Viquipèdia:La taverna/Novetats

Sobre aquest tauler

Novetats

A les Novetats es publiquen propostes i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Què fem pels 750.000 articles? Són imminents

22
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Ja som a punt dels 750.000 articles, que és una xifra històrica i del tot celebrable, i si no ens afanyem ens agafarà (encara més) una mica amb els pixats al ventre. És una oportunitat per demostrar el múscul de la comunitat i de la qualitat del projecte.

Amb en @Kippelboy i en @Pau Colominas hem parlat de diverses accions:

  1. Nota de premsa a Viquipèdia:Notes de premsa. Qui la vol començar ja amb temps? Quin missatge volem enviar perquè no acabem supeditats sempre a les mateixes preguntes dels mitjans?
  2. Pàgina de celebració dels 750.000 articles. Una repassada ràpida a la història però sobretot aprofitar per parlar de xifres impactants: quantitat, qualitat (1000 i 10000, activitats que fem com #1lib1ref o diumenge de les refs, AdQs), nínxols en què som pioners, viquipedistes per milió de parlants, esforços en revertir biaixos... Qui vol començar aquesta pàgina posant-'hi coses?
  3. Pàgina de discussió per a felicitacions + sorteig d'algun detall. A la pàgina de celebració, assignar la de discussió amb un botó gros perquè la gent ens feliciti i deixi un missatge de com veu la Viquipèdia quan arribem al milió d'entrades. Provar d'arribar als 750 missatges i que tothom que amb un compte d'usuari + faci una edició positiva (errada ortogràfica fins a un nou article) entri en un sorteig de, jo què sé, 25 tasses de cafè amb un disseny commemoratiu cortesia d'Amical Wikimedia? Què se us acut que es pot regalar i sigui de profit? Es pot activar un bot de sortejos com el @Catabot o algú se'n podria ocupar de fer la revisió?
  4. Un vídeo commemoratiu i professional. D'uns 45 segons, amb imatges de Commons o simplement amb infografies i transicions, que resumeixi les dades més importants de la pàgina dels 750.000 articles i que puguem difondre via xarxes socials. Poden ser exemples aquest o aquest i que tinguin una locució professional en una variant de la llengua que no sigui necessàriament l'oriental. Un vídeo com aquest pot rondar els 1000€ si es fa bé, amb una escaleta clara i a una setmana i mitja vista. O bé assumible íntegrament per Amical, o bé sumant-hi també calers que puguem posar els viquipedistes com a cortesia. Algú que li agradi el tema s'hi voldria posar?

És una contrarellotge, però podem fer coses ben fetes si ens ho repartim i ens hi posem ja! Si arribarem a 750.000 articles entre tots, per què això no? Fins on volem que fem? Altres propostes? Som-hi!

Kippelboy (discussiócontribucions)

Amb moltes ganes!

  1. Inicio esborrany de Nota de premsa aquí. Anem-la polint entre tots, estil wiki.
  2. Pàgina 750k em sembla una bona idea. Algú la inicia?
  3. Pel que fa a les felicitacions, més enllà de xarxes, podríem reactivar el Llibre de visites. Com ho veieu? Algun voluntari per donar-li un rentat de cara?
  4. Tema vídeo com ho veieu la resta?
Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sobre l'@Asfarer, ho he dut a la pàgina de sol·licituds als administradors. Pel que fa al llibre de visites específic dels 750.000, ho faria en discussió amb Flow perquè sigui més senzill. Amb l'opció d'un botó addicional perquè qui vulgui deixar un missatge més personal o atemporal no inundi el llibre de visites estàndard. M'hi poso avui mateix.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Medol, @Davidpar, @Pere prlpz, @Aniol, @Barcelona i si coneixeu altres usuaris que hagin editat temes de premsa o pàgines de viquiprojecte semblants en el passat; caldrà tenir-ho avui o demà perquè si no potser no arribem a temps. "Gràcies" (irònicament) a l'Asfarer, que ara mateix va a la barrabassada d'article per minut, potser serà demà o dimarts. Qualsevol ajuda és benvinguda.

Barcelona (discussiócontribucions)

Crec que és un bon moment per fer èmfasi en la creació d'articles locals o almenys contextualitzats, que no sigui tot una bona /mala traducció d'altres viquipèdies

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Quelet (discussiócontribucions)

A mí m'han esborrat articles molt més llargs que tota aquesta colla de pobles russos. De debó... volem una Viquipèdia de qualitat o no la volem? Què aporta cada pàgina d'aquestes que no pugui aportar una llista de pobles o unitats de població o topònims?

I tal com es diu en algun altre lloc: les pàgines creades no tan sols haurien de ser traduccions, sinó que haurien de contextualitzar la informació en l'àmbit de la llengua i cultura nostres. Si no es fa, francament, la versió en anglès ja m'està bé.

Quelet (discussiócontribucions)

Si voleu, podem escriure un programa senzillet que creï 3.500 pàgines corresponents als centres docents de Catalunya, amb força més informació i contextualitzats que no pas aquests que esmenteu. I alguna cosa més trobarem per crear milers d'articles curts però raonablement interessants.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Quelet la teva frustració és la mateixa que la de molts i que patíem perquè aquest usuari pogués dur ja, ell sol, amb aquell ritme frenètic i a aquestes hores, 2.500 articles fàcilment i que ja anéssim pels 751.200. Afortunadament, després de molt insistir ha parat.

Podem debatre si començar una presa de decisions, després de celebrar els tres quarts de milió, sobre nous criteris perquè això no pugui passar massivament. Però si us plau, provem de centrar aquest fil en com organitzar la comunicació dels 750.000 articles, que ja és prou feina per si sol, anem justos de temps i de moment amb poques mans editant-ne les idees i pàgines corresponents. Gràcies :)

Medol (discussiócontribucions)

A la nota ara hi ha molta informació, és molt llarga i està ben pensada, però cal donar-hi un sentit, cal trobar el missatge que volem donar abans d'enllestir-la.

Penso que és un bon moment per llançar el missatge que necessitem més participació i compromís de la gent que simpatitza en el projecte i està preocupada per la situació del català i el coneixement lliure. No cal fer un crit d'alerta desesperat, però el fet és que no hi ha la renovació de la comunitat que ens agradaria, i demanar que més gent s'impliqui considero que ja és molt necessari. Per fer-ho fàcil, i vehicular la possible reacció dels lectors de les notícies que puguin sortir sobre aquesta fita, una manera seria animar que ens enviïn un correu o habilitar un formulari o similar perquè qui vulgui implicar-se i no sàpiga com fer-ho (que donem per fet que tot és fàcil però molta gent no sap com començar) ens deixi el correu electrònic i els podem convocar a un taller d'edició i/o viquimarató presencial al maig i una al juny ben muntada, explicant com editar en algun espai on càpiga tothom que s'apunti, amb algun convidat especial i acabant amb unes birres per exemple.

I pel que fa al vídeo, em sembla molt bé que es faci amb dades, però penso que també hi hauria d'haver aquest missatge, o el que decidim.

Si ho veieu, sinó tirem com esteu fent i ja està.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Em sembla perfecte, @Medol! Jo ja he afegit alguns comentaris per fer esporgada de dades i simplificar-les, com també explicar millor com hem arribat dels 500.000 als 750.000 sense haver de remuntar-nos a fa 20 anys, sinó als èxits iniciatives recents. Potser el que dius és contingut per a la secció "El milió, més a prop que mai", com a mena de crida en què el "més a prop" depengui de la visibilitat als cercadors, de la implicació, de les lectures; de la catalanització dels dispositius… Anima't a fotre-hi mà allà on vulguis del text i et seguim. Això de deixar el contacte o correu em sembla genial!

Guillem Carreras (discussiócontribucions)

D'acord amb el @Medol en incidir en el missatge que cal més implicació social a la Viquipèdia.

Jo faria referències explícites a Wikicommons i Wikidata. Sé que l'efemèride que celebrem tracta sobre les pàgines a l'enciclopèdia catalana, però de totes maneres crec que pot ser útil. Segur que hi ha moltes persones no tenen temps o coneixements per publicar articles, però s'animarien a engreixar el corpus audiovisual i la base de dades.

(Tinc la percepció que) fora de la comunitat viquipedista, potser Viquipèdia encara és percebuda com a projecte estrictament textual, i no es té prou consciència que també es pot col·laborar de moltes maneres, en tasques mecàniques a l'abast de tothom que vulgui col·laborar.

Veig important reforçar el missatge que, si algú té voluntat, no necessita una gran formació per millorar els projectes de la Viquipèdia. És a dir. no només demanar a la gent col·laboració; també insistir en el fet que s'ha de perdre la por de no fer-ho prou bé.

També valoraria introduir una crida a les institucions per tal que tots els continguts que generin tinguin una llicència compatible amb la Viquipèdia, no sé si posant exemples concrets de repositoris o senzillament fent una menció genèrica.

Guillesoler (Amical) (discussiócontribucions)

M'he mirat la nota de premsa. Estic d'acord amb el que s'ha plantejat que la clau és encertar la informació i idees que es vulguin donar en el primer o primers paràgrafs, que és el que llegiran la majoria de persones i / o reproduiran els mitjans.

També em sembla clau el que comenta @Medol de tenir prevista alguna manera de vehicular el possible interès dels lectors. La fórmula més senzilla és simplement indicar a la nota que les persones interessades poden enviar un correu a coordinacio@wikimedia.cat, des d'on se'ls podrà assessorar sobre com col·laborar i/o se'ls convocarà a accions formatives, etc.

En allò que pugui ajudar, aquí estic.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

He retocat les dues primeres seccions per donar-les per a gairebé enllestides, si us semblen bé. Ara la de vistes al milió és la que hem de retocar més tots plegats; feu-hi els canvis allà directament, gràcies.

No patiria gaire perquè s'allargui una mica més del compte; després la premsa ja retallarà per on vulgui però que serveixi com a mínim per no recórrer a les preguntes de sempre.

Medol (discussiócontribucions)

La dinàmica de les redaccions actuals fa que les notes de premsa és millor si són curtes, neutres, sintètiques i amb una idea clara molt ben explicada. S'ha de fer pensant que pugui ser copiada i publicada fent els mínims canvis per qualsevol mitjà.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Però si els mitjans s'han convertit en fotocòpies d'allò que envien empreses o institucions no és culpa nostra. Nosaltres hem de poder explicar allò que volem sense una cotilla; tres seccions de tres paràgrafs no és cap barbaritat i menys si demanem un tipus de participació concreta.

Per cert, en @MarcCeleiro ja ha començat amb el vídeo amb el seu soci i hi seran a temps. També tindrem l'Alfons, doblador valencià que ja ha fet alguns vídeos del Portal:Ikusgela.

Guillesoler (Amical) (discussiócontribucions)

Crec que hi ha un punt interming entre el que diu el Medol sobre la dinàmica actual dels mitjans (que té tota la raó) i explicar-se més àmpliament. Per mi la clau és que el primer o els dos primers paràgrafs han de contenir tota la informació bàsica que volem transmetre. En aquest sentit, si volem deixar un correu de contacte o indicacions de com col·laborar, això ha d'estar en aquesta part inicial. La primera secció de la nota ha de poder ser autònoma, ha de funcionar per ella sola perquè és el que molts mitjans replicaran automàticament. Que això sigui així no és culpa nostra, efectivament, però sabent que és així com funcionen hem de jugar-hi per tenir bons resultats.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Cada cosa al seu context. El correu electrònic d'Amical com a entitat sobre els cursos que pugui/vulgui oferir als interessats per la notícia no tenen res a veure ni amb la celebració dels 750.000 articles, ni hauria d'ocupar un lloc principal en aquesta nota de premsa, que és de la Viquipèdia i té els seus propis mètodes de contacte (principalment on-wiki i de manera molt secundària i complementària, per a vandalismes o novells que no en saben, també a les xarxes socials).

Em sembla bé el correu de contacte d'Amical, per la predisposició a recollir interessos i sobretot si pagarà el vídeo i els goodies de sorteig de qui pugui deixar postal de felicitació, faltaria més i en sou partícips clau. Però això ha d'anar al final perquè és addicional a la necessitat d'explicar un fet comunitari tan important. O, en tot cas, en una altra nota que pugui circular l'entitat aprofitant l'avinentesa i maximitzant l'impacte de tot plegat.

Guillesoler (Amical) (discussiócontribucions)

Veig que no m'he explicat bé. No em referia (necessàriament) al contacte d'Amical. El que volia dir és que si s'aprofita la nota per fer una crida a la participació, les vies per vehicular aquesta participació han d'estar també dins la part inicial de la nota. Poden ser, fins i tot, links a tutorials, etc.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Resposta a «Què fem pels 750.000 articles? Són imminents»
Pallares (discussiócontribucions)

Hem passat els francesos i ens situem en la cinquena posició. De nou, felicitem-nos per la fita, tenint en compte que el mes que ve podem passar els xinesos. Dues dades a remarcar:

1. Ja no queda cap article esborrany de l'epígraf geografia. Quin serà el proper grup que és quedi sense esborranys? Història? Tecnologia?

2. La mida mitjana dels articles ja supera els 24k. Però, alerta! per la posició a la taula, hauria de ser com a mínim de 30k. Medol, Brunnaiz, Manlleus, Solde, Misterspritz, Jordiventura96, Cataleirxs, Beusson, Leptictidium, CarlesMartin, Antoni Salvà, AntoniBM, Castellbo, MALLUS, CarlesVA, Ignasi, KajenCAT, Willy31igd, Sorenike, Capsella01, Rocafera, Pcm, Jaumellecha, Kippelboy, Castellbo, Jove, Capsot, Vallue, Mbosch, Quelcom, Jordirooca, Alvaro Vidal-Abarca, Amadalvarez, Pau Colominas, Unapeça, Socialdilema, Rubisimoes, Pons, Davidpar, Jordi escarre, Judesba, AlbertRA, Magenri, Guixacantijoch, Maria Fullana de València, Darth vader 92, Marti.bdb, Joan manel, Flamenc, VerusPhoebusApollo, Pau Nemo

Kippelboy (discussiócontribucions)

Mon dieu! Enhorabona! Quina feinada!!!!

Manlleus (discussiócontribucions)

Enhorabona per la feina feta! La Viquipèdia més enèrgica de les 310 que n'hi ha ara mateix i fa mesos. La constància retorna grans resultats, seguiu així!

Beusson (discussiócontribucions)

Enhorabona! Gràcies a tothom per la feina feta. Seguim!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja sabeu que quan es guanya cal mantejar l'entrenador.

Gràcies a tots els participants; @Pallares prepara't !.

Flamenc (discussiócontribucions)

Felicitacions a tothom i sobretot a @Pallares

Resposta a «Als 10.000, cinquens!!!»

Les eleccions de verificadors necessiten participants

1
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Anem per la meitat del període de votacions a les Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari/2024 però tot i la unanimitat, només hi ha 9 participants quan per aprovar les candidatures cal un mínim de 25 vots. Aleshores seria bo que els usuaris actius que no hi hagin passat, passin per la votació. Fins i tot seria bo notificar els usuaris actius que hi puguin estar interessats i que puguin no veure aquest missatge ni l'anterior anunciant les votacions.

Resposta a «Les eleccions de verificadors necessiten participants»

Suspensió del compte d'Instagram / Threads

14
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bon dia,

Aquest és un missatge informatiu de part del Xavier Dengra i un servidor, que com sabeu ens encarreguem de les xarxes socials de la Viquipèdia en català.

Ahir el compte de la Viquipèdia a Instagram i Threads va ser suspès per un pressumpte incompliment de la normativa de les xarxes socials esmentades. La suspensió fou arran d'una publicació igual a aquesta de Twitter. Des de les xarxes socials de la Viquipèdia publiquem contingut sobre tots els temes i àmbits recollits al projecte, sempre sense imatges explícites i fent servir llenguatge enciclopèdic. Puntualment, i en el marc dels diumenges #viquiPQC (destinats a articles curiosos), ens permetem que una de les sis publicacions de cada diumenge sigui sobre qüestions un pèl explicites —però sense abandonar el tarannà enciclopèdic i divulgatiu.

Hem apel·lat la decisió de la suspensió del compte i restem a l'espera de la resolució. Us en mantindrem informats en aquest mateix tema de La Taverna.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

La suspensió, per ara, és per un període de temps concret?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet Fet! N'he fet l'apel·lació fa una estona i sembla que ja ens han aixecat la restricció. Però clarament sembla que hi ha censura molt forta sobre llenguatge que inclogui termes sexuals… Curiosament, també en llengua catalana tot i que les interfícies no estiguin disponibles en aquest idioma.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Potser algú va fer una reclamació pel contingut, per tocar els nassos.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En contra de la censura, però posats a promoure contingut interessant potser no és l'article que jo hauria triat.

En qualsevol cas, bona feina.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bé, després d'haver-ne piulat més de 300 sota l'etiqueta #viquiPQC (podeu consultar-los aquí), cada cop és fa més difícil trobar contingut curiós que surti de la línia de les piulades diàries (47.800 publicacions fetes a hores d'ara). Estem oberts però a qualsevol proposta d'articles curiosos que no surti a l'enllaç que he passat (els ja piulats). Cada cop costa més trobar idees!

Brunnaiz (discussiócontribucions)

M'alegro de veure que ha estat un ensurt. Gràcies per la vostra incansable feina!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Una idea (no necessàriament pels diumenges): podríeu programar algunes piulades sobre enllaços vermells. Per exemple, en l'última bio que vaig publicar, em va sorprendre que faltessin Revlon, Roberto Cavalli o Calendari Pirelli. Al portal Viquipèdia:Articles demanats hi ha futbolistes força coneguts (Paolo Di Canio, Phil Neville, Walter Zenga) i fa poc han reactivat Viquiprojecte:Articles absents.

Alguns cops us he vist piulades d'Articles demanats, però acostumen a estar relacionades amb algun fet recent.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

És bona idea, però la realitat és que l'etiqueta #articlesdemanats (un per setmana, per provar de no pressionar gaire) funciona més aviat poc. I hem vist que només té una mica de retorn quan la gent se sent interpel·lada per un fet d'actualitat o quan fem un citat d'un tuit d'un article d'una altra de les versions de Viquipèdia a Twitter.

No agafàvem cap article així com el que esmentes perquè no semblés que són les preferències editorials del Pau o meves, però bona idea dir «És un dels #articlesdemanats que duu més temps/més sol·licitats del nostre Viquiprojecte sobre Articles absents.»

Demà en programo el primer! Fes-nos recordatoris si passa el temps i no en surten més del mateix estil; que sempre costa incorporar-los.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Cataleirxs @Pau Colominas en la piulada inseriríeu l'enllaç URL a la pàgina buida en mode Editor Visual? O sense enllaç?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No veig problema en afegir-hi l'enllaç.

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Veig que ja teniu en compte l'actualitat, però també podeu prendre com a marc de referència puntual l'apartat de notícies de la portada, sovint ens trobem que hi ha diversos enllaços vermells (ara mateix, per exemple, diria que dos) i potser podeu fer crida en aquest sentit si ho trobeu pertinent i encaixa amb la resta del contingut.

Brunnaiz (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Molen molt, ens els apuntem per a les properes setmanes! Gràcies @Brunnaiz! Aquests suggeriments sempre ajuden, que hi ha caps de setmana que anem curts d'imaginació :)

Resposta a «Suspensió del compte d'Instagram / Threads»

[166a setmana] El diumenge de les referències

16
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada vam referenciar 48 articles sobre muntanyes que no tenien referències durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 9.949 articles de diferents temes.

La cent seixanta-sisena edició se celebra demà, 14 d'abril. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Còmic. Podeu consultar aquí els articles sense referències.

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM:, @MotsVius:, @Na Renard:, @Amortres:, @Ignasi:, @RhinoFullmetal:, @Lohen11:, @Brunnaiz: i @F3RaN:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, @Leptictidium. N'infomo també al viquiprojecte.

Jordi escarre (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Flamenc (discussiócontribucions)
Jaumellecha (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

15 articles fets amb els habituals del Diumenge. A veure a quants arribem amb els reforços del viquiprojecte Còmics!

Vallue (discussiócontribucions)
F3RaN (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

65 articles. Molt bona feina a tothom! Amb això ja hem passat oficialment la barrera dels 10.000 articles en la història del Viquiprojecte. Gràcies a tothom que ha posat el seu granet de sorra en aquest gran èxit col·lectiu... i fins diumenge que ve!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

10.000, quina salvatjada. Gràcies a tu, Leptic, per seguir liderant el projecte amb constància, setmana rere setmana.

Resposta a «[166a setmana] El diumenge de les referències»
Kippelboy (discussiócontribucions)

Bon dia, sabeu si hi ha alguna eina per poder saber quants articles ha creat un usuari sobre un tema en concret? Exemple: Articles de dones creats per usuari, o articles d'escriptors, o quants articles sobre obres de teatre ha iniciat l'usuari X, o similar. Això es pot fer amb una query de Wikidata? Gràcies per endavant.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Aviso a @Xavier Dengra perquè recordo que va compartir no fa gaire una eina d'aquest estil.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Uoooo!

Kippelboy (discussiócontribucions)

Gràcies! L'altre dia no em funcionava. Però ara he vist que només triga una mica en executar-se. Era just el que buscava

Resposta a «Articles iniciats per temàtica»

[165a setmana] El diumenge de les referències

14
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada vam referenciar 62 articles sobre el Canadà que no tenien referències durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 9.901 articles de diferents temes.

La cent seixanta-cinquena edició se celebra demà, 7 d'abril. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Muntanyes. Podeu consultar aquí els articles sense referències.

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM:, @MotsVius:, @Na Renard:, @Amortres:, @Ignasi:, @RhinoFullmetal:, @Lohen11: i @Brunnaiz:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)
Beusson (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Flamenc (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Articles referenciats per Mercè Piqueras (1)

Laurita (discussiócontribucions)

Articles referenciats per Laurita (1)

Vallue (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

30 articles. Avui no puc fer-ne gaires, per compromisos laborals, però entre tots, posem el nostre granet de sorra per construir una muntanya d'articles referenciats.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Al final en van ser 48. Moltes gràcies a tothom i fins diumenge que ve!

Resposta a «[165a setmana] El diumenge de les referències»
F3RaN (discussiócontribucions)

Hola a tothom, Quedeu convocats a l'edició del Viquiprojecte Còmics, que enguany caurà en plena Diada de Sant Jordi perquè va del dissabte 13 al diumenge 28 d'abril. Malgrat la crisi general, el sector del còmic sembla resistir bé, amb un nou rècord de títols publicats en català l'any passat, sens dubte propiciat pel bon moment del manga. Enguany, com a novetat, introduim l'auca com a eix per a dinamitzar i impulsar el viquiprojecte: l'auca, el nostre indisctutible precedent del còmic modern, genuí i autòcton. A veure si som capaços de millorar-ne l'article o d'escriure alguna biografia nova relacionada amb el tema. Pels que prefereixin el còmic contemporani, el viquiprojecte roman obert a tota mena de còmic, donant preferència al còmic en català. Ànims i us prego que m'ajudeu a fer-ne difusió si coneixeu a usuàries que hi podrien tenir interès!

Ho notifico als participant d'edicions precedents: @Ivan Avz F: @Judesba: @Jordi escarre: @Amortres: @MarianneMontbe: @Mbosch: @Brunnaiz: @RafelJuan: @Cataleirxs: @AlbertRA: @Vallue: @TaronjaSatsuma: @Arnandis: @RafelJuan: @Ignasi: @Kuranes:@Kowalskyn: @Xavier Dengra: @Amadalvarez:

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Gràcies!

Mbosch (discussiócontribucions)

Com? Com? Com? Coooooom? Que en aquesta edició es regalen mangues? Uuiiixxxx... Ferran, ves apuntant la meva direcció que aquest cop no només escriure per amor a l'art. :P

F3RaN (discussiócontribucions)

si, tankōbons però també àlbum, novel·la gràfica, tebeo, etc. ;-) He actualitzat la llista.

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola @Leptictidium, de nou anem super malament de temps i corrent a última hora. No sé si es podria combinar amb el diumenge de les referències. Hi ha molts articles del viquiprojecte amb plantilla {{FR}} o {{FVA}}. Si no pot ser, doncs a veure si per fi l'any que ve ho organitzem amb més temps i calma. És només una idea, tu tens tota l'experiència i deus saber millor si convindria o si de fet no va gens bé ;-)

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola. Recorda-m'ho dissabte, sisplau, que aquests dies tinc mil coses al cap. :)

Resposta a «Viquiprojecte del Còmic»
Panitinho (discussiócontribucions)

Hola, He demanat informació al compte de Viquipèdia a Twitter i m'han dit d'adreçar-me aquí. La idea era crear un article sobre el meu fill, però m'han dit que jo no el puc fer per conflictes d'interès. Doncs escric aquí per veure si algú està interessat en la seva creació. Deixo aquí alguna informació : - nom Pau Panitti Martínez - jugador d'handbol professional amb el BM Granollers (a la Viquipèdia del club surt ell a la plantilla) - links a informació de premsa https://www.mibalonmano.com/fraikin-granollers-blinda-a-pau-panitti-hasta-2027 https://www.lesportiudecatalunya.cat/mes-esport/article/2403233-pau-panitti-allarga-el-contracte-amb-el-fraikin-granollers-fins-al-2027.html?cca=3 https://www.mundodeportivo.com/balonmano/20240211/1002188714/32-31-portero-pau-panitti-decide-partido-maxima-igualdad.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_content=balonmano

Espero que algú es pugui fer càrrec d'això

Moltes gràcies

PD: em podeu preguntar qualsevol altra informació, com ara palmarès, informació personal, etc.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Pau Panitti. Em pots dir la data exacta de naixement, i lloc?. Només he trobat "maresmenc" i juliol de 2004.

Panitinho (discussiócontribucions)

Si vols et dono més dades: - ha jugat a la Escola Pla de l'Avellà prebenjami i benjamí , amb el Laietà d'Argentona fins a infantil de primer any i després amb el granollers. - va ser campió de la Minicopa del Rei amb el granollers quan era cadet i campió de Catalunya i d'Espanya amb juvenil - amb la selecció espanyola juvenil ha guanyat el trofeu del mediterrani i ha participat al campionat del món d'handbol platja acabant vuitè - la temporada passada va guanyar el campionat de primera nacional com a senior Moltes gràcies

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Merci, però de moment jo diria que no cal posar informacions com aquestes. La raó per la qual l'article és possible és perquè és un jugador d'handbol de la màxima categoria, juga en un equip professional i jo diria que això el fa acceptable. Si més endavant esdevé famós i conegut i la premsa en parla, llavors totes aquestes coses sortiran en articles i es podran referenciar. Mentrestant, tot el que no es pugui referenciar amb llibres, revistes, publicacions, diaris, no seria acceptable a l'article. Salut!

Panitinho (discussiócontribucions)

Va néixer a Barcelona el 18/7/2004 però ha, viscut entre Mataró i vilassar de Mar

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Afegit a Wikidata

Resposta a «Nou article»

Rafa Nadal i els personatges amb més versions lingüístiques

4
Paucabot (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Fabulós:

  • Rafa Nadal, rey de la Wikipedia / si bien es verdad que queda último en el ‘Big Three’ del tenis
  • sobresale al tener páginas en la Wikipedia escritas en 131 idiomas, de las 334 lenguas / A pesar de contar con reseñas en casi la mitad de los idiomas de Wikipedia
  • Jesucristo, la persona con más páginas de este reportaje
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, fantàstic, són tants sitelinks com Novak Đoković, no gaires menys que Roger Federer, i més de tres quarts dels de Lionel Mesi.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja he dit jo que era més aviat una no-notícia.

Resposta a «Rafa Nadal i els personatges amb més versions lingüístiques»