Viquipèdia:10 anys de la Viquipèdia/Bases del Concurs Fotogràfic l'Alguer a la Viquipèdia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

1r Concurs de fotografia digital l’Alguer a la Viquipèdia

Vista panoràmica del port de L'Alguer
Vista panoràmica del port de L'Alguer
Regulament

1. Presentació[modifica]

En ocasió de la celebració dels 10 anys de Viquipèdia en català, Amical Viquipèdia-Wikimedia CAT, lo Municipi de l'Alguer i l’Espai Llull (Representació de la Generalitat a l'Alguer) han convocat lo 1r. Concurs de fotografia digital. Aquest concurs és endiriçat d'una manera especial als ciutadans de l'Alguer i als visitadors del país català de Sardenya.

L'objectiu d'aquest concurs és dotar d’un fons fotogràfic de la ciutat de l’Alguer que sigui de lliure accés i utilització, a dins del projecte Wikipèdia, l'enciclopèdia col·laborativa i virtual. Los autors de les fotografies cedeixen la utilització del propi treball amb la llicència Creative Commons. Los treballs sigueran integrats a la Wikimedia Commons, una mediateca de 8.593.114 files reutilitzables llibrement on tots poden contribuir.

Lo concurs vol festejar els 10 anys de la Viquipèdia en català i al mateix temps mostrar l’adhesió de la comunitat catalana de Sardenya al projecte Viquipedista internacional, en aquest sentit considerem lo nostro premi inserit a dins de l’espírit de la campanya de Wikimedia “Wiki Loves Monuments”.

2. Normes del regulament[modifica]

1. Objecte

L'objecte d'aquestes normes és regular la concessió dels Premis del 1r. Concurs de fotografia digital “L’Alguer a la Viquipèdia! ”.

2. Modalitats

S'estabileixen quatre seccions de participació amb els temes següents:

L’Alguer vella

Imatges del centre històric de l’Alguer. Lo centre històric de l'Alguer includeix innumerables belleses, entre les quals un gran número de palaus històrics i residències antigues. L'antiga ciutat fortificada s'és enriquida, amb el passar dels sèculs, de monuments que són testimoniança dels diversos estils artístics en àmbit europeu.

Un dia en la vida de l’Alguer

Imatges sobre la vida de cada dia en la ciutat de l'Alguer, la sua gent, les activitats econòmiques, socials, esportives...

La Marina i La Campanya

La vida econòmica i social de la nostra ciutat sempre és estada dividida entre la Marina i la Campanya, dues realtats naturals i econòmiques inseparables amb la idiosincràsia algueresa; recollir imatges que mostrin aquesta dualitat algueresa. També entraran en aquest secció les dues àrees protegides que són al territori de l’Alguer: l’Àrea Marina Protegida (Cap de la Caça i Ísola Plana) i la Reserva Natural de Port Comte.

Wiki Loves Monuments

Imatges del catàleg de Monuments de Sardenya catalogats com a Béns Culturals de la Regió Autònoma de Sardenya, especialment aquells que fan referència a la nostra ciutat: Monuments de l'Alguer.

A més, hi siguerà un premi especial:

Premi Especial Francesco Macina-Lo viatge del Retrobament

Francesco Macina és estat un dels fotògrafs que ha amb les sues obres ha fet un retrat de l’Alguer entre els anys 60 i 80 en un forma més personal, insòlita i original. D’ell són algunes de les fotos més particulars i emotives del viatge del Retrobament. És per això que la família Macina ha volgut insitituir, en ocasió d’aquest concurs, un premi especial dedicat a la sua figura, que siguerà assignat a la millor foto realitzada durant la celebració dels “50 anys del Retrobament de l’Alguer”.

3. Participació i presentació[modifica]

Pot participar en aquest concurs qualsevol persona que tingui més de 18 anys. Per participar en els Premis los candidats tengueran de presentar los propis treballs entre el dia 13 de març del 2011.

Les fotografies se tenen d'enviar en format digital, sense filigrana i sense ninguna identificació, amb una resolució mínima de 300 ppp (pixel/polzada), una dimensió mínima de 800 x 600 pixel i un pes màxim de 5 MB a l'endiriç de posta electrònica alguer@wikimedia.cat i se tenguerà d’indicar el títol de la fotografia, lo lloc on és estada realitzada, lo nom del concurrent, lo sou número d’identificació fiscal i endiriç postal, la secció a la qual concurri i un número de telèfon per contacte. En lo cas que se vulguin enviar 3 fotos de 5 MB cada una, se tengueran d'enviar cada u amb un missatge de posta electrònica separat.

També es poden presentar de persona , en un CD, al següent indiriç:

ESPAI LLULL
Representació de la Generalitat a l’Alguer
Via Columbano, 4
07041 L’ALGUER (SS)
Telèfon de contacte: +39 079983498

Lo màxim de fotografies admitides per autor siguerà de 10, comptant totes les modalitats. Les fotografies tengueran d’ésser inèdites, és a dir, no tengueran d’ésser mai estades premiades en altros concursos.

Los organitzadors se reserven lo dret de realitzar una exposició amb una selecció de fotografies presentades al concurs. En aquest cas se notificarà als concursants que hagin presentats les fotografies i se demanarà el permís per la inclusió a l'exposició. La participació en el concurs suposa la total acceptació d'aquestes normes.

4. Premis[modifica]

S'estableixen tres premis per secció: 1r i 2n premi.

Les dotacions dels premis sigueran les següents:

  • Primer premi. Un premi dotat de diploma i un lot de llibres.
  • Segon premi. Un premi dotat de diploma i un lot de llibres.
  • En el cas del Premi Especial "Francesco Macina", el premi consistirà en una fotografia original de Francesco Macina del Viatge del Retrobament.
  • Les mencions, en cas que se concedeixin, consistiran en un lot de llibres.

5. Elements de valutació[modifica]

Los elements generals de valutació que se tengueran en compte sigueran l'originalitat, la qualitat tècnica, l'interès artístic, així com l'interès descriptiu o educatiu de les fotografies.

6. Composició de la juria[modifica]

La juria siguerà formada de persones significatives relacionades amb el món de la fotografia, de la comunicació i de la cultura, presidit pel Síndic de l'Alguer.

7. Resultat[modifica]

La juria farà públic lo resultat lo dia 19 de març del 2011, en un acte que se celebrarà a la ciutat de l’Alguer. Se redactarà un verbal de les reunions de la juria, que siguerà signat de tots los membres i en lo qual s’exprimiran els resultats.

Los jurats se reserven la facultat de resolvir qualsevol aspecte no previst en aquestes normes, especialment la facultat - si ho consideren justificat- de declarar algú dels premis desert. Lo judici de la juria siguerà inapel·lable.

8. Acceptació de les bases[modifica]

La participació en aquest concurs comporta l'acceptació d'aquestes bases. La juria resolvirà qualsevol dubte sobre la sua interpretació.

Logo
Logo


Resolució de la Juria del 1r Concurs de fotografia digital l’Alguer a la Viquipèdia[modifica]

Participants:

  • -Andreu Bosch
  • -Angelo Fiori
  • -Antonio Friulio
  • -Elena Carretero
  • -Francesco Morittu
  • -Giovanni Simula
  • -Janin Ros
  • -Joan Mayoral
  • -Joan Oriol
  • -Jaume Saumell
  • -Jordi Buch
  • -Leonardo Idili
  • -Lluís Fortuny
  • -Maria Angela Corrias
  • -Maria Luisa Usai
  • -Nicoletta Tilloca
  • -Quim Vendrell
  • -Teresa Rocamora
  • -Tonio Campus
  • -Xavier Brotons
  • -Fritz Ochotta (†)


Juria:

Marco Tedde(Síndic de l’Alguer)

Franca Masu, Gustau Navarro, Nico Macina, Gianfranco Piras, Claudio Calisai,


Premis


L’Alguer Vella

1r. Des de la Muralla (Teresa Rocamora)

2n Rellotge (Joan Mayoral, Barcelona)


Marina i Campanya

1r. Mestralada (Janin Ros, El Pinell/Alghero)

2r. Marina 3 (Quim Vendrell)


Un dia en la vida de l’Alguer

1r. L’uomo volante (Maria Luisa Usai)

2r. Esperant que piquin (Jordi Saumell)


Wiki loves Monuments

1r. Palmavera (Quim Vendrell)

2n Un esguardo verso la cupola (Leonardo Idili)


Premi Especial Francesco Macina

1. Cartells del Retrobament a la Muralla de l'Alguer de Xavier Brotons (Tarragona).