Viquipèdia:La taverna/Ajuda

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona de la Barra de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes de la gent i els problemes tècnics. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Problemes per editar amb Mozilla-Firefox 31.0[modifica | modifica el codi]

M'he perdut alguna nota tècnica, és un mal genèric o tinc un problema personal ?. Fa uns dies que m'han deixat de funcionar certes facilitats, com ara que no apareix el reftoolbar, ni em surt la barra d'edició de l'extensió del Firefox, ni em mostra un pop-up quan em poso sobre les citacions, o no em fa la suggerència d'article quan començo a escriure a la caixa de cerca. He revisat els paràmetres de Preferències i estan com se suposa que han d'estar per a què aquestes coses passin. Alguna pista ?.amador (disc.) 17:21, 24 ago 2014 (CEST)

Diria que a mi amb Chrome em va bé.--Pere prlpz (disc.) 17:58, 24 ago 2014 (CEST)
Si. M'havia deixat dir que amb Explorer si que em funciona. Per això penso que deu ser un problema de (in)compatibilitat per algun canvi que no identifico. Merci,amador (disc.) 20:59, 24 ago 2014 (CEST)
amador A mi amb iceweasel (codi firefox) i linux em funciona perfectament, és possible que tinguis el javascript desactivat? --Anskar (disc.) 16:03, 28 ago 2014 (CEST)

Com diria un usuari típic "no he tocat res i ja em funciona". Gràcies i fins al proper misteri.--amador (disc.) 08:13, 31 ago 2014 (CEST)

Doncs a mi no, i vaig amb Chrome. Quan edito no em surt ni la barra d'edició ni els Viquiestris. En canvi, si que em surt la barra personal compacta (que funciona amb Javascript). També cal dir que en els projectes germans em va com una seda, tant la barra d'edició com els viquiestris. Però també té les seves coses positives, he hagut d'aprendre a posar la firma manualment ;) --Unapersona (Sóc tot orelles!) 11:22, 2 set 2014 (CEST)

Caixa de navegació "descoŀlapsada"[modifica | modifica el codi]

Sembla que algú ha tocat alguna cosa però no sé on. Una Plantilla:Caixa de navegació com ara Plantilla:Anarquisme hauria de ser coŀlapsada per defecte, però es veu desplegada i sense possibilitat de coŀlapsar-la. Fa un parell de dies funcionava bé.--QuimGil (disc.) 15:27, 28 ago 2014 (CEST)

Caixa de navegació està protegida i la última revisió és del 2013, miro la d'anarquisme --Anskar (disc.) 15:42, 28 ago 2014 (CEST)
Jo diria que és un problema general. He estat mirant diverses plantilles de ciclisme que ahir em funcionaven bé i fins i tot vaig modificar i ara no es poden col·lapsar i descol·lapsar.--Pcm (disc.) 15:51, 28 ago 2014 (CEST)
venia a dir el mateix, sembla que és problema de javascript a alts nivells (¿meta?) que ara mateix no podem remenar des d'aquí --Anskar (disc.) 15:55, 28 ago 2014 (CEST)

diria que ja s'ha arreglat --Anskar (disc.) 16:18, 28 ago 2014 (CEST)

Per l'hora suposo que ho ha resolt aquesta edició que en Vriullop comentava en un altre apartat de la taverna.--Pere prlpz (disc.) 17:00, 28 ago 2014 (CEST)

Canvi d'Alies.[modifica | modifica el codi]

Hola,

Algú em sap dir si puc modificar el meu àlies, que m'identifica com a col·laborador de la Viquipèdia? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per BlackJeans (disc.contr.) 02:34, 30 ago 2014 (CEST)

@BlackJeans: Es pot, a Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari, però tenint en compte que no tens cap contribució el millor, que pots fer és deixar estar el compte i crear-ne un de nou (o sigui, clica "entrada/registre" a dalt a la dreta i posa el nom que vulguis; si no veus "entrada/registre", clica primer "finalitza la sessió").--Pere prlpz (disc.) 10:45, 30 ago 2014 (CEST)
A Commons sí que hi ha fitxers carregats amb aquest nom. @BlackJeans: Pots demanar un canvi global a m:SRUC i es canviarà el nom en tots els projectes, tant en els que tens contribucions com en els que no: Especial:CentralAuth/BlackJeans. Per cert, @tots: llegiu l'avís que he afegit a VP:CNU. --V.Riullop (parlem-ne) 12:27, 30 ago 2014 (CEST)

enllaçar amb el Viccionari[modifica | modifica el codi]

He vist que a la Wikipèdia en anglès enllacen directament des del cos d'un article amb el Wiktionary, per exemple en l'article cyclopamine està la paraula marcada en blau jeveratrum que enllaça directament amb la seva definició al wictionary. Sabeu si es pot fer això entre la Vikipèdia i el Viccionari?--Dafne07 (disc.) 09:00, 31 ago 2014 (CEST)

Exemple: wikt:pastanaga. Per que no es vegi, pastanaga. Ara bé, compte que en general molts enllaços que es podrien posar al viccionari no són més que maneres de d'amagar que hi hauria d'haver un enllaç vermell.--Pere prlpz (disc.) 10:16, 31 ago 2014 (CEST)
com comenta el Pere, sempre que sigui possible, millor deixar el vermell i que es creï l'article--barcelona (disc.) 13:13, 31 ago 2014 (CEST)
Ho he provat en la paraula "homogeneïtzar" que apareixia en vermell en l'article nata, però si més endavant es vol crear un article enciclopèdic sobre aquesta paraula, llavors es pot desfer l'enllaç amb el viccionari.--Dafne07 (disc.) 17:44, 31 ago 2014 (CEST)
L'article ja existeix. És homogeneïtat.--Pere prlpz (disc.) 19:10, 31 ago 2014 (CEST)
Jo no sóc partidari d'enllaçar a articles del Viccionari. Primer, perquè és difícil destriar que pot ser útil pel lector i que no. Segon, pel que ha dit en Pere. Potser en casos, molt concret com expressions en cites que clarament no podran esdevenir article.--KRLS , (disc.) 20:53, 31 ago 2014 (CEST)

Gràcies pels consells, ara el que he fet és ampliar l'article, que jo no sabia que existia, sobre "homogeneïtat".--Dafne07 (disc.) 14:09, 1 set 2014 (CEST)

Pujar imatges[modifica | modifica el codi]

Volia pujar un parell d'imatges però m'he trobat amb que l'Upload Wizard ja no funciona i per a fer-ho cal anar al Commons:Upload [1] i allà demanen que primer s'escrigui el nom de la imatge a l'article on es vol posar i després es posi el codi de la wikipèdia on està l'article; si és per la wiki en anglès em sembla que el codi és "Six.GIF", si és per la wiki en castellà el codi és "SO4 Hoe open Web.jpg,", però no hi han explicacions sobre el codi en català. Em pot ajudar algú? Tot plegat sembla molt complicat comparat amb el sistema anterior del wizard--Dafne07 (disc.) 09:52, 2 set 2014 (CEST)

@Dafne07: Això que estàs mirant és un programa d'ajuda per pujar a Commons imatges que ja són carregades localment a la viquipèdia en anglès. Si vols pujar les teves fotos:
Ja ho estava provant de fer a través del commons:Special:Upload però em sortia un missatge demanant un codi i un enllaç cap la pàgina d'informació que he citat abans. Ara el problema està resolt: m'han enviat un altre missatge dient que no accepten imatges que comencin per xifres per exemple "300px" perquè pensen que podria ser una còpia sense permís. He canviat els noms de les imatges i ja les he pogut pujar.--Dafne07 (disc.) 13:00, 2 set 2014 (CEST)