Viquipèdia:La taverna/Novetats

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Missing language links[modifica | modifica el codi]

Hola,

Hi ha aquesta eina que ajuda trobar articles als quals probablement poden afegir-se enllaços a les altres llengües: https://tools.wmflabs.org/yichengtry/index.php .

Mostra que n'hi ha 659 d'aquests articles entre la Viquipèdia en català i en anglès.

Jo he afegit enllaços a uns articles aquí: Dracula (sèrie de TV), Viekšniai, Nature Geoscience. Aixo pot anar més ràpidament si m'ajudareu ;)

Com utilitzar-la?

  1. Inicieu una sessió a mediawiki.org (el seu compte de la Viquipèdia en català probablement ja hi funciona).
  2. Vés a https://tools.wmflabs.org/yichengtry/index.php . Hi inicieu una sessió: Login > Login use a mediawiki account > Allow.
  3. Vés a "settings" i seleccioneu "català" i "English".
  4. Vés a "Check by list".
  5. Compareu els articles en català i en anglès i afegiu enllaços si hi es necessiten. Feu clic a "Yes" or "No" tal com correspon per què altres editors sàpiguen que ja són enllaçats.

Allí vaig explicar com utilitzar-la em més detall en anglès: https://aharoni.wordpress.com/2014/10/31/link-wikipedia-articles-in-different-languages/

La informació en aqueix web és una mica antiga (octubre 2014), doncs és possible que alguns -o fins i tot molts- articles allà ja son enllaçats. Si ho són, simplement feu clic "Yes" a la taula.

Gràcies! --Amir E. Aharoni (disc.) 22:29, 8 feb 2015 (CET)

Ei moltes gràcies Amire80! L'he provat i està molt bé. Les parelles detectades són correctes en un 99% però de moment hi ha algun error i haig de fer les edicions manualment. Segueixo provant! --Jey (disc.) 15:33, 15 feb 2015 (CET)
Aparentment està molt bé, aquesta eina, però què fa quan tries? Pel que veig, quan cliques "yes" no modifica els interviquis. És que no funciona o és que el que se suposa que fa és una altra cosa?--Pere prlpz (disc.) 16:23, 15 feb 2015 (CET)
Malauradament, heu de corregir els enllaços manualment. Els botons "Yes" i "No" no ho fan - només treuen l'element de la llista. --Amir E. Aharoni (disc.) 14:52, 16 feb 2015 (CET)
Potser convindria afegir la llista al Wikidata Game com un joc més per editar automàticament.
I un dubte, perquè l'eina demana accés al Widar per editar en nom nostre si després no edita res?--Pere prlpz (disc.) 15:48, 16 feb 2015 (CET)
No vaig fer-la jo mateix, però endevino que no volen que gent anònima modifiqui les llistes. --Amir E. Aharoni (disc.) 15:52, 16 feb 2015 (CET)

Amire80 com deia l'eina té un percentatge molt alt d'encerts i després de fer més edicions m'agrada encara més. L'únic "problema" és que a vegades troba parelles que ja estan enllaçades. Personalment estaria d'acord que les edicions poguessin automatitzar-se en aquells casos en que és més clar (per exemple si tenen el mateix nom i la mateixa imatge). Enhorabona de nou! --Jey (disc.) 22:35, 16 feb 2015 (CET)

Jo també m'he trobat amb això de les parelles enllaçades. Suposo que el problema ve de que la llista no s'actualitza; si més no, entre català i francès n'hi havia moltes d'enllaçades, i les que vaig mirar l'historial les havia enllaçat un mateix editor la setmana passada.
Més que enllaçar automàticament del tot, estaria bé enllaçar amb un sol botó, o com a mínim que els enllaços als interviquis o a Wikidata estiguessin més a mà. @Amire80: A les instruccions del teu blog estaria bé afegir-hi que per editar els enllaços convé clicar l'enllaç de mode escriptori en comptes de mode mòbil.
Si algú més té ganes de posar-s'hi, encara queden uns quants centenars de parelles català-anglès i català-castellà.--Pere prlpz (disc.) 10:14, 17 feb 2015 (CET)

Fonts: revistes pacifistes[modifica | modifica el codi]

L'Institut Català Internacional per la Pau de la Generalitat de Catalunya ha digitalitzat i posat en obert tots els números de 7 revistes del moviment per la pau del darrer terç del segle XX. Hi podeu accedir des d'aquí. Aquestes revistes poden ser una bona font per alguns articles de Viquipèdia relacionats amb la temàtica, especialment per aconteixements, dades i informació biogràfica o d'entitats; així com lleis relacionades amb l'objecció de consciència i l'exèrcit o de moviments d'oposició a determinades polítiques. L'exemplar més antic és de 1974 i el més recent de 2005--Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 17:30, 19 feb 2015 (CET)

molt interessant!--barcelona (disc.) 13:53, 20 feb 2015 (CET)

288 llengües[modifica | modifica el codi]

Demà (dia de la llengua materna) comencem el Viquiprojecte:288 llengües, es tracta que durant 15 dies ampliem els articles dels idiomes amb viqui pròpia: infotaules, seccions sobre gramàtica o nombre de parlants, història de la llengua, dialectes, extensió geogràfica.... Segur que podeu afegir cosetes per doblar el nombre d'octets totals, mireu les altres viquipèdies o les pàgines sobre llengües que hi ha a la xarxa. Gràcies per endavant, a veure si aconseguim els objectius! --barcelona (disc.) 14:01, 20 feb 2015 (CET)

Bona idea!--Manlleus (disc.) 16:23, 26 feb 2015 (CET)