels comtes de Barcelona, i en l'altre es proclama descendent dels reis aragonesos, però pel que veig només has escrit una aquí. T'ho repeteixo, allò que interessa aquí és perquè Pere III el Cerimoniós usà l'ordinal III, i per a argumentar-ho cal citar allò que Pere el Cerimoniós manifestà; Fluvià i Montaner diuen el mateix, Pere el Cerimoniós manifestà obertament que ell considerava de la dinastia dels comtes de Barcelona, i cap dels dos ho discuteix això. No crec que costi d'entendre-ho.

3) Erres completament en la interpretació de les opinions de Fluvià i Montaner. Fluvià exposa molt correctament que el pensament de Pere el Cerimoniós, però la conclusió que fa és la següent, i cito textualment: O sigui, primer parla dels reis de Pamplona i després dels comtes i reis d'Aragó, fins que s'acaben (llur llinatge) i, com que s'han acabat els reis d'Aragó, tots els que segueixen després són, per al Cerimoniós, comtes de Barcelona. Per això ell s'autodenomina "Pere terç" i no "Pere Quart". Montaner exposa, a l'igual que Fluvià, el pensament de Pere el Cerimoniós, i la conclusió que en treu és que, i cito textualment: Esto no significa que se adopte la serie condal, como a veces se ha interpretado, pues la expresión citada deja claro que se refiere a la dignidad real aragonesa, sinó que cuenta tan sólo a los miembros de la que él consideraba nueva dinastía. Entenc que quan dius que tu interpretes que Montaner creu que només compta als "reis de la Corona d'Aragó", és perquè la següent cita es presta a confusió La numeración, Pedro tercero, se debe a haber contado sólo a los monarcas de la Corona de Aragón y no a los del viejo Reino., però allò que vol expressar Montaner no és que compti des de 0 en iniciar-se la Corona d'Aragó, sinó que només compta als de la dinastia de Barcelona que després de ser comtes de Barcelona únicament, llavors foren monarques de la Corona d'Aragó.--Georg-hessen (enraona'm) 13:03, 20 oct 2011 (CEST)[respon]

Estas paranoic[modifica]

Amb tots els meus respectes Vibra, el teu comportament a la Viquipèdia frega la paranoia. He fet tots els esforços que he pogut per a arribar a consensos amb tu. En la pàgina de discussió de l'article Guerra civil catalana et recordo que després d'argumentar amb tu, i consensuar-ho amb tu, vas concloure: «El que volia aconseguir de la plantilla, ja està fet». I ara m'acuses de preserguir-te i d'haver-te blocat. En fi .... d'aquí a la paranoia hi ha un pas. Pel què fa a l'article de Numeració del Casal d'Aragó, t'he exposat argumentadament a la plana de discussió les meves edicions, així com resposta a les teves demandes de referències, així com també ho he exposat a la teva pàgina de discussió. He provat d'argumentar-te, de referenciar-te, de nuetralitzar l'article, i de viquificar-lo. I ara m'acuses de preserguir-te i d'haver-te blocat. En fi .... Jo ho he intentat tot perquè aprenguis com editar a la viqupèdia, he tingut una paciència infinita explicant les coses per fer-te-les entenedores, però tu ho interpretes com una atac, com una persecució personal, i ara m'acuses d'haver-te blocat. En fi ... com que no hi ha manera humana de fer-te entendre com editar a la viquipèdia, crec que el millor serà retirar les meves edicions de l'article Numeració del Casal d'Aragó, de manera que aquest article el puguis fer tu, tot sol, i al teu gust personal. Tots els esforços que he fet per col·laborar amb tu a fi de millorar-lo i neutralitzar-lo han estat en va. Per tant, ara pasaré a editar el dit article, en retiraré totes les meves edicions, i el deixaré tal com tu el vas deixar tu. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 13:24, 20 oct 2011 (CEST)[respon]

Mira hessen, no ets els meu psicoleg, saps, em dona igual el que pensis, només sé que no puc desfer una edició teva que escarrega hores de treball ben dicumentat meu, i punt. També sé que vas desfent totes les meves edicions encara que estiguin referenciades, perquè no les he discutit amb tu. I si jo et fes el mateix? Va, home va. Porto mesos, i no sóc l'únic, aguantant les teves ximpleries, que després emboliques en grans parrafades. Aquí estic per ajudar a millorar la viquipèdia, no per demanr-te permis a tu en res. Si no estas d'acord amb les meves ediciosn m'ho dius. Però no me les esborris, ja ho faré jo si tens raó. I ara et demana que tornis a deixar l'apartat del llinarge i de Pere com estaven que estaven ben documentats, ia ara els has deixat més pobres. I et felicito pel bon treball que ahs fet amb la numeració aragonesa.--Vibra (disc.) 13:34, 20 oct 2011 (CEST)[respon]
Vibra identifica clarament qui problema tens, perquè en Georg no et pot bloquejar en cap moment. Si vols fes una petició d'ajuda a Viquipèdia:Petició als administradors i exposa sintèticament què passa. Ja me n'he adonat que desfà les teves edicions sense cap respecte. Ell és així.--Galazan (disc.) 14:20, 20 oct 2011 (CEST)[respon]
Em sembla d'un incoherència summa el fet que critiquis les meves edicions, i que un cop les retiro, et dediquis a copiar-les de nou. Altrament no et preocupis que no es predrà el contingut, doncs faré un article neutral i viquificat a Ordinals del Casal d'Aragó. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 14:51, 20 oct 2011 (CEST)[respon]

Hola: He llegit la petició que has fet als administradors. Tanmateix la teva explicació és força somera i no sóc expert en la matèria. M'imagino que és una qüestió d'identificar clarament l'origen de la informació. Et recomano que llegeixis Viquipèdia:Verificabilitat i Viquipèdia:Neutralitat. Tot pot tenir una segona lectura (com es sol dir “tants caps, tant barrets”) i les idees entren contínuament en crisi segons els postulats del positivisme. Potser en Georg-hessen és una mica dur en la seva comunicació. Personalment opino que hauríeu de poder exposar els diversos punts de vista sobre la matèria en funció dels diversos autors (o grups d'autors si és el cas). Així podreu donar als lectors de l'article una visió de conjunt no centrada només en un sol punt de vista. --Bestiasonica (disc.) 18:47, 20 oct 2011 (CEST)[respon]

Més que res, el tema no són els punts de vista.El tema és que no pot anar esborrant tot el que escric, a tots els articles, durant setmanesm si està fonamentat, documentat i referènciat, només perquè no ho he discutit amb ell, o perquè no li agarada com queda etc. En canvi, ell fa i desfà a voluntat, però a mi no em demana cap oponió. Ju l'unic que vull és que no em persegueixi sistemàticament. De totes maneres aquesta història bé de llarg si ets adminsitrador i estas interessat et puc passar els links dels articles. Vagi bé. Vibra (disc.) 20:49, 20 oct 2011 (CEST)[respon]

Atureu-vos[modifica]

Revertir titllant d'ignorant l'altre no es forma ([2]).--Mafoso (Mani'm?) 16:02, 21 oct 2011 (CEST)[respon]

Que vols que faci si em reverteix fins i tot quan elimino errors ortogràfics? Vibra (disc.) 16:04, 21 oct 2011 (CEST)[respon]
No caure en el mateix error que ell. Mireu de calmar-vos. La idea d'això no és la de caure en picabaralles, si no la d'augmentar el coneixement propi i d'altri ... mireu de canviar el xip: porteu la discussió a les planes de discussió dels articles i no a l'article principal, mireu d'integrar enlloc d'eliminar i proposeu texts combinant les versions---Mafoso (Mani'm?) 16:21, 21 oct 2011 (CEST) PD: us estic deixant bàsicament el mateix missatge als dos.[respon]

(missatge deixat a Georg i Vibra)

  1. Vull que els articles siguin bons i complerts
  2. Vull evitar que dos editors que tenen coneixements acabin blocats o deixin d'editar per que no s'entenen
  3. Vull evitar que la resta acabem fins els nassos de vosaltres

Amb tot el respecte: se me'n fot qui tingui raó, El que no podeu fer es convertir això en una disputa de pati de l'escola, no us podeu anar perseguint i revertint amunt i avall: us esteu saltant les normes i tindríem tot el dret de blocar-vos.

Enlloc d'això us proposo que us atureu signeu un armistici i poseu les bases de com actuar amb respecte, ja no entre vosaltres, si no per respecte a la resta de companys.

Obriu una plana d'usuari (m'és igual quina) i allí comenteu i arribeu a un acord sobre com editar les planes en que teniu conflicte i com actuareu: El marc de les normes de la comunitat us donen la base, us marqueu unes normes de comportament a seguir i un cop les trobeu us cenyiu a elles.

Entenc que sou prou capaços com per reconvertir aquesta situació en quelcom constructiu per a tothom. --Mafoso (Mani'm?) 16:52, 21 oct 2011 (CEST)[respon]

Comentari Comentari "Inclús" sí que és correcte en català. Mira't el DIEC2. --Xtv (que dius que què?) 16:54, 21 oct 2011 (CEST)[respon]
Deu ser que l'han acceptat fa poc, ja que quan jo estudiava al batx fa uns anys era un barbarisme--Vibra (disc.) 17:41, 21 oct 2011 (CEST)[respon]

Sobre l'ús de la numeració als articles[modifica]

Doncs així què proposes?--Georg-hessen (enraona'm) 00:57, 24 oct 2011 (CEST)[respon]

En quant a la secció inicial difereixo del teu criteri. La meva divergència parteix del fet que la numeració històrica iniciada per Pere el Cerimoniós no compleix els requisits historiogràfics en el sentit que no aporta el determinatiu territorial. És a dir, Pere el Cerimoniós emprà la fórmula Pere III rei d'Aragó, però no la fórmula que s'usa en historiografia en què un sobirà es defineix per 2 elements: l'ordinal + de + territori; per exemple: Guifré I de Barcelona (Guifré el Pilós), o Ramon Berenguer IV de Barcelona (Ramon Berenguer el Sant), o Lluís XIV de França. Recapitulant: la fórmula historiogràfica es compon del nom, seguit per l'ordinal+país. En el cas dels sobirans de la Corona d'Aragó, en tant que foren reis d'Aragó se'ls anomena Pere IV d'Aragó, i en tant que comtes de Barcelona se'ls hauria d'anomenar Pere III de Barcelona. Ara bé, com detalla Armand de Fluvià, la fórmula Pere III de Barcelona no respon a la realitat del país, i per això Armand de Fluvià diu que s'hauria d'emprar la fórmula Pere III de Catalunya; ara bé, tenint en compte el cognom dels sobirnas, creu que la fórmula historiogràfica que s'ha d'usar és Pere III de Catalunya-Aragó.
« [...] comptar pel comtat de Barcelona, títol de sobirania que, com és sabut, està pel Principat de Catalunya. En la restauració d'aquest ús hom es troba, és cert, amb el problema de quin nom de país cal utilitzar després del numeral. El títol demana que fem ús del determinatiu "de Barcelona"; la realitat del país, "de Catalunya"; l'ús tradicional "de Aragó". A vegades hom ha fet ús de la innovació, que tant molesta els aragonesos, de "de Catalunya-Aragó", que respon a la realitat històrica i del territori i obvia la confusió que origina el nostre ordinal quan divergeix del privatiu d'Aragó en ésser usat davant del determinatiu tradicional d'Aragó. És una qüestió que, ara com ara, resta en certa manera oberta. Jo, per la meva part, sóc partidari d'emprar el nostre numeral amb la determinació de "de Catalunya-Aragó" àdhuc per als Àustria, fins a la fi de les nostres institucions nacionals en 1714-19. »
— Armand de Fluvià

És a dir, les fórmules historiogràfiques correctes i completes (ordinal+territori) que s'usen majoritàriament són dues: Pere "IV de Aragó" i Pere "III de Catalunya-Aragó". Les fórmules sobre el regne de València (Pere II de València) són escadusseres i indefectiblement van acompanyades també de l'ordinal respecte d'Aragó o respecte de Catalunya/Barcelona, a fi d'evitar confusions. On vull anar a parar? No et vull convèncer de res, ni iniciar de nou cap discussió. Tant sols vull fer-te avinent i compartir amb tu la problemàtica a la que ens enfrontem. Els testimonis de la fórmula històrica són:

  1. Pere terç rey d'Aragó
  2. Pedro tercero rey de Aragón
  3. En Pere, per la gràcia de Déu, rei d'Aragó, terç
  4. dixit dominus Petrus Tercius nomine regum Aragonum
  5. Biblioteca del rey en Pere III en diferència dels reys altres que han aquí nom Pere
  6. Petri III. Aragonie Regis
  7. Petrus Rex Aragonum et Comes Barchinone huius nomes III (Pere rei d'Aragó i comte de Barcelona, el tercer del seu nom).

Armand de Fluvià es decanta obertament per la tesi que l'ordinal III respon al III del títol de comte de Barcelona, mentre que Montaner es decanta obertament per la tesi que l'ordinal III respon a que ell era el III rei d'Aragó de nom Pere de la dinastia catalana. Qualsevol de les dues tesis pot ser correcte, perquè de fet són el mateix; és com mirar una moneda per una cara o per l'altra, però la moneda és la mateixa. Sigui com sigui, la fórmula històrica no apareix mai acompanyada d'un territori, és a dir, no apareix mai Pere III de Barcelona o Pere III d'Aragó, sinó que ho fa en referència al títol (rei d'Aragó la majoria dels cops). És per això que els historiadors, quan fan servir la fórmula històrica, no fan referència a cap territori, sinó que posen el nom, l'ordinal i el sobrenom: Pere III el Cerimoniós, o com surt a la opció 6 de la votació, Pere II el Gran. La fórmula històrica té l'avantatge que es pot presentar com a neutral en tant que no es refereix a cap territori, i per tant pot ser compartit per tots. Però usar només Pere III, sense referir-se al sobrenom, deixaria la fórmula incompleta. Això no vol dir que puntualment, quan no hi ha possibilitat d'error, els historiadors s'estalviïn d'usar el determinant territorial o el sobrenom. En conclusió, t'exposo quin és el meu parer sobre la problemàtica, en tal manera que crec que la introducció de l'article hauria d'iniciar-se amb la fórmula històrica completa ( nom ordinal + sobrenom), p.ex: Pere II el Gran; i seguidament les dues fórmules creades per la historiografia (nom ordinal + territori), p.ex: Pere IV d'Aragó i Pere III de Catalunya-Aragó. En quant a la resta de l'article, la fórmula a usar hauria de ser la històrica completa (Pere II el Gran) excepte en aquelles excepcions que estipulem al llarg d'aquesta conversa.--Georg-hessen (enraona'm) 19:22, 25 oct 2011 (CEST)[respon]

Bàsicament d'acord en el redactat. Tant sols difereixo en el format i en les referències. Començo per explicar el tema de les referències. En l'article Numeració del Casal d'Aragó, tal com indica el títol de l'article, es tracta de quina fou la numeració històrica del Casal d'Aragó. Donat que no hi havia manera d'entendren's en aquell article, vaig crear l'article Ordinals dels reis d'Aragó, que allò que pretén exposar, com el títol de l'article diu, és quins han estat els ordinals que al llarg de la història s'han donat als reis d'Aragó, tant a l'edat mitjana (numeració del Casal d'Aragó), com a l'edat moderna, com a l'edat contemporània. No pretenc demostrar que una és bona, i una altra dolenta, o que una és millor i una altre pitjor, sinó que només preten exposar quins han estat els ordinals dels rei d'Aragó al llarg de la història, per quins motius s'han emprat uns ordinals o uns altres en cada època històrica, quines limitacions i avantatges té cada sistema, i quines fórmules de consens s'han buscat en l'edat contemporània. En definitiva, és un exposició que no es limita a l'edat mitjana i als numerals del Casal d'Aragó, sinó que fa una exposició dels diferents criteris seguits al llarg dels segles, des de la històrica exposada a l'article Numeració del Casal d'Aragó durant l'edat mitjana, passant per les creacions fetes modernament per la historiografia posterior. El què vull dir és que en el cas que ens ocupa, l'ordinal II de Pere II el Gran, és el que ha d'explicar, abastament i amb tot detall, l'article Numeració del Casal d'Aragó. Així doncs, sembla contradictori que s'enllaci l'article Numeració del Casal d'Aragó per a explicar la numeració que no va usar el Casal d'Aragó. M'explico? És a dir, que quan comentes «[..] (conegut també per la historiografia posterior com a Pere IV d’Aragó [..]», enllaces historiografia posterior a l'article Numeració del Casal d'Aragó, un article que, precisament, es centra en la numeració coetània del Casal d'Aragó i no de la historiografia posterior. M'explico?
En un altre ordre de coses, la frase «conegut també per la historiografia posterior» és correcta, sí, va ser la historiografia posterior; però és que l'ordinal II de Pere II el Gran, també és una creació de la histografia posterior, la historiografia feta pel seu rebesnet Pere III el Cerimoniós, o més específicament, pel seu rerebesnet Joan II el Caçador.
En quant a format, s'han de seguir els estàndards d'edició de la viquipèdia, en tal manera que els títols han d'anar en negreta i sense enllaços. En fi ... que, crec, hauria de ser així:
  • Pere II el Gran (dit també Pere IV d'Aragó, i Pere III de Catalunya-Aragó)

i si vols la frase de la historiografia (tot i que Pere II el Gran també és una cosa feta per la historiografia posterior del seu rebesnet):

  • Pere II el Gran [1] (anomenat per la historiografia posterior Pere IV d'Aragó, i Pere III de Catalunya-Aragó [2]).

Referències

Pel què fa a la resta de l'article, ja t'he comentat que estic d'acord en què s'hauria d'emprar per defecte la forma històrica, i les formes Pere III d'Aragó, haurien de quedar com a auxiliars o reservades a alguna secció molt específica, mentre la forma històrica Pere II el Gran sigui la general i majoritària. Tant sols és acabar de posar-nos d'acord amb la introducció, per poder passar al detall concret de com fer totes els canvis en el cos dels articles i adaptar-los generalment a la forma històrica Pere II el Gran.--Georg-hessen (enraona'm) 21:56, 25 oct 2011 (CEST)[respon]

ok, ok, tens raó.--Georg-hessen (enraona'm) 10:34, 15 nov 2011 (CET)[respon]

Bona nit, sisplau, ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 23:20, 30 març 2013 (CET)[respon]

Hola Vibra[modifica]

En Panotxa ja se n'ha encarregat, però estaré amatent.--Galazan (disc.) 10:32, 16 abr 2013 (CEST)[respon]

Global account[modifica]

Hi Vibra! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (disc.) 02:09, 14 gen 2015 (CET)[respon]

Més concreció[modifica]

Perdona. No volia generar cap mena de guerra d'edicions ni trencar el consens. Sincerament, no soc conscient d'haver trencat el consens. Tant sols tinc present haver editat algun dels reis (no sé si era el Cerimoniós) fa alguns dies. Si m'indiques l'edició que he fet incorrecta la desfaré jo mateix. Del consens, si no em falla la memòria, creia que havíem quedat que no faríem servir cap numeral, només el sobrenom. NO estic siguent sarcàstic ni cínic. Sincerament, no m'en recordo. Ara acabo de revisar les edicions que he fet darrerament. Veig que el 9 de març vaig corregir l'entrada del rei martí, i que després vaig editar les d'Alfons el Franc, Joan el Caçador, Pere el Cerimoniós, Jaume el Just i Alfons el Benigne. Però ho vaig fer així, a fi de deixar-les igual, que les que hi havia anteriorment a Pere el Gran, Pere el Catòlic i Alfons el Cast, que no vaig ser jo qui les va editar, sinó el Bestiasònica. En resum, que si varem quedar que faríem servir l'ordinal de Barcelona, ho corregeixo i deixo altre cop com estava. Cap problema. Ara et demano una cosa. Em podries passar l'enllaç a la discussió pel consens que varem tenir. Seria millor tenir-la i així quan algú nou edita poder passar-li l'enllaç. Jo mateix, que vaig participar en la discussió, ni recordava com haviem quedat. Sincerament, no m'en recordo i que creia que haviem quedat amb lo del sobrenom. Perdona s'hi t'he molestat i he trencat el consens. No ha sigut amb mala intenció, sinó que ja fa uns quants anyets, que entro a la viqui de tant i en tant, i que fa cosa d'un mes vaig entrar i em va semblar algú havia posat aquells numerals sense raó de ser. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 12:23, 7 abr 2015 (CEST)[respon]