Viquipèdia:La taverna/Novetats

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Llista compacta d'enllaços interwiki[modifica | modifica el codi]

La darrera beta afegida a ca.wiki incorpora una de les meves millores preferides: converteix la llarga llista 'idiomes en la columna esquerra en una llista compacta. Podeu veure més detalls a Interlanguage links (anglès). Actualment la llista d'idiomes oferida està relacionada amb la localització geogràfica de la IP de l'usuari i també amb idiomes "propers" a l'idioma del contingut mostrat. És una beta, i tant aquest aspecte com d'altres estan subjectes a millores en base als vostres comentaris. Making of: aquesta funcionalitat ha estat desenvolupada per una participant de mw:FOSS Outreach Program for Women i un dels mentors és en Pginer.--QuimGil (disc.) 20:05, 15 març 2014 (CET)

Si ho estic entenent bé i es tracta de fer desaparèixer alguns (o molts) idiomes dels interviquis, em sembla molt malament. O sigui, si és un giny o una opció a les preferències, que se l'activi qui vulgui, però estic en contra d'activar-ho per defecte. De fet, la part que menys m'agrada és la que menys podem controlar, que és que treguin el català dels interviquis catalans de les altres viquipèdies. A Wikidata ja fan una cosa semblant amb les etiquetes i la meva impressió és bastant negativa.--Pere prlpz (disc.) 00:24, 16 març 2014 (CET)
+1 al comentari d'en Pere. Veig que comentaris similars ja estan recollits també a la pàgina de discussió del projecte.--Kippelboy (disc.) 07:33, 16 març 2014 (CET)
Es tracta de mostrar a cada usuari els idiomes que més possiblement li faran servei, i oferir la resta de llenguatges amb un clic addicional. D'aquesta manera s'eviten problemes com pàgines on l'alçada de la columna d'idiomes és més alta que el contingut en si, i també el problem de trobar el llenguatge que t'interessa enmig d'una llista enorme. Kippelboy, a quins comentaris similars et refereixes? El que he trobat que més s'assembla és mw:Talk:Universal_Language_Selector/Design/Interlanguage_links#Edit_manually, on en Pginer respon que el principal criteri per a mostrar idiomes és el fet d'haver accedit a aquests idiomes anteriorment, però que aquesta funcionalitat encara no rutlla. És a dir, si un dia vols clicar el romanès però no t'apareix i has de fer el clic extra, la propera vegada el romanès ja t'apareixerà en la llista compacta.
Pere prlpz, no acabo d'entendre què vols dir amb "que treguin el català dels interviquis catalans de les altres viquipèdies". Si hi ha menys de 10 idiomes el català apareixerà a la primera, si hi ha més de 10 idiomes el català apareixerà a cada usuari o no depenent de si li toca o no per clics previs, ubicació geogràfica o proximitat lingüística. No acabo d'entendre què us preocupa de la nova situació, què faran o deixaran de fer els usuaris d'altres Wikipedies amb enllaços a ca.wiki a causa d'aquest canvi.--QuimGil (disc.) 07:58, 16 març 2014 (CET)
Espero que no ho activin per defecte. Treu visibilitat a la diversitat de llengües, i no m'hi apareix ni l'occità.--Salvi «Ssola» (discussió) 11:39, 16 març 2014 (CET)
Pel comentari del Quim, entenc que encara no funciona del tot, però la idea és que si selecciones un interwiki d'occità queda desat en un cookie i t'apareixerà la propera vegada entre els 10 primers. A mi no em sembla malament que mostri d'entrada els més propers i després els vagi canviant pels que més utilitzo. Ara mateix no funciona la selecció inicial, mostra els primers alfabèticament, però a la llarga es pot configurar segons les dades recollides per geolocalització. --V.Riullop (parlem-ne) 14:21, 16 març 2014 (CET)

No m'agrada gens aquesta opció: no solament fa desaparèixer llengües, també informació perquè és útil saber en quantes viquis hi ha un article encara que no els entenguis. --barcelona (disc.) 13:27, 16 març 2014 (CET)

Si vols saber en quantes, ara et diu "6 more languages" per tant són 16. Abans els havies de comptar tots. --V.Riullop (parlem-ne) 14:23, 16 març 2014 (CET)
però he de clicar per veure en quines.... pèrdua d'informació. Es podria haver afegit la xifra per no comptar-les i no perdre tampoc la visibilitat lingüística--barcelona (disc.) 11:16, 18 març 2014 (CET)
Barcelona, hi ha alguna novetat que t'hagi agradat? Bromes a banda, tot té avantatges i inconvenients, però penso que és bo moure's, cap on sigui. És més fàcil rectificar estant en moviment que parat. Justament aquesta opció està feta per un valencià, no per un ianqui monolingüe. Hi ha 287 Viquipèdies i els interwikis no paren de créixer, la taverna mateix té 190 enllaços, llista difícil per trobar res. En canvi, ara tinc l'oportunitat de seleccionar els que més uso i la resta me'ls mostra organitzats. Prefereixo veure els aspectes positius i no acabo d'entendre els negatius. La visibilitat d'un enllaç es perd quant més llarga sigui la llista. Ho veig com una millora d'accessibilitat. --V.Riullop (parlem-ne) 12:11, 18 març 2014 (CET)
És veritat que la taverna té 190 enllaços i que el nombre d'interviquis en general no para de créixer, però de moment els 190 interviquis són l'excepció i no la norma. Veient m:Llista_de_Viquipèdies el problema de tenir un centenar d'interviquis (si és que és un problema), el tindran menys de 5% dels articles.--Pere prlpz (disc.) 13:29, 18 març 2014 (CET)
A mi m'agrada: és més pràctic per saber el nombre d'interwikis (Pel que diu en Vriullop) i també és pràctic, a l'hora de buscar-ne un en articles on la llista és llarga, si només surten els que es fan servir més.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:12, 17 març 2014 (CET)
Crec que és una molt bona idea, però no acaba de funcionar. Segons quan, no em mostra els iw més usats per mi (francès, anglès, castellà, italià, portuguès) sinó que me'n mostra uns altres. En aquest cas, quan seleccion l'anglès, em duu a una pàgina en un idioma a l'atzar. El que passa és que no he pogut detectar un patró en aquests errors. A qualcú altre li ha passat això? Pau Cabot · Discussió 10:11, 29 març 2014 (CET)
Per si serveix de qualque cosa: la segona vegada que vaig a aquesta pàgina que dóna errors, aquests s'han solucionat. Pau Cabot · Discussió 10:57, 29 març 2014 (CET)
Per això és beta, amb funcions previstes que encara no funcionen, errors per corregir i per fer comentaris de millora. --V.Riullop (parlem-ne) 19:35, 29 març 2014 (CET)
Cert. Gràcies, Vicenç. Això concret que he dit ja se sap o ho he d'informar? On? Pau Cabot · Discussió 10:44, 30 març 2014 (CEST)
Es pot comentar a la discussió indicada a Especial:Preferències#mw-prefsection-betafeatures. No he vist res de que l'enllaç sigui incorrecte. Pel comentari de Pau Giner a mw:Talk:Universal Language Selector/Design/Interlanguage links#Edit manually, primer estan en arreglar el criteri de selecció inicial abans d'entrar en l'objectiu de que recordi la selecció d'un usuari. --V.Riullop (parlem-ne) 14:07, 30 març 2014 (CEST)
Moltes gràcies per tots els comentaris. Recentment hem actualitzat aquesta beta per fer que recorde les últimes seleccions. D'aquesta manera, els idiomes que seleccioneu de manera habitual esdevenen més fàcils de descobrir i seleccionar la propera vegada. Encara queda molt de camí per recórrer per fer que la llista siga el més rellevant possible per a qualsevol usuari en qualsevol article (i en tenim algunes idees a la llista). Però pensem que destacar els idiomes més rellevants per a l'usuari i facilitar la cerca de la resta, ajuda més al multilingüisme del projecte que presentar a l'usuari una llista plana (imaginem per exemple, un parlant de Maori comprovant a cada article que llegeix en Anglés si es tracta d’un dels 7051 articles disponibles en la seua llengua). En qualsevol cas, la idea és només una hipòtesi a comprovar en la pràctica, i per això decidirem oferir-la com a beta el més prompte possible. Així que gràcies per provar-la, i us animem a seguir comentant la vostra experiència. --Pginer (disc.) 10:37, 4 abr 2014 (CEST)

El meu sistema de traducció automàtica[modifica | modifica el codi]

Hola a tothom. Com alguns ja deveu saber, des del 2009 porto desenvolupant un sistema de traducció automàtica del ESP>CAT adaptat a la Viquipèdia. M'agradaria que algun/s usuari/s amb coneixements de bots m'ajudessin a crear un bot que pogués implementar el meu sistema a la Viquipèdia, com ho feia l'Amical-Bot en altres temps. Així, tothom podria fer-lo servir sense haver de passar per mi.

El gran avantatge del meu sistema és que el vaig actualitzant amb molta freqüència i, quan s'actualitza, ja no torna a fer mai més els mateixos errors. El nucli del sistema és una llista d'equivalències ESP>CAT en format .tmx. Per exemple:

 • perro > gos
 • común > comú
 • cereales > cereals

Tanmateix, les equivalències no tenen per què ser d'una sola paraula. També hi ha equivalències molt més llargues que tenen en compte el context:

 • Política Europea de Seguridad Común > Política Europea de Seguretat Comuna
 • de su padre > del seu pare

Bàsicament, el que caldria seria un bot que fes servir la taula d'equivalències seguint aquestes quatres regles senzilles:

 1. se substitueix el text castellà per text català: (ex.: «Desafortunadamente» esdevé «Malauradament»)
 2. sempre que sigui possible, es preferiran les cadenes de text més llargues: (ex.: se substituirà el sintagma «Su perra azul fuerte» com a unitat individual, en lloc de substituir «su», «perra», «azul» i «fuerte» per separat).
 3. si no hi ha equivalència, es deixa la paraula original: «país» és igual en castellà i en català.
 4. quan s'encavalquin dues cadenes, es donarà prioritat a la que aparegui en primer lloc a la frase.

Sé que, en principi, el mecanisme utilitzat és menys sofisticat que la lògica borrosa que fan servir el Google Translate i altres, però gràcies als centenars d'hores que hi he dedicat i al fet que vaig actualitzant la base de dades cada setmana, el meu sistema és actualment millor que qualsevol sistema de traducció automàtica ESP>CAT disponible a Internet.

Algú em vol ajudar a crear un bot que estigui a disposició de tots els usuaris de la Viquipèdia?– Leptictidium (digui, digui) 11:30, 31 març 2014 (CEST)

@Leptictidium: Ostres lepti, jo si en sabés una mica, d'aquestes coses, m'hi llençava de cap sense pensar-hi. Quina currada, enhorabona! --ESM (disc.) 11:36, 31 març 2014 (CEST)
Hola Lepti, no em queda molt clar el que expliques. Passa't per l'IRC i veiem què es pot fer. --Toniher (disc.) 12:23, 31 març 2014 (CEST)
Es podria incrustar el codi adjuntant la llista com a funció del Viquiestris o com a eina especial de traducció embedida a la Viquipèdia a més que es pugui anar millorant o afegint camps de traducció. O bé algun bot que ens demani el text o article a traduir i s'encarregui de fer la feina principal quan després nosaltres només ho hem de revisar. Bona feina Lepti!--Manlleus (disc.) 18:15, 31 març 2014 (CEST)
La teva idea em sembla molt bé, @Manlleus:... Però no sé com es fa! SOS! – Leptictidium (digui, digui) 22:04, 31 març 2014 (CEST)
@Manlleus: Algú amb coneixements de javascript o podria fer. O també amb algun llenguatge que està prenent força com el Lua. Podria ser un script d'usuari amb .js instal·lat en cada usuari que ho vulgui tenir per anar fent proves, fins que algun admin doni vist-i-plau per a que ho pugui posar com a funció predeterminada. El que passa és que si tothom engegués el "traductor" saturaríem els servidors en poca estona. No tinc ni idea de com aniria però crec que és possible. Qui s'anima en donar un cop de mà?--Manlleus (disc.) 15:54, 2 abr 2014 (CEST)
@Toniher: Bàsicament, es tractaria de fer un bot que substituís cadenes de text en castellà per cadenes de text en català, seguint una base de dades en format .tmx. Es pot fer? Evidentment, caldria afegir-hi un parell de regles de substitució perquè tingui en compte el context, però això que he descrit seria lo bàsic.– Leptictidium (digui, digui) 16:27, 2 abr 2014 (CEST)
Potser seria més fàcil transformar el fitxer .tmx a .txt pla posant separadors del tipus ; o algun altre tipus de marca.--Manlleus (disc.) 18:32, 3 abr 2014 (CEST)
Lepti, passa'm el tmx per correu i li faig un cop d'ull. Hauria de ser possible. --Toniher (disc.) 15:51, 4 abr 2014 (CEST)

Changes to the default site typography coming soon[modifica | modifica el codi]

This week, the typography on Wikimedia sites will be updated for all readers and editors who use the default "Vector" skin. This change will involve new serif fonts for some headings, small tweaks to body content fonts, text size, text color, and spacing between elements. The schedule is:

 • April 1st: non-Wikipedia projects will see this change live
 • April 3rd: Wikipedias will see this change live

This change is very similar to the "Typography Update" Beta Feature that has been available on Wikimedia projects since November 2013. After several rounds of testing and with feedback from the community, this Beta Feature will be disabled and successful aspects enabled in the default site appearance. Users who are logged in may still choose to use another skin, or alter their personal CSS, if they prefer a different appearance. Local common CSS styles will also apply as normal, for issues with local styles and scripts that impact all users.

For more information:

-- Steven Walling (Product Manager) on behalf of the Wikimedia Foundation's User Experience Design team

Atenció: ahir vaig notar un efecte estrany a l'article L·L, i crec que està relacionat amb aquest canvi tipogràfic. En les proves realitzades, a Windows, si el 1r tipus de lletra disponible és la Liberation Sans, el punt volat (U+00B7)en text en cursiva (p. ex. L·L) desapareix, no es veu. Crec que l'error es produeix amb la font instal·lada amb el LibreOffice 4.2.0 o superior. Els Linux i sistemes operatius mòbils no estarien afectats. Podeu confirmar el problema (Windows + LibreOffice 4.2.x --> No es veu el punt de la L·L en cursiva? Si es confirma el cas caldria pensar que fem a la Viquipèdia, a part d'obrir un error a can LibreOffice, que d'això ja me n'encarregaria jo mateix. Gràcies. --Joan Montané (parlem-ne) 10:20, 4 abr 2014 (CEST)
Confirmo el problema a Windows (amb LibreOffice 4.2.x). Entenc que una solució seria posar a MediaWiki:Common.css
html, body {
  font-family: Arimo,"Helvetica Neue",Helvetica,Arial,sans-serif;
}

Omès "Liberation Sans". Toniher (disc.) 15:42, 4 abr 2014 (CEST)

Cert, jo també veig el punt volat en les cursives. --Davidpar (disc.) 11:07, 4 abr 2014 (CEST)
Les fonts usades ara pel cos de text són "Arimo, Liberation Sans, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif". El navegador i el sistema operatiu agafa la primera d'aquestes que troba. He fet una consulta a veure si hi ha alguna forma de saltar-se Liberation Sans via CSS. --V.Riullop (parlem-ne) 11:40, 4 abr 2014 (CEST)
A dalt penjo una solució. Qui tingui permisos d'administrador ho pot afegir a MediaWiki:Common.css. Sempre es pot provar abans per un usuari, com he fet jo a Usuari:Toniher/common.css. --Toniher (disc.) 16:17, 4 abr 2014 (CEST)
Fet, només pel cos de text sense canviar els encapçalaments que estan amb serif. --V.Riullop (parlem-ne) 17:07, 4 abr 2014 (CEST)
Perfecte!!! He obert un error a Fedora, atès que l'error és a la font. Intentarem apedaçar-ho al LibreOffice, que és la principal via de distribució al món Windows.--Joan Montané (parlem-ne) 18:23, 4 abr 2014 (CEST)
Joan Montané, gràcies pel bug upstream. Si us plau, fes-lo blocker de Bug 1072095 - Liberation Sans renders most Latin combining characters incorrectly (em fa mandra registrar-me només per això).--QuimGil (disc.) 09:07, 5 abr 2014 (CEST)

Hi all. Sorry for not responding sooner. I just wanted to say that Toniher is correct, Liberation Sans and in some cases Arimo, may cause bugs for users on XP or Windows 7 that have it installed. We're going to update the defaults to not include those fonts soon. Otherwise, if you have further questions, the FAQ I linked to above has almost everything. Feel free to mention me, and I will get notifications if you have followup questions. Thanks, Steven (WMF) (disc.) 23:29, 5 abr 2014 (CEST)

Referències gris clar[modifica | modifica el codi]

Una cosa: amb el canvi de tipografia, trobo que les crides a les referències són d'un gris molt clar i costen de veure/identificar. Què en penseu? --ESM (disc.) 17:07, 5 abr 2014 (CEST)

Amb la nova tipografia s'ha augmentat la lletra de 0.8em a 0.875em. Les crides a referències les tenim fixades a 0.75em, cosa que ara fa que es vegin relativament més petites que abans. A més, trobo que el color hauria de ser l'estàndard blau per als enllaços, amb el gris clar no semblen un enllaç. Si no hi ha inconvenient, quan tingui temps anul·laré la definició que tenim per deixar-ho estàndard (p.ex. tal com es veu a l'anglesa) i poder fer proves per si val la pena recuperar alguna cosa.el comentari anterior sense signar és fet per Vriullop (disc.contr.) 11:49, 6 abr 2014 (CEST)
Veig que ja està en blau. Gràcies Vriullop.--Arnaugir (discussió) 15:03, 6 abr 2014 (CEST)

Espais al codi de les infotaules[modifica | modifica el codi]

Endreçar el codi de les infotaules és una acció de poca transcendència que fa que el codi viqui de la pàgina es vegi més polit però sense efectes pel lector. Ara bé, amb aquest mateix objectiu (suposo) alguns editors treuen espais mentre que d'altres n'hi posen. Ens hauríem d'aclarir sobre com volem el codi. No cal obligar ningú a perdre el temps posant el viquitext de les infotaules d'una determinada manera, però no hauríem d'omplir els historials d'operacions de neteja contradictòries.--Pere prlpz (disc.) 18:10, 2 abr 2014 (CEST)

Tan vàlid és un criteri com l'altre, qüestió de millor comprensió en cada cas, o qüestió de gustos. Posats a definir algun criteri: no usar tabuladors sinó espais, recomanable posar com a mínim un espai abans i desprès del signe = en cas de presentació de paràmetre per línia, i no fer canvis sense un propòsit clar. Imagino que el bot és útil per eliminar tabulacions i espais sobrers dins del text, però hauria d'evitar-ho dins d'una plantilla. Notifico Leptictidium i Bestiasonica. --V.Riullop (parlem-ne) 19:18, 2 abr 2014 (CEST)
Jo trobo que el fet de tenir els paràmetres situats en línies diferents ja facilita prou la comprensió, però si la comunitat decideix en un sentit o l'altre, no tinc cap problema a acceptar-ho.– Leptictidium (digui, digui) 19:22, 2 abr 2014 (CEST)

Avisos en la llista de seguiment[modifica | modifica el codi]

Vegeu la vostra llista de seguiment. Surt un nou avís, anunciant que ja s'hi poden posar avisos. Està pensat per anuncis interns dirigits als usuaris actius, els que se suposa que comproven la seva llista de seguiment. Pot servir per anunciar canvis tècnics, nous projectes, nous criteris/polítiques, el que vulgueu. --V.Riullop (parlem-ne) 18:03, 3 abr 2014 (CEST)

Per cert, he posat que les peticions es facin a MediaWiki Discussió:Watchlist-details. Aquesta pot ser una pàgina difícil de recordar i localitzar. Es poden fer redireccions i dreceres, si se us acut algun nom intuïtiu. --V.Riullop (parlem-ne) 18:10, 3 abr 2014 (CEST)
En amagar el missatge, també se m'ha ocultat el botó de "Marca totes les pàgines com a vistes" (o similar, no recordo el text). Per cert, mentre la pàgina no ha acabat de carregar, veig l'avís i també el botó. Com que hi ha espai i seran avisos curts, jo optaria, per evitar problemes, perquè es veiés sempre, sense ser amagable.--Arnaugir (discussió) 18:11, 3 abr 2014 (CEST)
Ja torna a sortir el botó, està posat expressament en l'anglesa, però no he entès. L'efecte de que ho mostri un moment per desprès amagar-ho no està ben aconseguit, però alguna opció hi ha d'haver per treure'ls. Hi poden haver diferents missatges alhora i potser algun no interessa o molesta. Recuperar-los tampoc és fàcil, cal trobar el cookie corresponent i esborrar-lo. --V.Riullop (parlem-ne) 19:36, 3 abr 2014 (CEST)
Fins que no ho heu dit, no m'hi havia fixat. I, de fet, ho he hagut de buscar. No es diferencia gaire de la pàgina, o sóc jo? --ESM (disc.) 18:45, 3 abr 2014 (CEST)
Hi he afegit una caixa per a que es vegi més, i un enllaç per suggerir nous missatges. Als administradors els apareix també un enllaç modifica. --V.Riullop (parlem-ne) 20:24, 3 abr 2014 (CEST)
Ara m'agrada més. Tanmateix, segueixo pensant que l'opció de desestimar és innecessària, hi ha suficient espai a la capçalera i sovint seran avisos curts només d'una línia. No és millor treure l'enllaç, deixar la pàgina més neta i evitar problemes durant la càrrega? Què en penseu? A més, encara que es "desestimi" se segueix veient la caixa, però ara buida...--Arnaugir (discussió) 23:38, 3 abr 2014 (CEST)

El "Media Viewer" està en camí[modifica | modifica el codi]

Com s'hauria de traduir Media Viewer? Ja està en camí, preparat per a aterrar a la Viquipèdia el dijous 17. Ja fa dies que els impacients de ca.wiki el poden provar com a beta. Podeu repassar les cadenes de text en català, traduïdes al 100%. També hi ha una pàgina d'ajuda, amb la traducció tot just encetada. Podeu veure el Media Viewer en acció a mw:Lightbox_demo.--QuimGil (disc.) 09:21, 5 abr 2014 (CEST)

Més detalls (anglès).--QuimGil (disc.) 23:10, 8 abr 2014 (CEST)
El "visor multimèdia" acaba de ser implementat a la Viquipèdia. Tant usuaris registrats com anònims el poden veure en acció clicant qualsevol imatge.--QuimGil (disc.) 23:05, 17 abr 2014 (CEST)

El retorn de Weeklypedia![modifica | modifica el codi]

La Weeklypedia acaba d'arribar després d'uns mesos d'aturada a les dressanes. A més de rebre-la per correu, ara també es poden consultar els butlletins arxivats. Subscriviu-vos! Recomaneu-la a familiars i amics. És una manera molt senzilla de connectar lectors a la vida diària dels editors de la Viquipèdia, a través de les pàgines que han tingut més activitat durant la setmana.--QuimGil (disc.) 09:54, 5 abr 2014 (CEST)

No la podria recomanar més! Si algú encara no hi està subscrit ja triga... --Jey (disc.) 07:44, 6 abr 2014 (CEST)

IMPORTANT!: Error en l'enllaç d'ajuda[modifica | modifica el codi]

Algú ha modificat l'enllaç "Ajuda" de la barra de menús de l'esquerra (plafó "comunitat") i et du a l'Ajuda en anglès de MediaWiki. Caldria corregir-ho i que torni a l'Ajuda de la Viquipèdia. Jmarchn (disc.) 16:41, 5 abr 2014 (CEST)

Ja ho he modificat per què redirigeixi on pertoca.--KRLS , (disc.) 17:19, 5 abr 2014 (CEST)

I a Especial:Registre_i_entrada hi ha un enllaç en anglès que dirigeix a m:Help:Logging in al lloc on crec que hi havia un enllaç en català que enviava a Ajuda:Registrar-se.--Pere prlpz (disc.) 18:56, 5 abr 2014 (CEST)

El que estan fent és dirigir a pàgines d'ajuda de mediawiki que no estan traduïdes, en el primer cas a mw:Special:MyLanguage/Help:Contents i en el segon a mw:Special:MyLanguage/Help:Logging in. Les podem canviar en local, però els projectes germans seguiran sense pàgines d'ajuda. Seria millor fer les traduccions en lloc de tenir còpies desactualitzades d'ajuda en local, si no tenen criteris específics diferents. --V.Riullop (parlem-ne) 19:26, 5 abr 2014 (CEST)
Una idea de fons és concentrar tota la documentació d'ajuda en tots els idiomes a mw:Help:Contents (encara no hi ha versió en català), en comptes de tenir-la escampada, duplicada i freqüentment desfasada en tots els projectes. Per exemple, les instruccions sobre com escriure un encapçalament o com afegir una imatge són les mateixes en tots els projectes i tots els idiomes. És més eficient concentrar l'atenció en bona documentació actualitzada en anglès en un repositori central, i llavors dedicar-se a traduir un cop en cada llengua, actulitzant traduccions quan s'actualitza la versió anglesa (fet que genera una notificació als traductors registrats). Heu parlat sobre això abans? Si no, penso que valdria obrir una secció a /Propostes per parlar-ho.--QuimGil (disc.) 20:17, 5 abr 2014 (CEST)
No n'hem parlat. En el seu moment vaig començar a traduir les pàgines de Ajuda:Guia d'ús a partir de les equivalents a Meta. Amb les noves funcionalitats de traduccions, això ja no té sentit i s'haurien de traslladar on correspongui, a Meta o a Mediawiki, i actualitzar-les. Des d'aquí es pot fer {{softredirect}}. En alguns casos hi ha una subpàgina /apèndix amb detalls propis que caldria veure què en fem. (Per exemple Ajuda:Com buscar pàgines). --V.Riullop (parlem-ne) 21:19, 5 abr 2014 (CEST)

Enllaços a pàgines de desambiguació[modifica | modifica el codi]

A rel dels comentaris sobre la manca d'actualització de les pàgines d'enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació, estic recollint els enllaços a aquestes pàgines a Usuari:PereBot/enllaços a pàgines de desambiguació. Vegeu al paràgraf introductori de la pàgina les limitacions d'aquesta llista, que us prego que no editeu fins que el bot hagi acabat, que suposo que serà demà (si hi ha un conflicte d'edició, el bot es para).

Ja em direu si és útil.--Pere prlpz (disc.) 11:42, 9 abr 2014 (CEST)

Bona idea. Protegim la pàgina fins demà per evitar que algun bot l'editi per accident?– Leptictidium (digui, digui) 12:05, 9 abr 2014 (CEST)
No és gaire bona idea. Si la protegim el meu bot tampoc la podrà editar i es pararà. L'avís és només per si a algun editor humà se li ocorre anar esborrant de la llista els enllaços que arregli avui mateix.--Pere prlpz (disc.) 12:31, 9 abr 2014 (CEST)

Ja està feta la llista. Notifico en Beusson que demanava una llista actualitzada. Quan la torni a fer, n'exclouré els enllaços entre pàgines de desambiguació, que solen ser correctes, tot i que fan poca nosa perquè el detector de desambiguacions ja els marca.--Pere prlpz (disc.) 11:59, 11 abr 2014 (CEST)

Viquipèdia en grec arriba als 100K[modifica | modifica el codi]

Hola, la Viquipèdia en grec acaba d'arribar als 100.000 articles. Podeu felicitar els seus editors en aquesta pàgina, deixant un petit missatge :-)--Kippelboy (disc.) 06:56, 10 abr 2014 (CEST)

Fet Fet! I de passada, us convido a tots i totes a participar en el Viquiprojecte:Unió Europea que, durant el primer semestre de l'any, va dedicat a Grècia. --Jove (disc.) 12:04, 10 abr 2014 (CEST)

Esborrar article[modifica | modifica el codi]

Vull esborrar l'article Parc Shierbeck i mantenir l'article Parc Schierbeck. com ho he de fer? el comentari anterior sense signar és fet per Biblioteca Comtat de Cerdanya (disc.contr.) 17:02, 10 abr 2014 (CEST)

Si l'has creat tu afegeix la plantilla {{destrucció}} al que vulguis esborrar. Un administrador l'esborrara quan ho vegi. Hi ha més informació sobre l'esborrament de pagines a VP:EP--gerardduenasparlem-ne 17:13, 10 abr 2014 (CEST)

Reunió al xat el 16 d'abril[modifica | modifica el codi]

Hola. El proper dia 16 d'abril està prevista una reunió al IRC de la Viquipèdia #wikipedia-ca. Esperem que assisteixi molta gent. Podeu trobar tota la informació aquí. També animo a tothom a afegir nous temes de debat. Estaria bé que expliquéssiu l'estat els projectes de cadascú. Fins aviat! --Lluis_tgn (disc.) 17:34, 10 abr 2014 (CEST)

Va anar prou bé la reunió tot i les grans absències.--Manlleus (disc.) 15:02, 17 abr 2014 (CEST)

Taller AAS[modifica | modifica el codi]

Hola. El David i jo estem fent un taller a l'AAS, si us plau, no mossegueu els nouvinguts. Gràcies.– Leptictidium (digui, digui) 19:22, 10 abr 2014 (CEST)

Doncs sort! Falta molta astronomia a la Viquipèdia!--Manlleus (disc.) 21:02, 10 abr 2014 (CEST)

Wikidata Terminator[modifica | modifica el codi]

Wikidata Terminator és una eina que ofereix tres llistes interessants relacionades amb Wikidata:

 • 1000 entrades sense descripció en un idioma.
 • 1000 entrades sense etiqueta en un idioma.
 • 1000 entrades sense articles enllaçats en un idioma.

Ahir vaig demanar al creador de l'eina, w:Magnus Manske, si podia incloure el català, i ja tenim els enllaços! Només manquen els resultats.  :) L'actualització és diària, per tant caldrà esperar com a molt 23h30.  :)--QuimGil (disc.) 17:31, 11 abr 2014 (CEST)

Ja tenim els primers resultats.--QuimGil (disc.) 19:22, 11 abr 2014 (CEST)
Ostres tu, això funciona. Els resultats que han estat solucionats en les darreres 24 hores apareixen tatxats. Algú ha estat fent feina després de veure la llista. Moltes gràcies!--QuimGil (disc.) 23:59, 11 abr 2014 (CEST)
Bona troballa, Quim! Pau Cabot · Discussió 09:01, 12 abr 2014 (CEST)