Vicente Medina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVicente Medina

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 octubre 1866 Modifica el valor a Wikidata
Archena (Regió de Múrcia) Modifica el valor a Wikidata
Mort17 agost 1937 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Rosario (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Official Chronicler of Cartagena (en) Tradueix
març 1907 – 1908
← Isidoro Martínez RizoFederico Casal Martínez → Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, poeta Modifica el valor a Wikidata
GènerePoesia i teatre Modifica el valor a Wikidata

Vicente Medina Tomás, poeta i dramaturg murcià, va néixer a Archena en l'any 1866. De família humil i hortenca, el seu afany per aprendre li va dur a estudiar per les nits, aficionant-se aviat a la lectura. La seva màxima expressió literària va ser l'obra "Aires murcianos", tot un cant pel sofriment de les gents de l'horta del Segura.

Vicente Medina va escriure al voltant de vint llibres de poesia i quatre drames teatrals a més d'una gran quantitat d'obra inèdita. Els seus articles en periòdics són molt nombrosos, i es troben espargits a través Espanya i Amèrica.

La seva poesia va començar amb un romanticisme sentimental i després va passar a incorporar un fort tret d'observació naturalista, que li va fer avançar cap a la denúncia social, barrejada amb una mirada impregnada d'un molt noble sentiment popular: la pietat pel proïsme. En els seus poemes comprimeix aquest sentiment de l'intrínsecament murcià, des de la visió sentimental de la gent de l'horta del Segura, amb gran fidelitat, sense haver d'arribar a massa sensibilitat, superant el tòpic i l'abstracte del succés.

El poema "Cansera" simbolitza realment el sentir general de la gent de l'horta del Segura i la Múrcia de finals del segle xix.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vicente Medina