Videoconferència

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La videoconferència és la comunicació de video i al mateix temps so. En telefonia mòbil es denomina UMTS (Universal Movil Telecomunication System), com a servei vinculat a les grans companyies solament es troba disponible en Estats Units i part d'Europa, però mitjançant internet es troba a l'abast de tothom amb accés a la xarxa amb amplada de banda suficient. La videoconferència és un mitjà pel qual els individus es poden trobar cara a cara i en temps real per a parlar. Es necessita un ordinador amb un software, una càmera de vídeo i una connexió a Internet de bona qualitat.

La videoconferència permet a un grup de persones ubicades en llocs distints dur a terme reunions com si estigueren en la mateixa sala. És una combinació tecnològica d'audio, vídeo i xarxes de comunicació que serveix perquè grups o individus puguen trobar-se cara a cara en un temps real per interaccionar.

És un sistema de comunicació dissenyat per a portar a terme trobades a distància, el qual, ens permet la interacció visual, auditiva i verbal amb personas de qualsevol part del món; sempre que els llocs web a distància tenguin equips compatibles i un enllaç de transmissió entre ells.

Amb la videoconferència podem compartir aplicacions, intercanviar punts de vista, mostrar i veure tot tipus de documents, dibuixos, gràfics, fotografies, imatges d'ordinador, videos, en el mateix moment; amb el fi de crear, visualitzar i modificar arxius de forma simultània; sense necessitat de que ell o els participants hagin de traslladar-se al lloc en què s'estigui realitzant l'esdeveniment.

Altra definició interessant és la proposada per l'Associació de Televisió Educativa Iberoamericana (ATEI) on s'explica [cal citació] que "la videoconferència és el simple intercanvi d'imatges i veus procedents d'altres llocs. La proporció de vídeo es captura en una càmera i es presenta en un monitor semblant al d'un televisor on s'afegeix un àudio capturat a través d'un micròfon, i al meteix temps es reprodueix mitjançant una botzina. Això permet que els participants de dita videoconferència puguin escoltar-se entre si i compartir les imatges de vídeo amb moviments". "La videoconferència és un sistema de comunicació que permet mantindre reunions col·lectives entre diverses persones que es troben en llocs distants. Es realitza en temps real, via telefònica, i es transmet, tant la imatge com el so, en ambdues sentits..." (Oliver, 2001, www.uib.es/depart/gte/oliver.html)

Existeixen dos criteris per a classificar les videoconferències: segons el nombre de punts de connexió i segons el format tècnic.

La videoconferència com a ferramenta d'aprenentatge

Es tracta d'una ferramenta com més possibilitats per als docents perquè podem ser capaços de veure des de la nostra aula aquelles coses o llocs als que no podem anar, ampliant els nostres horizonts. Podem tindre a l'aula experts d'altres llocs, llengües o cultures per a millorar a la seua experiència i saber els procés d'ensenyança-aprenentatge

Vegeu també[modifica | modifica el codi]


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Videoconferència Modifica l'enllaç a Wikidata