Viquipèdia:La taverna/Novetats

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

El procés: la categoria[modifica | modifica el codi]

He creat la categoria del Procés: Categoria:Procés independentista català i una plantilla per facilitar-ne la navegació: {{Procés independentista català}}. El que veig menys clar és el nom i el criteri d'inclusió de la plantilla. Què en pensau? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:14, 20 ago 2014 (CEST)

Em sembla una bona iniciativa, et felicito. No sé si els partits han d'anar amb Entitats o a banda. En tot cas, si agafem els subscriptors de la pregunta (no les opinions posteriors) faltaria ICV i UDC. EL capítol persones és complicat perquè hom pensarà que falta algú i serà un tema poc neutralitzable. En aquest tema està treballant molta gent de forma anònima i penso que serà complexe. Per exemple, ha d'estar el Santiago Vidal que ja ha escrit la constitució o no?. I els membres del CATN ?...ufff. Salut, company !amador (disc.) 06:32, 21 ago 2014 (CEST)
Gràcies, Amadalvarez.
  • Els partits van una mica a banda de les entitats (hi ha un <br> que els separa), però potser és cert que podrien tenir una secció per ells.
  • No vaig posar-hi ni ICV ni UDC perquè el títol era Procés independentista català i encara no està clar si aquestes dues formacions seran part del procés independentista o no. El que és cert, però, és que la reivindicació de la consulta és en certa manera part del procés i potser, per això mateix, el nom triat no és l'adequat, encara que el motor del procés sigui clarament l'independentisme.
  • Respecte de les persones, no hi podrem posar les anònimes (que ja haurien d'estar representades a les entitats), però potser sí que tendria sentit posar el president del CATN Carles Viver i Pi-Sunyer o el del PNDD, Joan Rigol (encara que es troba en les mateixes circumstàncies que ICV i UDC).
En general, estaria bé crear l'article Procés independentista català, que seria el que clarament ens diria què hi ha d'anar i què no, a la plantilla. Pau Cabot · Discussió 09:38, 21 ago 2014 (CEST)
He fet uns quants canvis dels proposats a la plantilla, de moment. Pau Cabot · Discussió 09:48, 21 ago 2014 (CEST)

Global css/js[modifica | modifica el codi]

Està anunciat a partir del dia 26 d'agost la implementació de l'extensió GlobalCssJs que permet JavaScript i CSS d'usuari per tots els wikis públics de Wikimedia. Es podran crear subpàgines d'usuari global.js i global.css a Meta-Wiki i aquestes pàgines es carregaran automàticament per tots els projectes.

Hi ha més informació a la documentació per si un ho vol carregar només en un grup de wikis (per exemple, tots els Viquitexts, tots els projectes en francès, etc.)

Alguns usuaris tenen actualment un JavaScript o CSS global configurat manualment amb la creació de subpàgines (p.ex. vector.js, common.css) en cada projecte per carregar el seu script global. Per aquests usuaris, la implementació de l'extensió significaria que els mòduls es carregarien dos cops i per tant no s'inclouran en l'abast global. S'ha preparat un script per esborrar aquestes pàgines si es van crear amb el format estàndard. Aquests usuaris ho poden demanar en una pàgina de Meta-Wiki per fer-ho en nom seu una vegada estigui implementada l'extensió.

Anunciat en la llista de correu Wikitech-ambassadors. --V.Riullop (parlem-ne) 15:03, 20 ago 2014 (CEST)

Estrelletes d'or i de plata[modifica | modifica el codi]

Des del dia 19 ja està disponible a Wikidata la marca d'articles de qualitat i articles bons (badges). Un exemple: Manga amb distincions d'or i de plata. S'estan important amb bot i es poden editar quan s'edita un interwiki. Entre els dies 26 i 28 d'agost estarà disponible per que apareguin en les Viquipèdies, Viquitexts i Viquidites. --V.Riullop (parlem-ne) 15:16, 20 ago 2014 (CEST)

Perfecte! Ja tardaven!--Arnaugir (discussió) 15:48, 20 ago 2014 (CEST)
@Vriullop: molt interessant. Ja he completat les descripcions a Wikidata. Veig que només es permet assignar dos propietats (que serien AQ i Bo) però també hauria de ser possible marcar-ne d'altres (per exemple els {{massacurt}}? --Jey (disc.) 00:23, 21 ago 2014 (CEST)
No crec que calgui marcar els articles segons plantilles de manteniment a Wikidata. Dificultes l'edició als novells que voldrien treure-les i no és una qüestió transversal. A totes les viquipèdies els interessa saber/mostrar si un article és adq en un altre idioma, però no és important saber un article és un esborrany en anglès o no.--KRLS , (disc.) 05:52, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que la principal gràcia dels badges és no haver de posar a cada viquipèdia quins articles de les altres viquipèdies tenen distintius de qualitat, sinó que surti automàticament. Això només es fa amb les categories d'articles distingits però no amb les de manteniment, de manera que posar els {{massacurt}} a Wikidata no suposa cap guany per aquesta banda i a més és una complicació, com deia en KRLS.
A més, l'altre avantatge que suposaria posar les categories de manteniment a Wikidata, que és poder fer cerques, també el podem aconseguir fent servir les categories. Per exemple: articles amb text a millorar sobre personatges nascuts entre 1900 i 1980 que tenen article en anglès o alemany (si algú s'hi vol posar, en tenim 55).--Pere prlpz (disc.) 11:10, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que el propòsit és no haver de mantenir les plantilles {{Enllaç AD}} i {{Enllaç AB}}, ara afegides per bot i molt lligades als interwikis. Quan s'hagi migrat es podran eliminar. En canvi, no crec que serveixi per les plantilles {{Article de qualitat}} i {{Article bo}}, tot i que es pot pensar en sincronitzacions amb Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 14:30, 21 ago 2014 (CEST)

No sé si hi ha alguna relació amb aquesta edició a Common.js, però avui he vist que Martin Heidegger ara té una categoria en vermell: Categoria:Viquipèdia:Articles destacats en la Viquipèdia en German.--QuimGil (disc.) 10:28, 28 ago 2014 (CEST)

N'hi ha unes quantes més a Especial:Categories demanades. S'haurien d'adaptar els noms per tal que usassin les categories que ja tenim i amb el nom correcte: Categoria:Articles destacats en altres llengües, Categoria:Articles bons en altres llengües i Categoria:Articles de qualitat en altres llengües. Pau Cabot · Discussió 10:43, 28 ago 2014 (CEST)
N'hi ha més de 1000 en aquesta categoria "German", i a mes totes les categories de Categoria:Articles de qualitat en altres llengües s'han quedat buides. Mirant les categories equivalents en altres viquipèdies, sembla que no se'ls han buidat excepte en asturià (ast:Categoría:Uiquipedia:Destacaos d'otres wikis), que està pelada com la nostra.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 28 ago 2014 (CEST)
He preguntat a d:Wikidata:Contact_the_development_team#New_badges_and_missing_categories_in_cawiki si en saben alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 10:59, 28 ago 2014 (CEST)
El problema és per les darreres edicions a {{Enllaç AB}} i {{Enllaç AD}}, revertides: Especial:Diff/13980646. De totes formes, aquestes plantilles s'eliminaran com estigui disponible a Wikidata (VP:PMB#Dexbot) i per tant es perdrà la categorització. --V.Riullop (parlem-ne) 14:09, 28 ago 2014 (CEST) Per cert, en asturià han mogut les categories a ast:Categoría:Wikipedia:Destacaos d'otres wikis. --V.Riullop (parlem-ne) 14:16, 28 ago 2014 (CEST)
Podem anar esborrant, idò, Categoria:Articles destacats en altres llengües i les seves subcategories? Pau Cabot · Discussió 14:38, 28 ago 2014 (CEST)
Jo no tindria pressa. Si el motiu per crear-les encara existeix el que podem mirar és quina és la manera de mantenir-les. És probable que amb Autolist es pugui treure la mateixa informació, però no té la immediatesa d'una categoria. A més, estaria bé veure què fan les altres viquis amb aquestes categories abans de començar a esborrar.--Pere prlpz (disc.) 15:57, 28 ago 2014 (CEST)
L'única solució que hi veig és fer un manteniment en local. En lloc de plantilles "Enllaç AD|xx" o "Enllaç AB|xx" per cada llengua, substituir-les per una nova "Categories AD-AB" i via Lua treure la informació de Wikidata per poder categoritzar com es desitgi. L'inconvenient és el manteniment per posar la plantilla en cada article que tingui algun badge a Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 20:37, 29 ago 2014 (CEST)
Posar la plantilla no ho veig un problema greu, perquè és el mateix problema que tenim amb les plantilles que llegeixen dades de Wikidata i hem d'anar posant als articles quan apareixen aquestes dades a Wikidata (de moment {{autoritat}}, {{bases de dades taxonòmiques}}, {{projectes germans}} i variants, i {{cal coor}}). Si aquestes les podem mantenir amb bot, la dels badges també. Fins i tot en podríem agrupar algunes per estalviar feina.
Ara bé, la primera qüestió és si ens estan servint d'alguna cosa les categories d'articles de qualitat en altres llengües. Algú les utilitza? No seria més útil la llista (feta amb bot o Autolist) dels articles de qualitat en altres llengües que nosaltres NO tenim?--Pere prlpz (disc.) 13:59, 1 set 2014 (CEST)

Un altre problema que no crec que tingui res a veure amb els badges però que potser en podria tenir amb el Common.js és que m'ha desaparegut el mapa OSM de la capçalera dels articles amb coordenades, i només a cawiki (a dewiki, eswiki i frwiki em segueix funcionant).--Pere prlpz (disc.) 12:19, 28 ago 2014 (CEST)

Sip. En el canvi per actualitzar els badges hi han colat un error afectant a totes les funcions posteriors. Per tornar a veure el mapa cal VP:REFRESCA. --V.Riullop (parlem-ne) 16:21, 28 ago 2014 (CEST)

Letter petitioning WMF to reverse recent decisions[modifica | modifica el codi]

The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.

If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.

-- JurgenNL (talk) 19:35, 21 ago 2014 (CEST)

Process ideas for software development[modifica | modifica el codi]

’’My apologies for writing in English.’’

Hello,

I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.

I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.

Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 00:15, 22 ago 2014 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Trobada de viquipedistes a Vila-real[modifica | modifica el codi]

Trobada de viquipedistes a Vila-real, agost de 2014.jpg

Hola. Ja se que és prou precipitat, però alguns viquipedistes de Castelló i València hem quedat per a veure'ns el dimarts 26 d'agost a Vila-real, Plana Baixa, per a xerrar i comentar el que es va dir a Wikimania i possibles activitats de cara a proper curs. Esteu tots convidats i s'agraeix la difusió. Hem quedat davant de l'estació a les 16:30 h. Si algú vol vindre però no podrà estar a eixa hora que m'ho diga. Salutacions. --Millars (disc.) 22:31, 24 ago 2014 (CEST)

que vagi molt bé!--barcelona (disc.) 19:32, 25 ago 2014 (CEST)
Llàstima. Aquests dies estic per Alacant, però és massa lluny i precipitat per pujar cap a Vila-real.--KRLS , (disc.) 21:02, 25 ago 2014 (CEST)
M'agradaria anar. Crec que puc acabar a la feina a hora per acudir, si hi ha cap canvi m'agradaria m'avisàreu, si no, seré a la porta de l'estació a les 16:30h. Ens trobem! --pacopac (disc.) 23:52, 25 ago 2014 (CEST)
Que vagi bé! La propera vegada -si pot ser- aviseu amb una mica més de temps ;)--Kippelboy (disc.) 10:11, 26 ago 2014 (CEST)
Va ser dit i fet. Cosa del B25es. Esperem fer-ne altres, a altres localitats per a donar opció a que tots ens coneguem. Pacopac, encara tinc el teu mòbil, aixina que si no estàs et dic on ens movem. Gràcies pels bons dessitjos, i espere que ens trobem a Tarragona. --Millars (disc.) 12:19, 26 ago 2014 (CEST)

Ahí teniu la foto de la trobada. Falta Coentor que és darrere de la càmera. --Millars (disc.) 00:30, 29 ago 2014 (CEST)

Veig que va ser molt sana aquesta trobada. :) Felicitats pel "dit i fet!".--QuimGil (disc.) 10:30, 29 ago 2014 (CEST)

Repte 2014 Monuments[modifica | modifica el codi]

Hola companys,

Després de tres edicions de Wiki Loves Monuments, enguany es posarà el focus en la millora d'articles sobre monuments i engeguem el Repte 2014 Monuments. Espero que us hi sumeu! Més info. --Davidpar (disc.) 11:15, 27 ago 2014 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2014[modifica | modifica el codi]

Hola. En unes hores comença l'edició de 2014 de Wiki Loves Monuments, el concurs de fotografia lliure sobre monuments, que ha sigut el concurs més gran del món. Aquest any són de moment 38 els països on s'organitza el concurs, entre ells Espanya i França. Podeu trobar totes les dades que calen per a participar a Commons:Wiki Loves Monuments 2014, o sino pregunteu i us informem. Esperem que compartiu les vostres fotografies i ajudeu a ilustrar la Viquipèdia. --Millars (disc.) 22:48, 31 ago 2014 (CEST)

Navegació amb enllaços automàtics a projectes germans (beta)[modifica | modifica el codi]

A Beta ja podeu activar la barra de navegació per a projectes germans (anglès). Per exemple, a Joan Salvat-Papasseit es poden veure els enllaços a Viquitexts i Viquidites. Aquesta funcionalitat rutlla gràcies a Wikidata. Si trobeu que manca algun enllaç podeu solucionar el problema editant l'entrada corresponent a Wikidata.--QuimGil (disc.) 14:47, 1 set 2014 (CEST)

Com que és probable que això o una cosa semblant acabi essent l'opció per defecte, recordo que tenim per revisar Categoria:Pàgines amb enllaç commonscat diferent de Wikidata i Categoria:Pàgines amb enllaç commonscat diferent de Wikidata. Caldria corregir els errors de Wikidata abans que siguin els únics que apareguin. Eliminar els nostres paràmetres erronis per buida la categoria i ajuda a trobar els de Wikidata. Pot ser d'ajuda Usuari:PereBot/Commonscat i Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 15:04, 1 set 2014 (CEST)

Literatura catalana invitada a la Fira de Llibre de Göteborg[modifica | modifica el codi]

Hello!
(sorry for writing in English – la meva comanda de català no es perfecte)
I live in Göteborg, Sweden, and I'm active with the Swedish language Wikipedia. This year, Brazilian and Catalan literature will be in focus at the Göteborg Book Fair (100,000 visitors). This means a lot of Catalan writers will visit Göteborg, the last weekend of September. Me and a couple of my Swedish Wikipedia colleagues will be at the fair, with our cameras. We've started a project page, listing the invited writers, links to their mostly non-created articles in Swedish (they will at least be created during the month of September), writers that already have photos at Wikimedia Commons and those that do not. Maybe you would be interested to know how this annual project (we started last year with Romania) develops? If your have any questions regarding the project or advice to us regarding the writers/photos, please go ahead. Maybe we can do something for you. You can write questions/advice on our project discussion page in English or on my own svwp discussion page in Catalan. Here's the link to our project page. Salutacions!--Paracel63 (disc.) 18:38, 1 set 2014 (CEST)

Mirant la llista d'autors en català a sv:Wikipedia:Projekt_Bokmässan_2014#Närvarande författare (i projekt Brasilonien) només ens falta Mariona Cabassa, que pel que veig al Google no és escriptora sinó il·lustradora i de notabilitat gens evident.--Pere prlpz (disc.) 19:01, 1 set 2014 (CEST)
Moltes gràcies per la informació. Jo crec això que un dels noms catalans de la taula es un traductor o un journaliste o professor (de Girona). :-)--Paracel63 (disc.) 20:06, 1 set 2014 (CEST)
Sí, Javier Cercas és un escriptor extremeny en castellà, molt conegut, que fa anys que és professor de la Universitat de Girona. A més, la seva novel·la Soldados de Salamina passa a Catalunya.--Pere prlpz (disc.) 20:20, 1 set 2014 (CEST)

Taula rodona sobre Content translation[modifica | modifica el codi]

Estem organitzant una taula rodona on-line el proper divendres 5 de setembre (a les 18:00) per parlar sobre Content Translation. Content Translation és una ferramenta de traducció que tot i estar en una fase primerenca de desenvolupament, ja ha estat utilitzada per crear més de 100 articles a la Viquipedia. Volem reunir (a través de Google Hangouts) alguns dels editors que han creat articles amb Content Translation per a que comparteixen la seua experiència.

Podeu seguir la taula rodona a través de la pàgina de l'event tant en directe com posteriorment. Si la seguiu en directe, podreu també fer preguntes. Esperem la vostra participació i us agraïm tota l'ajuda que ja ens heu donat.

-- Pginer (disc.) 10:44, 2 set 2014 (CEST)

Grants to improve your project[modifica | modifica el codi]

Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.