Viquipèdia:La taverna/Novetats

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Viquimarató Arqueologia[modifica | modifica el codi]

Bon dia,

comentar que el proper dissabte 18 d'octubre es durà a terme una viquimarató entorn de l'arqueologia i la prehistòria en l'organització de la qual ha participat Amical Wikimedia juntament amb altres entitats com el Projecte Raval 6000 anys d'història, el CSIC, el Grup Memora i la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu. Podeu trobar més informació i inscriure-us a la pàgina del Viquiprojecte.

Ens veiem allí, Vàngelis Villar

Transcripció del kazakh[modifica | modifica el codi]

Encara no s'ha publicat cap sistema de transcripció del kazakh al català. Tanmateix, a la Viquipèdia necessitem un sistema coherent que ens serveixi per anar més enllà dels pocs noms kazakhs que apareixen al corpus en català (que, a més, sovint estan mal transcrits o transcrits a llengües altres que el català).

Igual que vam fer amb l'ucraïnès, crec que val la pena arribar a un consens sobre com transcrivim els noms kazakhs. Veig dues opcions possibles:

  1. Basar-nos en la transcripció del ciríl·lic rus i ucraïnès, però adaptant-lo a les particularitats del kazakh (vocals obertes/tancades). Caldria posar-nos d'acord sobre com transcriure lletres ciríl·liques que existeixen a l'alfabet kazakh, però no al rus. He creat una taula quick-and-dirty, però estaria bé que algú més hi fes un cop d'ull, si ens decantem per aquesta opció.
  2. Fer servir la proposta de llatinització del kazakh desenvolupada pel govern kazakh (tot i que no té estatus oficial i, a més, no és un sistema pensat per al català en concret).

Jo sóc més de la primera opció. Què en penseu? — Leptictidium (digui, digui) 16:22, 7 oct 2014 (CEST)

Si ho he entès bé, l'opció 2 seria la transliteració usada de facto i que es pot veure a en:Kazakh alphabets#Correspondence chart. L'opció 1 seria la transcripció gràfica, una adaptació de la transliteració a l'alfabet català, eliminant diacrítics i adaptant els criteris gràfics usats per l'IEC pel ciríl·lic rus. En aquest sentit, l'opció 1 és la més apropiada per una enciclopèdia, tot i que no hi hagi referències i acabi sent un treball original. Per això, a la taula hi haurien de constar les dues, per entendre-ho millor, i explicar els canvis fets respecte a la transliteració o respecte a l'equivalent rus. --V.Riullop (parlem-ne) 22:00, 7 oct 2014 (CEST)

La Fira de Llibre de Göteborg ara és passada[modifica | modifica el codi]

Una fracció de la Fira de Llibre 2014 a Göteborg. Es la "sala C", on són presents els estands regionals i internacionals. El estand de IRL es aquesta al esquerra amb les "costelles de fusta".

Bon dia! Ara la fira de llibre de Göteborg i la setmana sueca són passades totes les dues. A la nostra pàgina de projecte a sv:wp és presentada la llista d'escriptors brasilers i catalans amb els nous articles i fotografies. Nostre projecte ha estat un gran èxit, i els contactes amb els escriptors, els representants del Institut Ramon Llull i els entitats brasilers han estat molt constructius. Ara solament una minoritat de les fotografies és pujat al Commons, però serà canviat durant les setmanes seguirantes. El vostre texte de bloc d'Amical Wikimedia ([1]) ha atret atenció amb nosaltres. De nosaltres a vosaltres, felicitacions distinguades amb un "timelapse" de les activitats al estand de Wikimedia Sverige. :-)--Paracel63 (disc.) 15:42, 8 oct 2014 (CEST)

@Paracel63: Moltes gràcies a vosaltres. No vaig tenir ocasió de participar-hi amb gaire intensitat, però aquestes iniciatives crosswiki tenen molt potencial :) Salut! --ESM (disc.) 18:34, 8 oct 2014 (CEST)

Viquimarató Joan Brossa 18 d'octubre[modifica | modifica el codi]

Bones, us informem que el proper 18 d'octubre al matí es durà a terme una Viquimarató per millorar les veus relacionades amb Joan Brossa a la Viquipèdia. Es farà a Barcelona, al Centre de Documentació del MACBA, amb motiu d'una gran exposició retrospectiva que es prepara de cara al 2015. Registreu-vos a Viquipèdia:Viquimarató Joan Brossa. Fins el 18!--Kippelboy (disc.) 16:19, 8 oct 2014 (CEST)

Bones! Avui és la Viquimarató Joan Brossa. Més info aquí. He afegit moltes tasques que es poden fer a distància, fins i tot a projectes germans. Doneu-hi un cop d'ull! --Kippelboy (disc.) 07:01, 18 oct 2014 (CEST)

VisualEditor News #8—2014[modifica | modifica el codi]

11:49, 13 oct 2014 (CEST)

ajuda[modifica | modifica el codi]

algu em podria ajudar? Soc nou aqui

gracies --Apu225 (disc.) 13:28, 14 oct 2014 (CEST)

Apu225 Sigues benvingut! Què necessites? --Jey (disc.) 14:05, 14 oct 2014 (CEST)

Opinions sobre canvis[modifica | modifica el codi]

Bona tarda a tothom. M'agradaria conèixer l'opinió de la comunitat sobre aquestes edicions. S'està substituint «freqüentment» per «sovint» amb l'argument Canviat "freqüentment" per "sovint", que és el mot genuí (i en perill d'extinció). Segons el diccionari de la GEC, «freqüentment» data del s. XIV, per la qual cosa em sembla una forma tan nostrada i genuïna com qualsevol altra. @CarlesMillan: — Leptictidium (digui, digui) 18:19, 16 oct 2014 (CEST)

No fa cap mal.--Manlleus (disc.) 17:45, 16 oct 2014 (CEST)
A mi no m'agrada. Quan tenim dues o més formes igualment vàlides, el criteri que solíem seguir és respectar la tria del primer editor. Pau Cabot · Discussió 18:48, 16 oct 2014 (CEST)
D'acord en principi a respectar la forma que ha fet servir el primer editor si és correcta. O sigui, en un text raonablement ben escrit s'entén que les tries del primer editor han estat prou conscients i fonamentades. L'excepció són els textos amb mancances de redacció, de sintaxi o d'ortografia en que la correcció pot canviar alguna cosa més que el que siguin estrictament errors clars, per exemple per deixar el text més natural.
Pels canvis concrets de "freqüentment" per "sovint", en contra de fer-los sistemàticament. Mirant els diffs, alguns trobo que empitjoren lleurament el text, alguns potser el milloren lleugerament, i d'altres el millorarien si a més de fer aquest canvi s'hagués reescrit alguna frase millorable (fins i tot no essent incorrecta).--Pere prlpz (disc.) 19:04, 16 oct 2014 (CEST)
En contra dels canvis massius si no són per arreglar errors. Salut! --Jey (disc.) 19:39, 16 oct 2014 (CEST)
No és una qüestió de ser genuí o no. El mateix passa en altres llengües, souvent-fréquemment en francès, often-frequently en anglès, sovente-frequentemente en italià. Molts adverbis en -ment són rars o són cultismes. Pot estar justificat en un cert àmbit, per exemple científic, però és a evitar en un text descriptiu quan hi ha alternatives. Les normes d'estil recomanen no abusar dels adverbis en -ment perquè fan el text farragós i menys expressiu. Dit això, es pot canviar però no sistemàticament per genuïnitat. --V.Riullop (parlem-ne) 20:43, 16 oct 2014 (CEST)

No es pot canviar de manera automàtica o sistemàtica, només per evitar repeticions i respectant la tria estilística de l'editor--barcelona (disc.) 17:01, 18 oct 2014 (CEST)

Viquiprojecte Història de l'art UdL[modifica | modifica el codi]

Demà comença una nova edició del Viquiprojecte:Història de l'art UdL. Novament, diversos alumnes d'aquest grau crearan i milloraran un seguit d'articles relacionats amb la conservació del patrimoni. Com ja heu fet en edicions anteriors, us agraeixo per avançat que els acompanyeu en el que pugueu i que entre tots aconseguim que l'experiència els resulti satisfactòria. Salut! --ESM (disc.) 20:24, 16 oct 2014 (CEST)

Etiqueta de manca de referències[modifica | modifica el codi]

Bon dia,

Sóc nova en tot això i tinc un dubte, algú em podria dir perquè quan he fet una entrada i he posat les referències corresponents a l'encapçalament surt un quatre gros que diu que "aquest article no cita les fonts " ?

Gràcies Ganxona

@Ganxona: (i @Paucabot: per al·lusions) Si estem parlant del mateix article, suposo que s'hi va posar la plantilla perquè en aquell moment no hi havia referències.[2] Per temàtica, és un tipus d'article que és freqüent que no hagi rebut cobertura, i en aquests casos és important avisar l'editor ben aviat perquè vegi si disposa de referències abans de fer una feina que podria ser en va.
Si veus clar que hi has posat referències, i no hi ha comentaris a la discussió, crec que pots treure l'etiqueta tu mateixa.--Pere prlpz (disc.) 12:55, 21 oct 2014 (CEST)

Viquitrobada 2014[modifica | modifica el codi]

Hola, bon dia. S'acosta la Viquitrobada 2014 i a hores d'ara la pàgina ja està casi completa. Aquest any com veureu durarà tot un cap de setmana a la capital de la província Tarraconense. Fem una crida a la comunitat perquè vingui també el dissabte a participar de les diferents activitats que farem i que a l'hora d'apuntar-vos ho feu també a l'apartat d'assistència concreta per saber més o menys quants/es serem en cada activitat. A la pàgina del viquiprojecte hi trobareu tota la informació detallada i si teniu propostes de temes de debat per al diumenge no dubteu en fer les vostres aportacions directament o a la pàgina de discussió. Per a qualsevol dubte us podeu dirigir a mi o a en Kippelboy. Esperem la vostra assistència hahaha! --Lluis_tgn (disc.) 17:56, 21 oct 2014 (CEST)