Viquiprojecte:AAS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: VP:AAS)

L'Agrupació Astronòmica de Sabadell és una agrupació d'astrònoms afeccionats de tot Espanya. La seva finalitat és la pràctica, l'assessorament i la divulgació de l'astronomia. Es tracta d'una entitat molt activa amb més de 1.000 socis a tot Espanya i a l'estranger. És membre de la SEA i col·labora activament amb diferents organismes internacionals com ara la IOTA, l'AVVSO (Associació Americana d'Observadors d'Estrelles Variables) i l'MPC (Minor Planet Center).

S'estan polint els detalls d'un projecte de col·laboració entre l'AAS i la Viquipèdia en català, que de moment s'estructuraria al voltant de dos pilars però que en el futur es podria estendre a més àmbits.

APOD en català[modifica]

L'APOD en català és una versió en la nostra llengua de l'Astronomy Picture of the Day. Com ho indica el seu nom, es publica diàriament i consisteix en una imatge espectacular o peculiar de temes astronòmics. La imatge va acompanyada per una curta descripció que sovint conté hiperenllaços. L'objectiu del Viquiprojecte seria fer que una bona part d'aquests enllaços apuntessin a la Viquipèdia en català.

En un principi, cada imatge diària tindrà un sol enllaç cap a la Viquipèdia en català. Aleshores, els participants al Viquiprojecte s'encarregaran de millorar l'article en qüestió en la mesura del possible. Si les coses van bé i hi ha una millora considerable dels articles, més endavant es pot augmentar gradualment el nombre d'enllaços cap a la Viquipèdia en català.

Article d'avui[modifica]

Avui és 20 d'abril del 2024. L'article que toca crear i/o millorar és "GOES-13".

Millora de l'article de l'AAS[modifica]

Aquest tema encara està sent discutit amb l'AAS.

Es tractaria de guiar i formar alguns socis de l'AAS per tal que, entre tots, puguin millorar l'article sobre l'Agrupació tant com sigui possible.

Viquitaller 2014[modifica]

Participants[modifica]

Apunteu-vous aquí si us interessa participar en el Viquiprojecte. Potser convindria indicar quins temes astronòmics coneixeu millor.