Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (centres educatius)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Drecera:
VP:CACE
Admissibilitat
Directrius aprovades
Biografies
Empreses
Associacions
Llibres
Centres educatius
Vegeu també
Esborrar pàgines: Precedents

Aquesta pàgina pretén ser una guia per tal d'ajudar a aplicar la política d'admissibilitat als centres educatius (escoles, acadèmies, universitats, agrupaments escoltes, esplais, centres no reglats, etc.). La premissa bàsica a tenir en compte és que no qualsevol centre educatiu, pel sol fet d'existir, verifica els criteris d'admissibilitat de la Viquipèdia.

Només s'hauria de crear l'article sobre el centre educatiu si aquest[1]

« ha rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte. »

Recordem:[2]

« si el tema d'un article no té fonts fiables, la Viquipèdia no hauria de tenir un article sobre el tema. »

Per a saber quines són les fonts que podem citar, ens podem basar en:[3]

« Els articles de la Viquipèdia haurien d'utilitzar fonts fiables, de tercers, i publicades. »

Pautes d'ajuda[modifica]

A continuació es presenten els casos particulars on es pressuposa que es compleixen aquests criteris generals. No pretén ser una llista exhaustiva de tots els casos possibles; si un centre educatiu no està inclòs en cap d'aquests casos podria ser admissible segons els criteris generals:

Les universitats són el cas més especial d'aquests criteris d'admissibilitat ja que solen tenir més facilitat per a trobar referències que n'avalin la seva admissibilitat.

En cap cas aquestes pautes, però, impliquen la no necessitat d'aportar fonts fiables que verifiquin les informacions que apareixen a l'article.

Llistes[modifica]

En el cas que un centre no sigui admissible a la Viquipèdia, podria ser admissible la llista de les dades principals dels centres (localització, fundació, tipus de propietat, estudis impartits, número d'alumnes, adreça web, etc) organitzada en forma de taula. Vegeu, per exemple, Llista de centres educatius de Palma o Llista d'instituts d'educació secundària d'Eivissa.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]