Ruta del Carrilet II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Via Verda del Carrilet II)
Infotaula carreteraRuta del Carrilet II
Antiga estació de Santa Cristina d'Aro
Font: Xevi F. Güell
TipusVia Verda
GestióConsorci de les vies verdes
ÀreaCatalunya
Cota màxima136 msnm
Cota mínimamsnm
Recorregut
Estat

Origen/final
IniciGirona
FiSant Feliu de Guíxols

La Ruta del Carrilet II (tram Girona – Sant Feliu de Guíxols) és una via verda que té un recorregut de 39,7 km, amb un pendent suau des de Girona fins al moll al port de Sant Feliu de Guíxols (0 m), i assoleix el punt més alt a Cassà de la Selva (136 m).

Descripció[modifica]

Seguint la ruta de l'antic tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona, es poden conèixer les comarques del Gironès i el Baix Empordà, des de la conca del Ter fins a la vall del Ridaura, passant per la depressió de la Selva.[1] Des de Girona inicialment segueix l'Onyar. Passa per l'antiga estació de Quart, avui un centre d'exposicions. Després de l'estació restaurada de Llambilles travessa un bosc fins a Cassà de la Selva, on es troba el punt culminant de 136 metres. De Cassà enllà, continua sense pujades. Entre Llagostera i Bell lloc travessa un bosc d'alzines, cap a Santa Cristina d'Aro en seguir el Ridaura. Queda una petita pujada abans d'atènyer la platja de Sant Pol de Sant Feliu.[2]

Recorregut [3][modifica]

Bibliografia[modifica]

Costa i Oliver, Coral; Roig i Torrentó, Maria Assumpta (tutora). Inventari del patrimoni ferroviari i ruta literària de la via verda Sant Feliu de Guíxols-Girona (pdf). Universitat de Girona, 2010, p. 46. 

Referències[modifica]

  1. Guía de las Vias Verdes (en castellà). volum 2. Madrid: Fundación de los Ferrocarriles Españoles - Anaya Touring Club, 2010. ISBN 978-84-9935-092-9. 
  2. Wiebrecht, Ulrike. «13. Auf dem grünen Weg — Per Fahrrad von Girona nach Sant Feliu». A: Costa Brava (llibre electrònic) (en alemany). Mair DuMont, 2015, p. 89-93. ISBN 9783770165469. 
  3. Azzouzi, Alaaddine. «Divuit vies verdes dels Països Catalans per a gaudir-ne a la tardor: 5. Via verda del Carrilet II (de Girona a Sant Feliu de Guíxols)». VilaWeb. [Consulta: 3 maig 2023].

Enllaços externs[modifica]