Viquipèdia:Petició de marca de bot

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta plana és per demanar la marca de bot. Indicau el nom del bot i signau si us plau, recordau que abans heu de crear un compte d'usuari pel bot amb un nom que contengui, precisament aquestes 3 lletres (bot). A la pàgina d'usuari del bot heu d'identificar qui és l'usuari operador, per exemple amb la plantilla:Bot. Feu algunes proves d'edició i sol·liciteu l'aprovació.


BOT-Twm Crys[modifica | modifica el codi]

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Llywelyn2000 (disc.) 13:38, 18 abr 2014 (CEST), Hizkuntza Welsh Wikipedian naiz admin.

Programa utilitzat: AWB

Observacions: 700 herri eta komunitateen Gales artikuluak sortu nahi nuke.
I would like to create 700 articles on towns and communities in Wales. I will start with 10 and await approval. See also: [1]

--Llywelyn2000 (disc.) 13:38, 18 abr 2014 (CEST)

Comentaris

@Llywelyn2000: Please, run these 10 sample articles in order to check how it works. --V.Riullop (parlem-ne) 14:04, 18 abr 2014 (CEST)

Thanks; 10 articles now done by User:2.28.218.198 (BOT-Twm Crys). Llywelyn2000 (disc.) 01:32, 19 abr 2014 (CEST)
Waiting for community input: Special:Contributions/2.28.218.198. --V.Riullop (parlem-ne) 10:10, 19 abr 2014 (CEST)
@Llywelyn2000: There are some concerns with these articles, discussed in the village pump. If you have difficulties understanding Catalan, I can help you. --V.Riullop (parlem-ne) 11:55, 20 abr 2014 (CEST)

No fet Not done --V.Riullop (parlem-ne) 14:10, 27 abr 2014 (CEST)

ArxivaBot[modifica | modifica el codi]

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Coet

Programa utilitzat: Pywikipedia amb versió pròpia actualitzada a Arxivador.py i en temps real al toolserver o pròximament al Labs.

Observacions: Ja ho està fent servir el TronaBot. Vull treure-li esta tasca per evitar futurs bloquejos en cas de no funcionar el codi per a que no afecte les altres tasques que té programades.

--–Cœt · mascletà 12:01, 27 abr 2014 (CEST)

Comentaris

Fet Fet!. Hauries de crear la pàgina d'usuari del bot per indicar el seu operador i les seves tasques. Pau Cabot · Discussió 12:08, 27 abr 2014 (CEST)

Gràcies, l'estava creant i mentre he rebut un avís per correu del canvi de permissos per a l'usuariArxivaBot. –Cœt · mascletà 16:08, 27 abr 2014 (CEST)

GerardBot[modifica | modifica el codi]

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: gerardduenas

Programa utilitzat: Python / pywikibot

Observacions: Afegeix {{FR}} a les pàgines sense referències. Codi del bot

--gerardduenasparlem-ne 07:29, 30 juny 2014 (CEST)

Comentaris
  • Tot i que idealment tots els articles haurien de dur referències, les plantilles {{FR}} i {{CN}} només s'haurien de posar en un article si hi ha afirmacions que suposin un dubte raonable, cosa que de moment només pot escatir un editor humà. Si estic entenent bé el que es proposa, es tracta de posar sistemàticament {{FR}} a tots els articles que no tinguin referències (o sigui, no tinguin <ref>, una secció de referències o referències demanades). Això em sembla contraproduent perquè posa avisos pel lector que posen un dubte exagerat sobre l'article i perquè dilueix els articles que realment necessiten referències en una categoria inflada d'articles que no hi ha gaire pressa a arreglar.
Si l'objectiu de la tasca proposada és recollir aquests articles perquè hi ha algú que té la intenció de mirar-se'ls i posar-hi referències, val més que el bot en faci una llista. Si l'objectiu és avisar l'autor, aleshores val més deixar-li a la discussió un missatge tan didàctic i amable com sapiguem.--Pere prlpz (disc.) 10:02, 30 juny 2014 (CEST)
Completament d'acord amb el Pere.– Leptictidium (digui, digui) 10:10, 30 juny 2014 (CEST)
Jo crec que l'objectiu és avisar el lector (de manera explícita) que aquests articles no tenen la mateixa fiabilitat que els que tenen referències. Els articles que no tenen referències presenten una mancança greu de la qual el lector mereix ser advertit: no hi ha manera senzilla de verificar el que es diu a l'article i suposen un incompliment flagrant de l'obligació de citar les fonts quan s'escriu un article. Ara, està clar que, sobre aquest tema, altres companys opinen d'una altra manera i jo diria que no hi ha consens per engegar un bot que faci aquesta tasca. Pau Cabot · Discussió 10:21, 30 juny 2014 (CEST)
Jo ho deia des del punt de vista del Paucabot D'avisar el lector. En realitat un article que no té cap <ref> ni apartat de referències no és un article admissible i per tant crec que val la pena avisar al lector.--gerardduenasparlem-ne 18:57, 30 juny 2014 (CEST)
Ara mateix tenim 12.379 pàgines amb referències demanades. Fent una prova ràpida amb pàgina a l'atzar potser tenim 80.000 pàgines més que amb els criteris del bot portarien {{FR}}, i no veig la millora de posar aquesta etiqueta a tantes pàgines.--Pere prlpz (disc.) 22:13, 30 juny 2014 (CEST)
Els lectors no miren 80 000 pàgines. Els lectors en miren una (o dues o tres) i crec que és bo per a ells advertir-los de mancances en l'article precisament a la pàgina que arriben, independentment del número total, que només té interès per als editors. Jo seguesc pensant que val la pena posar aquest avís, ja que és un avís destinat als lectors, com demostra el fet de que decidírem mantenir-lo a la part superior de l'article i no a l'inferior com {{esborrany}} o {{orfe}}.
Això sí, les xifres que comenta en Pere ens haurien de fer prendre consciència de la magnitud del problema, sobretot tenint en compte que molts dels articles nous que es publiquen segueixen incomplint l'obligació de citar les fonts. Pau Cabot · Discussió 16:44, 1 jul 2014 (CEST)
Sort Pere prlpz que no et vas deixar convèncer. Estic contant les pàgines on no hi ha referències i el tema es mou més o menys pel 50% de tots els articles de l'espai principal de la Viquipèdia. El que si que crec que estaria bé es fer que quan un autor crees una pàgina nova sense referències se l'avisés a la pàgina de discussió.--gerardduenasparlem-ne 23:48, 4 jul 2014 (CEST)
L'avís a l'autor estaria bé, tot i que també s'hauria de parlar a la taverna. Una versió manual d'això mateix són els recordatoris i han estat criticats fins a l'extrem que gairebé s'han deixat de fer servir. Probablement no cal que el missatge sigui personalitzat, però dubto que s'accepti un missatge automatitzat si no li trobem una redacció ben positiva i acollidora.--Pere prlpz (disc.) 00:09, 5 jul 2014 (CEST)
Des d'ahir a la nit tinc el bot comptant tots els articles sense referències que no tenen ni {{FR}} ni {{FVA}} a la Viquipèdia. Ara mateix no estic a casa pero suposo que deu anar per la meitat dels articles i que acabarà demà. Publicaré els resultats a la Taverna i proposaré fer això de la pàgina de discussió. --gerardduenasparlem-ne 14:53, 6 jul 2014 (CEST)