Viquipèdia:La taverna/Novetats

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Wikimania 2014 Londres[modifica | modifica el codi]

Ja sóc a Wikimania 2014 (gràcies a Amical per l'ajut de viatge). L'inici és aquesta tarda però ja hi ha algunes activitats prèvies. Per ara estic seguint la d'educació. Miraré d'anar informant i comentant des del meu compte a twitter; per si algú ho vol seguir. Hi ha altres wikimedistes catalanoparlants que segurament faran el mateix. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 12:27, 7 ago 2014 (CEST)

Deixa'm que enumeri els catalanoparlants que estem a Wikimania (crec que no me'n deixo cap): Arnaugir, Davidpar, ESM, barcelona, KRLS, Jey, Coentor, Micru, Dvdgmz, Lluis tgn, QuimGil, Marcoil i Pginer.--Arnaugir (discussió) 01:10, 8 ago 2014 (CEST)
També tenim Millars i Amire80. Per cert, si veieu a Anna Stillwell i Floor Koudijs també les podeu saludar en català, gràcies als temps passats en els quals van viure a Catalunya.  :) --QuimGil (disc.) 11:47, 8 ago 2014 (CEST)
Anirem informant sobre el que anem fent, les experiències que estem coneixent... Podeu llegir l'informe del primer dia al blog d'Amical Wikimedia. També hem conegut gent molt interessada en les coses que fem com ara el sistema de mentorització o el bus turístic. Seguirem informant. Salutacions des de Londres. --Lluis_tgn (disc.) 11:01, 10 ago 2014 (CEST)
més blogposts i resums a la pàgina d'amical!--barcelona (disc.) 15:43, 13 ago 2014 (CEST)

10è aniversari de Viquidites[modifica | modifica el codi]

El proper 23 d'agost Viquidites celebrà el seu 10è aniversari i, per aquest motiu, la comunitat de Viquidites ha organitzat un Viquirepte, amb el suport d'Amical Viquimèdia, obert a tots els usuaris registrats. Podeu participar afegint noves cites (preferiblement referenciades) als articles que tenim o, si us aventureu, creant un nou article de cites. Els premis són un val de 50€ d'Amazon, el llibre Tots els refranys catalans i una tassa amb el nom de l'usuari que guanyi un sorteig. Tots els premis són financiats per Amical Wikimedia. Trobareu les bases del concurs a la pàgina del Viquirepte 10è aniversari. Us animem a participar-hi!--Unapersona (Sóc tot orelles!) 17:18, 11 ago 2014 (CEST)

Viquirepte estiu 2014[modifica | modifica el codi]

Hola! Ha tornat a arribar mitjans d'agost i és el moment d'iniciar la tercera edició del Viquirepte d'estiu (15 d'agost-15 de setembre). En aquesta ocasió ens centrarem en aquelles espècies que tenen poc contingut, perquè superin els requisits mínims de contingut per articles d'éssers vius, i no hagin de ser fusionades al clade superior. Els requisits són dues o tres frases que proporcionin informació més enllà de la purament taxonòmica (per exemple: hàbitat, països on viu, alimentació, estat de conservació...). És recomanable que aquests superin les 4-5 frases, per superar clarament aquesta barrera grisa de la fusió. Ja veieu, és una feina molt fàcil i ràpida i que entre tots podem fer-ne molta via. Tenim una llistat de les 2.000 espècies més necessitades que cal millorar. No dubteu i llenceu-vos-hi!--KRLS , (disc.) 18:47, 14 ago 2014 (CEST)

Articles bonificats al VP:UE[modifica | modifica el codi]

Bon dia a tothom. El Viquiprojecte:Unió Europea té un nou tipus d'articles: els articles bonificats, que són els que porten més de dos mesos esperant que un viquipedista els creï. Si feu un d'aquests articles, us endureu cinc punts en lloc de només un. Us hi apunteu? — Leptictidium (digui, digui) 12:35, 16 ago 2014 (CEST)

El procés: la categoria[modifica | modifica el codi]

He creat la categoria del Procés: Categoria:Procés independentista català i una plantilla per facilitar-ne la navegació: {{Procés independentista català}}. El que veig menys clar és el nom i el criteri d'inclusió de la plantilla. Què en pensau? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:14, 20 ago 2014 (CEST)

Em sembla una bona iniciativa, et felicito. No sé si els partits han d'anar amb Entitats o a banda. En tot cas, si agafem els subscriptors de la pregunta (no les opinions posteriors) faltaria ICV i UDC. EL capítol persones és complicat perquè hom pensarà que falta algú i serà un tema poc neutralitzable. En aquest tema està treballant molta gent de forma anònima i penso que serà complexe. Per exemple, ha d'estar el Santiago Vidal que ja ha escrit la constitució o no?. I els membres del CATN ?...ufff. Salut, company !amador (disc.) 06:32, 21 ago 2014 (CEST)
Gràcies, Amadalvarez.
  • Els partits van una mica a banda de les entitats (hi ha un <br> que els separa), però potser és cert que podrien tenir una secció per ells.
  • No vaig posar-hi ni ICV ni UDC perquè el títol era Procés independentista català i encara no està clar si aquestes dues formacions seran part del procés independentista o no. El que és cert, però, és que la reivindicació de la consulta és en certa manera part del procés i potser, per això mateix, el nom triat no és l'adequat, encara que el motor del procés sigui clarament l'independentisme.
  • Respecte de les persones, no hi podrem posar les anònimes (que ja haurien d'estar representades a les entitats), però potser sí que tendria sentit posar el president del CATN Carles Viver i Pi-Sunyer o el del PNDD, Joan Rigol (encara que es troba en les mateixes circumstàncies que ICV i UDC).
En general, estaria bé crear l'article Procés independentista català, que seria el que clarament ens diria què hi ha d'anar i què no, a la plantilla. Pau Cabot · Discussió 09:38, 21 ago 2014 (CEST)
He fet uns quants canvis dels proposats a la plantilla, de moment. Pau Cabot · Discussió 09:48, 21 ago 2014 (CEST)

Global css/js[modifica | modifica el codi]

Està anunciat a partir del dia 26 d'agost la implementació de l'extensió GlobalCssJs que permet JavaScript i CSS d'usuari per tots els wikis públics de Wikimedia. Es podran crear subpàgines d'usuari global.js i global.css a Meta-Wiki i aquestes pàgines es carregaran automàticament per tots els projectes.

Hi ha més informació a la documentació per si un ho vol carregar només en un grup de wikis (per exemple, tots els Viquitexts, tots els projectes en francès, etc.)

Alguns usuaris tenen actualment un JavaScript o CSS global configurat manualment amb la creació de subpàgines (p.ex. vector.js, common.css) en cada projecte per carregar el seu script global. Per aquests usuaris, la implementació de l'extensió significaria que els mòduls es carregarien dos cops i per tant no s'inclouran en l'abast global. S'ha preparat un script per esborrar aquestes pàgines si es van crear amb el format estàndard. Aquests usuaris ho poden demanar en una pàgina de Meta-Wiki per fer-ho en nom seu una vegada estigui implementada l'extensió.

Anunciat en la llista de correu Wikitech-ambassadors. --V.Riullop (parlem-ne) 15:03, 20 ago 2014 (CEST)

Estrelletes d'or i de plata[modifica | modifica el codi]

Des del dia 19 ja està disponible a Wikidata la marca d'articles de qualitat i articles bons (badges). Un exemple: Manga amb distincions d'or i de plata. S'estan important amb bot i es poden editar quan s'edita un interwiki. Entre els dies 26 i 28 d'agost estarà disponible per que apareguin en les Viquipèdies, Viquitexts i Viquidites. --V.Riullop (parlem-ne) 15:16, 20 ago 2014 (CEST)

Perfecte! Ja tardaven!--Arnaugir (discussió) 15:48, 20 ago 2014 (CEST)
@Vriullop: molt interessant. Ja he completat les descripcions a Wikidata. Veig que només es permet assignar dos propietats (que serien AQ i Bo) però també hauria de ser possible marcar-ne d'altres (per exemple els {{massacurt}}? --Jey (disc.) 00:23, 21 ago 2014 (CEST)
No crec que calgui marcar els articles segons plantilles de manteniment a Wikidata. Dificultes l'edició als novells que voldrien treure-les i no és una qüestió transversal. A totes les viquipèdies els interessa saber/mostrar si un article és adq en un altre idioma, però no és important saber un article és un esborrany en anglès o no.--KRLS , (disc.) 05:52, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que la principal gràcia dels badges és no haver de posar a cada viquipèdia quins articles de les altres viquipèdies tenen distintius de qualitat, sinó que surti automàticament. Això només es fa amb les categories d'articles distingits però no amb les de manteniment, de manera que posar els {{massacurt}} a Wikidata no suposa cap guany per aquesta banda i a més és una complicació, com deia en KRLS.
A més, l'altre avantatge que suposaria posar les categories de manteniment a Wikidata, que és poder fer cerques, també el podem aconseguir fent servir les categories. Per exemple: articles amb text a millorar sobre personatges nascuts entre 1900 i 1980 que tenen article en anglès o alemany (si algú s'hi vol posar, en tenim 55).--Pere prlpz (disc.) 11:10, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que el propòsit és no haver de mantenir les plantilles {{Enllaç AD}} i {{Enllaç AB}}, ara afegides per bot i molt lligades als interwikis. Quan s'hagi migrat es podran eliminar. En canvi, no crec que serveixi per les plantilles {{Article de qualitat}} i {{Article bo}}, tot i que es pot pensar en sincronitzacions amb Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 14:30, 21 ago 2014 (CEST)

Letter petitioning WMF to reverse recent decisions[modifica | modifica el codi]

The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.

If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.

-- JurgenNL (talk) 19:35, 21 ago 2014 (CEST)

Process ideas for software development[modifica | modifica el codi]

’’My apologies for writing in English.’’

Hello,

I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.

I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.

Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 00:15, 22 ago 2014 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Trobada de viquipedistes a Vila-real[modifica | modifica el codi]

Hola. Ja se que és prou precipitat, però alguns viquipedistes de Castelló i València hem quedat per a veure'ns el dimarts 26 d'agost a Vila-real, Plana Baixa, per a xerrar i comentar el que es va dir a Wikimania i possibles activitats de cara a proper curs. Esteu tots convidats i s'agraeix la difusió. Hem quedat davant de l'estació a les 16:30 h. Si algú vol vindre però no podrà estar a eixa hora que m'ho diga. Salutacions. --Millars (disc.) 22:31, 24 ago 2014 (CEST)

que vagi molt bé!--barcelona (disc.) 19:32, 25 ago 2014 (CEST)
Llàstima. Aquests dies estic per Alacant, però és massa lluny i precipitat per pujar cap a Vila-real.--KRLS , (disc.) 21:02, 25 ago 2014 (CEST)
M'agradaria anar. Crec que puc acabar a la feina a hora per acudir, si hi ha cap canvi m'agradaria m'avisàreu, si no, seré a la porta de l'estació a les 16:30h. Ens trobem! --pacopac (disc.) 23:52, 25 ago 2014 (CEST)
Que vagi bé! La propera vegada -si pot ser- aviseu amb una mica més de temps ;)--Kippelboy (disc.) 10:11, 26 ago 2014 (CEST)
Va ser dit i fet. Cosa del B25es. Esperem fer-ne altres, a altres localitats per a donar opció a que tots ens coneguem. Pacopac, encara tinc el teu mòbil, aixina que si no estàs et dic on ens movem. Gràcies pels bons dessitjos, i espere que ens trobem a Tarragona. --Millars (disc.) 12:19, 26 ago 2014 (CEST)