Viquipèdia:La taverna/Ajuda

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona de la Barra de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes de la gent i els problemes tècnics. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Problemes per editar amb Mozilla-Firefox 31.0[modifica | modifica el codi]

M'he perdut alguna nota tècnica, és un mal genèric o tinc un problema personal ?. Fa uns dies que m'han deixat de funcionar certes facilitats, com ara que no apareix el reftoolbar, ni em surt la barra d'edició de l'extensió del Firefox, ni em mostra un pop-up quan em poso sobre les citacions, o no em fa la suggerència d'article quan començo a escriure a la caixa de cerca. He revisat els paràmetres de Preferències i estan com se suposa que han d'estar per a què aquestes coses passin. Alguna pista ?.amador (disc.) 17:21, 24 ago 2014 (CEST)

Diria que a mi amb Chrome em va bé.--Pere prlpz (disc.) 17:58, 24 ago 2014 (CEST)
Si. M'havia deixat dir que amb Explorer si que em funciona. Per això penso que deu ser un problema de (in)compatibilitat per algun canvi que no identifico. Merci,amador (disc.) 20:59, 24 ago 2014 (CEST)
amador A mi amb iceweasel (codi firefox) i linux em funciona perfectament, és possible que tinguis el javascript desactivat? --Anskar (disc.) 16:03, 28 ago 2014 (CEST)

Com diria un usuari típic "no he tocat res i ja em funciona". Gràcies i fins al proper misteri.--amador (disc.) 08:13, 31 ago 2014 (CEST)

Doncs a mi no, i vaig amb Chrome. Quan edito no em surt ni la barra d'edició ni els Viquiestris. En canvi, si que em surt la barra personal compacta (que funciona amb Javascript). També cal dir que en els projectes germans em va com una seda, tant la barra d'edició com els viquiestris. Però també té les seves coses positives, he hagut d'aprendre a posar la firma manualment ;) --Unapersona (Sóc tot orelles!) 11:22, 2 set 2014 (CEST)
Doncs a mi se m'ha canviat el tipus de lletra de la caixa d'edició amb Chrome. Ara és més petita i no hi ha manera de fer-la més gran (la de la pàgina "normal" sí que em va bé. En canvi, amb Mozilla cap problema. Sembla que els de Chrome han "tocat" alguna cosa perquè tinc algunes altres pàgines que no les veig bé. --MALLUS (disc.) 11:26, 11 set 2014 (CEST)

Duplicats a la botipèdia de municipis francesos[modifica | modifica el codi]

Crec que tenim uns quants municipis francesos creats amb bot duplicats (el cas que m'he mirat l'Amical-bot havia duplicat un article creat per l'Iradigalesc-bot uns anys abans).

No sé qui s'està cuidant de mantenir els articles de l'Amical-bot, però una manera de trobar-ne uns quants és mirar els municipis que surten entre els articles sense coordenades a Wikidata que són a la categoria de municipis de França.--Pere prlpz (disc.) 12:34, 5 set 2014 (CEST)

He arreglat els que tenien problemes d'interwikis i de coordenades a Wikidata. Ara ja només queden els municipis a fusionar, bàsicament, a més d'uns quants falsos positius. Si qualcú s'anima, són a Categoria:Articles per fusionar des de setembre de 2014. Pau Cabot · Discussió 09:33, 7 set 2014 (CEST)
No sé quines funcions feia l'Amical-bot, però ara mateix, que jo sàpiga, no està operatiu, la única funció que es manté és la de traducció d'articles i no es processen sense petició expressa d'un usuari mitjançant la plantilla corresponent. Quan fa que es van crear aquest articles duplicats? --Anskar (disc.) 11:23, 7 set 2014 (CEST)
Un exemple: Écuelles (Saona i Loira), manual, 2010. Écuelles (Saône-et-Loire), amb bot, 2011. Però ara, el que importa és fusionar aquests 13 articles, no? Pau Cabot · Discussió 11:37, 7 set 2014 (CEST)

Senyera del País Valencià[modifica | modifica el codi]

A l'article de la Reial Senyera Coronada hi ha un desencontre sobre la rellevància d'un paràgraf entre una IP anònima i jo mateix. Com que al final sóc jo el que acaba clavant-se sempre en estos "fregaos", demane per favor que algú ho supervise i faça el que vulga amb un paràgraf que a mi em sembla poc enciclopèdic.--Coentor (disc.) 12:57, 6 set 2014 (CEST)

He estat seguint el conflicte d'edicions sobre eixe paràgraf, però vaig abstenir-me d'intervenir per vore si al final es debatia a la pàgina de discussió. Recomane que exposes els motius pels quals consideres que no és adient la inclusió d'eixa part, o que poses plantilles de {{Cal cita}} a les parts que cregues que han de ser demostrades amb referències externes. Si persisteix el conflicte d'edició, miraré d'intercedir perquè l'usuari anònim participe al debat amb compte registrat. --Joanot Martorell 15:31, 7 set 2014 (CEST)
A mi és que em sembla una mescla d'opinió/recerca inèdita/llenguatge i contingut no enciclopèdic tot el paràgraf. Tampoc no tinc interès en entrar a eixe debat perquè ja se com acaben. Si a la resta de la comunitat el contingut d'eixe paràgraf li sembla adient, que es quede.--Coentor (disc.) 22:31, 7 set 2014 (CEST)

Amagar categories[modifica | modifica el codi]

Algú sap una manera de que no es transcloguin les categories marcades en una plantilla sense tocar la plantilla? És a dir: una ordre el un fitxer a ca:wiki que no s'incloguin les categories d'altres llengües. Vegeu Usuari:Anskarbot/proves/refs2 per entendre què vull dir --Anskar (disc.) 11:05, 7 set 2014 (CEST)

Nop. La plantilla inclourà tot el que hagi d'incloure, a no ser que estigui preparada per no fer-ho, sigui per espais de noms o per mitjà d'un paràmetre. Només pots amagar-les per postprocès posant-les entre < includeonly > o < nowiki >. --V.Riullop (parlem-ne) 13:13, 7 set 2014 (CEST)

Enllaços interwikis a altres llengües[modifica | modifica el codi]

Hola, molt bones. He tingut problemes per afegir enllaços interwikis a altres viquipèdies en altres llengües quan estic creant pàgines noves. També li passa a algú? Algú sap si és un problema que tinc jo o és general? Tal i com feia habitualment, anava a la part de llengües i a afegir una nova llengua i ara, quan vaig a enllaçar dues pàgines hem posa que no ho pot fer, ja que és un invalid token. Hem posa l'error: An unexpected error occurred: $1.. També ho he intentat des de la pàgina de la wiki anglesa i tampoc m'ho deixa fer. Finalment, avui, amb l'article d' afrocanadencs ho he fet directament des de la pàgina de wikidata i allà si que he pogut afegir l'enllaç interwiki, però és molt més feixuc de ferho així. També es pot fer manualment en el text, però crec que s'havia dit que era millor no fer-ho així i fer-ho a través del wikidata. Algú hem pot ajudar a trobar una solució? Moltes gràcies.--Pitxiquin (disc.) 14:54, 8 set 2014 (CEST)

Fa temps que em trobo amb el mateix problema i ho acabo fent sempre amb la pàgina de wikidata, aniria molt bé si es pogués solucionar el problema.--Medol (disc.) 15:05, 8 set 2014 (CEST)
Jo també m'hi trobo sovint, tot i que crec que no sempre. De moment, la solució és anar a la pàgina de Wikidata.
Afegir els interviquis directament a la pàgina no és gens recomanable actualment, perquè ja no existeixen els bots que els mantenien. Els interviquis que encara queden en local són en la seva gran majoria errors que s'haurien d'eliminar.--Pere prlpz (disc.) 15:38, 8 set 2014 (CEST)
Us deixo l'enllaç a d:Wikidata:Contact_the_development_team#Une_erreur_inattendue_s.E2.80.99est_produite_:_.241_.2F_Invalid_token, tot i que parla més del problema que de la solució. En francès sembla que ho hagin resolt amb unes edicions a l'espai MediaWiki.--Pere prlpz (disc.) 18:54, 8 set 2014 (CEST)

A mi tampoc em funciona, em dóna el mateix "error inesperat" (per tant, no és tan inesperat). També ho he hagut de fer a través de wikidata... --Enric (discussió) 11:15, 10 set 2014 (CEST)

Plantillas de línies d'Adif[modifica | modifica el codi]

Hi ha diversos errors en les plantilles de línies d'Adif. Els he especificat en les pàgines de discussió corresponents:

Salutacions. --JT Curses (disc.) 22:06, 9 set 2014 (CEST)

Trasllat de Deikaztelu a Dicastillo[modifica | modifica el codi]

El títol actual Deikaztelu (en basc) en lloc de Dicastillo (en castellà i potser en català) vulnera dues polítiques de Viquipèdia: Anomenar pàgines i Punt de vista neutral i per això demano que un administrador faci el trasllat. Ho explico a la pàgina de discussió de l'article. Gràcies. --Pompilos (disc.) 23:28, 15 set 2014 (CEST)

Fet. Gràcies. --Pompilos (disc.) 16:01, 16 set 2014 (CEST)
L'usuari Pompilos ha realitzat un reanomenament massiu de noms de localitats sense discutir res. Supose que els motius seran els mateixos que als articles anteriors, però no veig que s'haja discutit enlloc. ¿Segur que a cap d'eixos llocs el nom anterior de l'article responia a un ús real en català?--Coentor (disc.) 23:52, 18 set 2014 (CEST)
En tot cas, no es podien fer sense proposta ni discussió. La discussió de Deikaztelu ja ha estat molt exprés.--Pere prlpz (disc.) 23:57, 18 set 2014 (CEST)
Li he demanat que aturi els reanomenaments entretant no arribem a conclussions. Atès que el tema Lizarra/Estella ha atret moltes opinions, crec que podem usar la discussió i el resultat que en surti com a base per nous temes similars que puguin aparèixer. --Panotxa (disc.) 02:58, 19 set 2014 (CEST)
Contesto aquestes objeccions en la resposta al missatge de Panotxa. Salutacions. --Pompilos (disc.) 16:56, 19 set 2014 (CEST)
Potser Enric ens podria ajudar en aquests altres casos. Pau Cabot · Discussió 13:52, 21 set 2014 (CEST)

Mapa llista coordenades en categories (i més coses) no funcionen[modifica | modifica el codi]

Fa uns dies que la plantilla {{mapa llista coordenades}} no funciona en categories, però només a la viquipèdia en català. Sembla que sigui un problema dels wmflabs amb la Viquipèdia, perquè:

La intersecció de categories tampoc funciona. https://tools.wmflabs.org/catscan2/quick_intersection.php?lang=ca&project=wikipedia&cats=P%C3%A0gines_creades_per_bot_pendents_de_revisar%0D%0AEl+Vendrell&ns=0&depth=6&max=30000&start=0&format=html&redirects=&callback= torna el missatge "There was an error running the query [Table 'cawiki_p.page' doesn't exist]" que em fa pensar que hi ha alguna cosa que no va a l'hora amb les dades de cawiki als labs.

Algú en sap alguna cosa o sap on s'hauria de preguntar?--Pere prlpz (disc.) 17:05, 20 set 2014 (CEST)

Tampoc funciona posant l'url directa de Google i Bing. Em sona que ja havia passat algun altre cop, sense explicació. He trobat que el creador de l'script és es:User:Para. Pels comentaris en la seva pàgina de Commons, sembla que hi ha problemes amb la base de dades del toollabs. --V.Riullop (parlem-ne) 11:07, 22 set 2014 (CEST)

¿Boixos?[modifica | modifica el codi]

Hola, al pròleg de L'Escanyapobres s'hi diu que una edició d'aquesta novel·la duia "boixos de G. Viader". M'imagino que té que vore amb la il·lustración de l'exemplar, però voldria confirmar-lo, perquè he buscat la paraula al DCVB, etc., i no he trobat gens. Ferbr1 (disc.) 13:35, 21 set 2014 (CEST)

A Eivissa, els nins s'anomenen boixos. La veu surt tant al DIEC com al DCVB. Pau Cabot · Discussió 13:39, 21 set 2014 (CEST)

La cita completa és: "la fortuna de L'Escanyapobres ha estat encara més minsa que la de les altres novel·les ollerianes, amb tot i que ha atret l'atenció dels bibliòfils, per a qui se'n va fer una edició el 1934, amb boixos de G. Viader, i una altra, el 1946, il·lustrada per R. Opisso". He buscat a la versió en línia del DCVB però no he trobat "boixo", només "boixó". I al DIEC tampoc no trobo gens. M'imagino que té que vore amb la il·lustració, però voldria tenir la definició més exacta.

No busques "boixo", busca "boix", i fixa't en l'accepció 3 d'aquest mot al DIEC2. De res. --Desesser (disc.) 15:24, 21 set 2014 (CEST)

Ets un crac [segons la definició del DNV, no la del DIEC ;) ], Desesser, moltés gràcies! :) Ferbr1 (disc.) 15:37, 21 set 2014 (CEST)

Sobrereferenciació?[modifica | modifica el codi]

En Panellet i jo no ens posam d'acord sobre el volum de referències a Metge vermell#Hàbitat i distribució geogràfica. Podríeu dir-hi la vostra a Discussió:Metge vermell? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:42, 21 set 2014 (CEST)

Referèndum o consulta?[modifica | modifica el codi]

Ens podríeu ajudar amb el nom de Referèndum d'autodeterminació de Catalunya? El debat el tenim aquí. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:49, 21 set 2014 (CEST)

Agraïments[modifica | modifica el codi]

Bon dia. Em sap greu, sé que ja vaig fer una pregunta similar fa un parell de mesos, però no trobo la resposta. Quan vull agrair una edició, encara em surt "Do you want to send thanks for this edit?" o alguna cosa així. On s'ha d'anar per traduir-la al català? Hauria de ser quelcom com: «Voleu donar les gràcies per aquesta edició?». Mercès. — Leptictidium (digui, digui) 10:33, 22 set 2014 (CEST)

La traducció d'extensions Mediawiki estan centralitzades a translatewiki. Aquí tens l'enllaç a la traducció de l'extensió:Thanks.--KRLS , (disc.) 10:48, 22 set 2014 (CEST)