Vinyet de Solsona

Infotaula de geografia físicaVinyet de Solsona
Imatge
Plànol del Vinyet amb les quatre partides
TipusIndret Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaSolsona Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 59′ 48″ N, 1° 31′ 18″ E / 41.99659°N,1.52167°E / 41.99659; 1.52167

El vinyet de Solsona és el territori rural del terme municipal de Solsona.

El seu nom prové del fet que fins a l'aparició de la plaga de la fil·loxera (a la dècada dels 80 del segle xix), el cultiu predominant que en ell s'hi feia era el de la vinya.[1]

Les partides[modifica]

La partida era una part del vinyet de Solsona que prenia el nom d'una ermita, d'una masia, d'un accident geogràfic o, fins i tot, d'una persona. Aquests topònims eren emprats pels notaris per a ubicar determinades finques o indrets en els documents que s'escripturaven, cosa que ha fet possible la seva coneixença malgrat que de moltes d'elles fa temps que se'n va perdre l'ús.

Partides actuals[modifica]

Actualment encara subsisteixen les següents partides:

Situada al quadrant nord-occidental del terme municipal. A la banda de llevant arriba fins al riu Negre i pel sud arriba fins al camí del Castellvell
Situada al quadrant nord-oriental del terme municipal. A la banda de ponent arriba fins al riu Negre i pel sud arriba fins a la carretera de Manresa.
Situada al quadrant sud-oriental del terme municipal. A la banda de ponent arriba fins al riu Negre i pel nord arriba fins a la carretera de Manresa.
Situada al quadrant sud-occidental del terme municipal. A la banda de llevant arriba fins al riu Negre i pel nord arriba fins al camí del Castellvell.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vinyet de Solsona