Vall de Wye

Infotaula de geografia físicaVall de Wye
Imatge
TipusVall, lloc d'especial interès científic i Àrea de Bellesa Natural Excepcional Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Map
 51° 41′ 33″ N, 2° 39′ 46″ O / 51.6925°N,2.6628°O / 51.6925; -2.6628
SerraladaMuntanyes Cambrianes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Àrea de Bellesa Natural Excepcional
Lloc d'especial interès científic
Activitat
Creació1971 Modifica el valor a Wikidata

La Vall de Wye és una Àrea de Destacada Bellesa Natural (Area of Outstanding Natural Beauty en anglès) al voltant de la frontera entre Anglaterra i Gal·les. És un dels paisatges més espectaculars del sud de la Gran Bretanya.

L'abadia Tintern, dins de la Vall de Wye, vista des del Devil's Pulpit a prop de Tidenham 51° 41′ 33″ N, 2° 39′ 46″ O / 51.69255°N,2.66283°O / 51.69255; -2.66283

El riu Wye és el cinquè riu més llarg del Regne Unit. Durant la part alta del seu recorregut, el riu travessa les poblacions de Rhayader, Builth Wells i Hay-on-Wye, però la part protegida com a Àrea de Destacada Bellesa Natural només cobreix la part baixa del riu, des de l'extrem sud de la ciutat de Hereford fins a Chepstow.

Aquesta àrea forma part dels comtats de Gloucestershire, Herefordshire i Monmouthshire, i es caracteritza pels seus congosts de pedra calcària i els seus boscos, així com la seva fauna, arqueologia i les restes industrials. També és important per ser un dels primers llocs on va aparèixer la indústria del turisme moderna. La zona és predominantment rural, i molts dels seus habitants viuen del turisme, l'agricultura o la silvicultura. Ross-on-Wye és l'única població dintre de l'àrea protegida, però als límits hi trobem Hereford, Monmouth, Coleford i Chepstow.

Fauna[modifica]

La Vall de Wye és especialment important per la seva varietat d'hàbitats naturals.[1] L'àrea té tres llocs de rellevància internacional, designats com a candidats a zona d'especial conservació sota la protecció de la Unió Europea. Acull una població de ratpenats de ferradura petit, una població creixent de falcons peregrins, astors, corbs, caprimúlgids i peixos poc coneguts com l'alosa o alguns invertebrats.

Al setembre de 2006 es va observar que una colònia de ratpenats de ferradura petits havia arribat a un rècord de població amb 890 ratpenats a un petit graner de pedra (s'observaren 599 exemplars adults i 291 petits).[2]

Referències[modifica]

  1. 'Nature Reserves of the Gloucestershire Wildlife Trust', first issued in 1990, reissued in July 2002 (includes Ban-y-Gor and Lancaut entries)
  2. BBC NEWS | England | Gloucestershire | Bat colony reaches record numbers

Enllaços externs[modifica]