Viquipèdia:La taverna/Ajuda

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona de la Barra de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes de la gent i els problemes tècnics. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

L'Enciclopèdia Catalana, l'Esadir i tots, tots, tots estan equivocats[modifica | modifica el codi]

Segons unes quantes edicions d'avui, la raó sobre els exotopònims en català la té http://comunicacio.grec.cat/ajuda/toponimia.pdf , que és un document de treball del 2010, que hi ha al web de l'Enciclopèdia Catalana i que no en aquests quatre anys no ha adoptat ni la mateixa Enciclopèdia. En alguns articles com ara Mississipí, s'ha eliminat la referència a l'Enciclopèdia per deixar només la d'aquest llibre de treball, que proposa una grafia diferent. En altres, com Moscou s'ha afegit al costat de la forma que fan servir totes les fonts (inclosa el document de treball aquest), en peu d'igualtat una altra forma que aquest document diu que esmentava algú altre.

Aleshores, el meu dubte és si aquest document de treball passa per damunt de totes les altres fonts. Si no, aleshores proposo:

  • Deixar els articles amb el nom que fan servir les fonts fiables (com ara l'Enciclopèdia Catalana).
  • Pels articles en que aquest document proposi una altra forma, posar-la com a nota al peu com a proposta exclusiva d'aquest document (com a molt).

Notifico Jpgine.--Pere prlpz (disc.) 17:07, 25 juny 2014 (CEST)

em sembla bé deixar els noms que teníem i fer una nota fins que no hi hagi canvis oficials--barcelona (disc.) 08:36, 27 juny 2014 (CEST)
D'acord amb Pere prlpz. Si hi ha alguna dada rellevant, es pot posar en nota a peu de pàgina. El cas de Moscou/Móscou, per exemple, no mereix ni la nota al peu. I el de Mississipí em sembla que tampoc. --Jaumeortola (disc.) 18:09, 14 jul 2014 (CEST)

Enllaços equivocats[modifica | modifica el codi]

He vist que l'article hilària, que tracta sobre festes romanes enllaça amb "hilaria", un article de la wikipedia en anglès sobre el mateix tema, però l'enllaç no és recíproc, des d'aquest article en anglès s'enllaça amb un altre en català que es diu hilaria i tracta sobre una planta. I el mateix passa en italià. Algú sap com solucionar això?--Dafne07 (disc.) 18:37, 16 jul 2014 (CEST)

Fet Fet! [1] en anglès. En italià quan m'ho he mirat ja funcionava bé. --Pere prlpz (disc.) 19:03, 16 jul 2014 (CEST)
Des de l'article en català de hilaria (planta) encara enllaça amb l'article en italià "hilaria" (festa romana).--Dafne07 (disc.) 21:41, 16 jul 2014 (CEST)
Fet Fet! [2]. L'article encara tenia els enllaços interwiki vells, que no deixaven aparèixer els que ja existien a Wikidata.--QuimGil (disc.) 22:30, 16 jul 2014 (CEST)

Enllaç intern trencat[modifica | modifica el codi]

No en trobo la causa, he creat l'article homeòstasi acidobàsica, però no funciona l'enllaç en alguns llocs, per exemple en la descripció de la imatge de l'alcalosi!. Jmarchn (disc.) 07:27, 17 jul 2014 (CEST)

Ho he intentat solucionar i no sé què ha passat: Homeòstasi acidobàsica ... Pau Cabot · Discussió 08:43, 17 jul 2014 (CEST)
Crec que ara ho he arreglat. Es veu que hi ha qualque diferència entre Homeòstasi acidobàsica i Homeòstasi acidobàsica, però no sé veure quina ... Pau Cabot · Discussió 08:46, 17 jul 2014 (CEST)
No ho entenc ... Pau Cabot · Discussió 08:48, 17 jul 2014 (CEST)
Passa alguna vegada i és per trencar-se el cap. Això ho provoca un caràcter de control no visible inclòs en copiar i enganxar des de segons quin editor de text. En crear la pàgina des de l'enllaç infectat queda un títol malaltís. Quan es troba al principi de l'enllaç és visible en l'URL amb coses rares. En aquest cas era al final i només era visible des d'un editor de text que permeti veure tots els caràcters, o bé quan passes el cursor per sobre et trobes amb una pausa per saltar aquest caràcter. La font del problema era Special:Diff/13853486, amb un caràcter dins de l'enllaç i un altre fora. --V.Riullop (parlem-ne) 09:42, 17 jul 2014 (CEST)
Gràcies, Vicenç. Pau Cabot · Discussió 10:01, 17 jul 2014 (CEST)
Moltes gràcies a tots!.Jmarchn (disc.) 12:29, 26 jul 2014 (CEST)

símbol desconegut[modifica | modifica el codi]

Algú em pot dir què significa aquest símbol davant del sis: § 6 ? Generalment me'l trobo en textos en anglès.--Dafne07 (disc.) 18:39, 17 jul 2014 (CEST)

wikt:§ :-) --V.Riullop (parlem-ne) 19:06, 17 jul 2014 (CEST) O aquí § --Medol (disc.) 19:29, 17 jul 2014 (CEST)

Plantilla:Infobox City[modifica | modifica el codi]

La plantilla Plantilla:Infobox City està redirigida, però alguna cosa falla perquè no funciona als 34 articles on és inclosa (bàsicament, ciutats americanes importants). No m'ho miro ara que és tard.--Pere prlpz (disc.) 01:56, 19 jul 2014 (CEST)

Noms dels articles dels papes sense numeració[modifica | modifica el codi]

Hola! Estic revisant i ampliant els articles dels primers bisbes/papes de Roma, i he reanomenat alguns que duien un «I», quan usualment apareixen sense numeració al no haver-hi papes amb el mateix nom, amb el seu nom a seques, quan això és possible, i si no amb el de «Papa Nom», però no sé si potser seria millor la fórmula «Nom (papa)» com es fa per exemple en reis, reines, etc. Què n'opineu?--Sorenike (disc.) 20:58, 19 jul 2014 (CEST)

crec que han d'anar sense numeració si no cal distingir entre diversos i prefereixo la fórmula Nom (papa) amb una redirecció des de Papa nom per analogia amb altres casos similars--barcelona (disc.) 11:20, 20 jul 2014 (CEST)

Gallery slideshow a Viquipèdia[modifica | modifica el codi]

Pregunta tècnica: la opció "Gallery slideshow" que té Commons i que et permet fer una presentació amb les imatges que tens en una galeria dins una pàgina, la té també Viquipèdia? Cal activar-la d'alguna manera? Si no la té, seria possible?

Exemple de presentació que he fet des de Commons: commons:User:Dvdgmz/IntroVP --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 16:43, 21 jul 2014 (CEST)

És un giny complex commons:Help:Gadget-GallerySlideshow que caldria revisar per adaptar-lo commons:MediaWiki:Gadget-Gallerypreview.js. --V.Riullop (parlem-ne) 12:32, 22 jul 2014 (CEST)
El que vols és el "play" automàtic? Des que tenim el MediaViewer es poden fer presentacions manuals. Ves per exemple a Art romànic a Catalunya, clica la primera imatge, clica la icona de pantalla complerta i llavors pots passar a la propera/prèvia imatge clicant la fletxa, amb les fletxes del teclat...--QuimGil (disc.) 13:15, 22 jul 2014 (CEST)
Ostres, és clar! Molt bé, això ja em serveix @QuimGil:. Ja tinc la presentació aquí. Crec que abandono definitivament l'Impress de LibreOffice per presentacions que es puguin fer amb imatges de Commons; subpàgina d'usuari i endavant. Gràcies també @Vriullop: per la resposta; pel que jo volia amb el que tenim ja faig. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 10:36, 23 jul 2014 (CEST)

Portals temàtics[modifica | modifica el codi]

És una cosa del meu ordinador o les seccions de la portada dels portals temàtics estan descentrades? És que diria que està així des de fa mesos. He mirat el codi però no entenc res.--Sajolida (disc.) 23:52, 21 jul 2014 (CEST)

Jo també veig els títols fora de lloc (amb Chrome i amb Safari) i tampoc entenc gran cosa del codi. Mirant l'historial, ho veig malament des d'aquesta edició del 2012 (notifico en Arnaugir).--Pere prlpz (disc.) 00:17, 22 jul 2014 (CEST)
Ostres, jo també ho veig malament ara (però abans sortia bé). M'ho miraré...--Arnaugir (discussió) 11:03, 24 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz: @Sajolida: ara ho veieu bé?--Arnaugir (discussió) 11:08, 24 jul 2014 (CEST)
@Arnaugir:) Sí, ara ho veig bé.--Pere prlpz (disc.) 11:35, 24 jul 2014 (CEST)
@Arnaugir:@Pere prlpz: Perfecte! Gràcies als dos. :-) --Sajolida (disc.) 15:40, 24 jul 2014 (CEST)

Coordenades mapa[modifica | modifica el codi]

benvolguts, soc nou per aquí, i estic liat amb les estacions d'aforament

He creat el llistat complet, i ara estava començant la primera estació de Cardona

https://ca.wikipedia.org/wiki/Estaci%C3%B3_d%27aforament_de_Cardona

El dubte és com fer per poder posar les coordenades i que es cridi al mapa, tan fàcil i maco com es veu en un municipi. El copy-paste el codi no m'ha servit

Gràcies

Arnau

@Acangros: Sembla que això ja ho has resolt. Ara el que falta és posar l'article en forma de prosa.--Pere prlpz (disc.) 15:55, 22 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz: no acabo d'entendre com funciona això de comentar i seguir un fil via article. Es comenta en un sol lloc, o la resposta sempre va al perfil de l'altre??
@Acangros: Tens dues opcions:
  • Respondre a la pàgina de discussió d'un altre usuari, i ell rebrà un avís que té un missatge.
  • Respondre a qualsevol lloc (la taverna, com ara, la pàgina de discussió d'un article, etc) però enllaçant el nom dels usuaris als que vulguis que els aparegui una notificació, amb "ping" o com vulguis.
En qualsevol cas, hauries de signar el missatge al final, amb el botó que tens sobre la caixa d'edició i que té un llapis signant.--Pere prlpz (disc.) 00:21, 23 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz: Ok, ja ho veig clar :) M'agrada la segona opció. Gràcies --Acangros (disc.) 09:03, 23 jul 2014 (CEST)

ISBN a l'Editor Visual[modifica | modifica el codi]

Hola, si modifiquem amb codi a Cita-ref si escollim la plantilla de llibre podem posar el ISBN, clicar la lupa i ens recupera les dades del llibre, que no cal anar picant. Si passem a l'Editor Visual amb el seu Referència > llibre no tenim aquesta opció, oi? Hi hauria possibilitats d'implementar-la? Ara els novells no cal que passin per l'editor en codi, al menys fins que duguin temps i vulguin fer segons què. Però des del primer moment és important que tinguin totes les facilitats per referenciar. Salut. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 10:40, 23 jul 2014 (CEST)

HotCat[modifica | modifica el codi]

Em trobo en que no em funciona el HotCat a la Viquipèdia i a Commons (no apareixen els botonets d'afegir, eliminar i modificar categories). Però això no em passa en les altres wikis. Per sort funciona Cat-a-lot. Sabeu com resoldre-ho?. Jmarchn (disc.) 13:39, 26 jul 2014 (CEST)

Diria que el problema és el mateix que Viquipèdia:La_taverna/Arxius/2011/Octubre#Hot-Cat. Bàsicament, has d'anar a les teves preferències i marcar "mostra categories ocultes" (a l'apartat "aparença") per evitar el conflicte.--Pere prlpz (disc.) 16:37, 26 jul 2014 (CEST)

Plantilla:Infotaula de fàrmac[modifica | modifica el codi]

Fa uns dies vaig actualitzar {{Infotaula de fàrmac}}, ja que mancaven força elements interessants que s'havien anat incorporant a la wiki anglesa des de l'última versió catalana. Tot bé, però hi ha un error que no puc resoldre i no sé si és degut a un caràcter estrany que no veig en l'editor. L'error apareix en "R. dispensació", si preneu, per exemple l'heroïna, veureu que després del segon "Schedule I" s'afegeix un salt de línia entre "Schedule I" i "(EUA)", quan hauria d'anar a continuació com en el primer "Schedule I" ("Schedule I (CA)"). L'error apareix sempre i només amb els règims de dispensació dels EUA. L'error no és greu però queda lleig. Moltes gràcies. Jmarchn (disc.) 13:51, 26 jul 2014 (CEST)