Viquipèdia:Plantejament de preguntes/2009

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Homonímia

Vull penjar un article nou, però el títol ja existeix. Sé que es pot fer una "desambiguació" (bonica, la paraula), però no sé com fer-ho.

Gràcies!

Per començar, pots desambiguar el títol amb un parèntesi; per exemple, tenim Sant Martí (Barcelona), Sant Martí (Puigcerdà) i Sant Martí (Santa Pau). Tens més informació a ajuda:desambiguació.--Pere prlpz (discussió) 19:01, 3 gen 2009 (CET)

Vull trovar...

Vull trovar Activitats, d'avaluació de Intermedi 3 i examens del gener de 2009el comentari anterior sense signar és fet per 83.43.255.217 (disc.contr.) 16:24, 16 gen 2009 (CET)

activar galery en una wiki

hola no se si es el millor loc per preguntar pero es que ja no se on fer-ho

estic muntant una wiki i necesito activar el gallery com esta activat en aquesta wiki es el segon boto començant per la dreta

moltes graciesel comentari anterior sense signar és fet per Engonga (disc.contr.) --Pdg (discussió) 19:00, 29 gen 2009 (CET)

Català/valencià

Pense que aquesta viquipèdia és per a totes les persones de parla catalana, i és per això que al encontrar en http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquipèdia, en Noms alternatius: Viquipèdia - català, he pensat que seria més convenient que es posara Viquipèdia - català/valencià. Crec que si no cuidem més aquest tipus de coses es produirà un distanciament dins de la nostra llengua (catalano-valenciano-balear) entre catalans i valencians, i els mateixos acabaran preferint les pàgines com Uiquipedia (que afirma ser només per als valencians), creades pels feixistes amb la inteció d'acabar amb la nostra volguda llengua. Moltes gràcies.el comentari anterior sense signar és fet per Valencià (disc.contr.) 12:00, 4 març 2009

Això ha portat diversos debats. Pots veure Viquipèdia:Presa de decisions/2005/Sobre criteris d'ús dels noms de la llengua. La pràctica és utilitzar català o valencià en els articles enciclopèdics, per exemple Viquipèdia en català: «La Viquipèdia en català, o Viquipèdia en valencià, és l'edició...» Com a forma de presentació, per exemple a la Portada, s'evita expressament cap menció. De cara a l'exterior, com a nom local d'identificació, s'utilitza simplement "català": m:Llista de Viquipèdies. En aquesta mateixa pàgina es pot veure que són molt pocs els casos en que s'utilitza una doble denominació local, generalment quan hi ha dos alfabets diferents. --V.Riullop (parlem-ne) 12:59, 4 març 2009 (CET)
T'he respost a Viquipèdia:Taulell de consultes --Meldor (discussió) 21:41, 4 març 2009 (CET)

Algú trobaria normal que la wikipedia en espanyol aparegués com: "Wikipedia en español, mejicano, argentino, chileno, uruguayo, ...."?

Trompetista

trompetista,en catalán

Se llama igual trompetista.--KRLS , 15:44, 10 març 2009 (CET)

guerra civil espanyola

Estic editant l'article de la guerra civil espanyola. A dalt a la dreta hi ha una "capsa" amb informació bàsica de la guerra. On diu "força 1" i "força 2" si ha posat en altres idiomes les tropes d'un i els altres. Jo voldria fer més un anàlisi quantitatiu i qualitatiu (perquè una guerra civil no és una guerra normal amb dos bàndols clarament delimitats) amb el següent text: Els efectius quantitatius disponibles a l’inici de la guerra civil: a la zona republicana eren 46.188, zona nacional 44.026; unitats de la Guàrdia Civil: zona republicana 108, zona nacional 109; regiments de carabiners: zona republicana 54, zona nacional 55. A més cal afegir , en un costat, les milícies populars, i en l’altre les tropes marroquines i els voluntaris carlistes i falangistes. Els cossos d’oficials van quedar dividits al 50%. [1] Els efectius qualitatius. Els generals van desenvolupar un paper més decisiu en el bàndol nacional i l’oficialitat jove va figurar en la seva immensa majoria; factors que expliquen la major eficàcia bèŀlica a l’etapa inicial de la guerra[2]

No sé fer-ho pq. no entenc com funcionen aquestes "capses". M'ho podeu fer?

També tinc un altre dubte del mateix article: es parla de la batalla de Barcelona al final de la guerra (gener-febrer de 1939). Aquest article té més de 50 enllaços. Però no va ser una batalla car no hi va haver enfrontaments armats seriosos (els franquistes parlen d'un mort en tota l'ocupació de Catalunya). Per tant voldria canviar el nom de l'article a "ocupació franquista de Catalunya" que és un nom més real. La pregunta: si ho canvio què passa amb els enllaços?

Gràcies per la vostra atenció. Salutacions. --JoanCa (discussió) 18:32, 18 març 2009 (CET)

  1. Vilar, Pierre. La guerra civil española. Barcelona: Crítica. 1988. Pàgina 59.
  2. Tusell, Javier. Historia de España. Madrid:Taurus 1998. Pàgina 659.
La infotaula només és un quadre sinòptic amb les dades principals. L'explicació hauria d'anar en el cos de l'article. Per canviar el nom d'un article hi ha l'opció de Ajuda:Reanomenar, però si no és un canvi evident explica-ho primer en la pàgina de discussió per a que puguin opinar els editors. Si necessites ajuda pots preguntar a Viquipèdia:la taverna, secció Barra. Aquesta pàgina és per preguntes sobre el projecte en sí. --V.Riullop (parlem-ne) 18:49, 18 març 2009 (CET)

Problemes a l'enregistrament

Bon dia, Acabo de d'enreagistrar-me a la Viquipèdia però no puc editar el meu perfil, cada cop que ho intento la pàgina no la localitza, internet explorer no troba la pàgina. Algú podria ajudar-me? És urgent, necessito enregistrar-me per un treball a la universitat. Escric el meu correu electrònic: judithabril(a)hotmail(punt)com Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Judith.7 (disc.contr.) --Jordicollcosta (discussió) 12:13, 20 març 2009 (CET)

t'has registrat correctement, no trobes la teva pàgina d'usuaria perquè encara no existeix, no l'has editat; per fer-ho clica al següent enllaç: Usuari:Judith.7. --Jordicollcosta (discussió) 12:13, 20 març 2009 (CET)

Problemes amb la pàgina d'usuari

Hola, Fa uns dies que me enregistrat a la Viquipèdia, tot i que he pogut accedir a la meva pàgina de discussió, encara no he pogut entrar en la meva pàgina d'usuari ja que em diu que s'està procesant i que Internet Explorer no troba la pàgina. Algú em podria ajudar? Gràcies, Podreu trobar-me a judithabril(a)hotmail(punt)com

Com que el Jordi t'ha ensenyat a fer-ho més amunt, i sembla que no te'n sorties, ja te l'he creada jo amb un text ocult. Tanmateix, respecte al teu treball de la universitat tan urgent, recorda que pots consultar (i fins i tot editar) la Viquipèdia sense necessitat de registrar-te. – Leptictidium (discussió) 23:25, 24 març 2009 (CET)

Pot ser un problema de galetes activades/desactivades a mi em va passar al començar a treballar amb la meva pàgina d'usuari. Win-win

Codi HTML de Viquipèdia per enllaçar-la a una web o bloc

Sé que al google gadgets hi ha el codi en qüestió, però dóna em problemes (és aquí [1]) Podeu facilitar el codi o la manera com podem tenir accés a un cercador de la viquipèdia des d'un bloc o web?

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Cienciaitecnologies (disc.contr.) 12:09, 2 abr 2009

Com a suggeriment:

<form target="_blank" action="http://ca.wikipedia.org/w/index.php?ns0=1&title=Especial%3ACerca&fulltext=Advanced+search&fulltext=Cerca+avan%C3%A7ada"> <input type="text" name="search" value size="20"> <input type="submit" value="Cerca Viquipèdia"> </form>

--V.Riullop (parlem-ne) 13:15, 2 abr 2009 (CEST)

MOLTES GRÀCIES VICENÇ, AQUEST FUNCIONA PERFECTAMENT!el comentari anterior sense signar és fet per Cienciaitecnologies (disc.contr.) 22:38, 2 abr 2009

Creació d'un viquiportal que ja existeix en altres idiomes.

Actualment existeix el portal Ecopedia en alguns idiomes, però no en català. Quina és la manera més fàcil de començar a fer-ho?. Se suposa que la primera feina és la traducció dels articles ja existents en altres idiomes?

Moltes gràcies.

Per com fer un portal, pots fer un cop d'ull a Viquipèdia:Viquiportal. Sobre els articles, jo crec que ja en tenim els suficients com perquè un portal sobre el tema tingui contingut, però sempre convé fer-ne més i ampliar els que hi ha, ja sigui traduïnt o fent de nou.--Pere prlpz (discussió) 17:38, 20 abr 2009 (CEST)

penjar un PDF

Hola. M'agradaria penjar un article una mica llarg, que tinc en format PDF. És possible penjar-hi l'arxiu directament?el comentari anterior sense signar és fet per AntoniViade (disc.contr.) 18:52, 5 maig 2009 (CEST)

No, no pots penjar-lo directament en Pdf. L'hauràs de passar al format de la Viquipèdia. Això sí, assegura-te'n que no té drets d'autor i que sigui un article enciclopèdic. Pau Cabot · Discussió 19:15, 5 maig 2009 (CEST)

També el tinc en format WORD. Com ho faig per passar-lo al format Viquipèdia?

Primer de tot, copiar i pegar, i després s'ha d'adaptar al Viquipèdia:Llibre d'estil que pot semblar feixuc però és més fàcil del que pot semblar. Penge'l i ens ho mirem. Sobre quin tema és? --KRLS , 19:27, 5 maig 2009 (CEST)

Gràcies. Es tracta d'un tema de tecnologia, relacionat amb els equips de Control numèric (ordinadors industrials). Encara un altre dubte: Es tracta d'una porció d'un projecte final de carrera d'enginyeria. Es podria considerar un "projecte inèdit" (i por tant no publicable a Viquipèdia)???

Mira Viquipèdia:No feu treballs inèdits.--KRLS , 14:35, 6 maig 2009 (CEST)

Viquipèdia al Google

Acabo de crear un nou article a la Viquipèdia però si busco el nom del meu article (Focs de Blanes) al Google, no hi apareix. Això és perquè primer hi ha d'haver alguna supervisió i apareixerà més endavant, o és que jo m'he deixat algun pas??el comentari anterior sense signar és fet per Patcb (disc.contr.) 13:17, 6 maig 2009 (CEST)

És perquè Google sempre triga un cert temps en catalogar al seu motor de recerca les pàgines noves. – Leptictidium (discussió) 13:25, 6 maig 2009 (CEST)
No hi ha cap supervisió prèvia. Si el cerques a la Viquipèdia trobaràs Focs de Blanes. Teòricament el Google actualitza el seu índex contínuament, però són 10.000 servidors i una actualització completa dura uns 4 dies. --V.Riullop (parlem-ne) 13:35, 6 maig 2009 (CEST)

Col.laboració amb una administració pública

Fins a quin punt una administració pública pot dir que impulsa una iniciativa relacionada amb la viquipedia.

Existeixen convenis, o alguna manera concreta d'actuació en casos com aquest , o directament es crea el portal i es dóna promoció des d'aquesta entitat??.

Moltes gràcies,

--Noradrenalina 14:08, 6 maig 2009 (CEST)

Hi ha diversos aspectes. La Viquipèdia és un projecte obert i tothom hi pot col·laborar o dir que hi col·labora. És un projecte creat per la Fundació Wikimedia i només es poden fer convenis amb aquesta fundació o les seves seccions. Una alternativa més propera és posar-se en contacte amb l'Associació Viquimèdia.cat per poder coordinar una col·laboració estable, a més d'activitats de promoció i difusió. Per últim, cal tenir en compte si el material que es pensa incorporar ja ha estat publicat prèviament. En aquest cas es pot veure Ajuda:Republicació. --V.Riullop (parlem-ne) 17:17, 6 maig 2009 (CEST)

comptats catalans edat mitja

al Segle X a les zones planes (bages osona i berguedà) van quedar gairabé deshabitades i els comptes van voler repoblar les terres, concedint petites parcel.les, ELS ALOUS, als pagesos de muntanya que volien instal·lar-s'hi. No existeix a la vostre pagina la paraula Alous, mentre que al llibre de text de la Eso sí. Podrieu incloure-la i ampliar-hi el seu significat? gracies eva molinéel comentari anterior sense signar és fet per 88.7.118.114 (disc.contr.) 08:55, 10 maig 2009 (CEST)

Ja existeix Alou, pàgina ampliable, i l'he afegit a wikt:alou. --V.Riullop (parlem-ne) 12:49, 10 maig 2009 (CEST)

Botó nova secció amb plantilla

No sé si es possible afegir un botó com el de "Nova pregunta" pero facilitant una plantilla. Això podria facilitar l'edició i la navegació entre categories com "Informatica:Linia de comandes" --Jrosell (disc.) 22:41, 13 maig 2009 (CEST)

Hola, algú em pot explicar com inserir videos als articles de la vikipèdia?el comentari anterior sense signar és fet per Giltoll (disc.contr.) 18:05, 10 juny 2009 (CEST)

Canviar títol

He fet un text per la vikipedia per contar en coreà.

No se si le fet bé però hem surt com a títol Ajuda:Introducció i no se com canviar- hoel comentari anterior sense signar és fet per Rogerap (disc.contr.) 14:33, 15 juny 2009 (CEST)

Ho tens explicat a Ajuda:Com iniciar una pàgina. Si vols crear un article anomenat Contar en coreà fins a 10 clica a l'enllaç i ompla la caixa d'edició de contingut enciclopèdic pero conve que llegeixis i entenguis el LLibre d'estil. --Jordicollcosta (discussió) 14:44, 15 juny 2009 (CEST)

Canviar nom d'usuari

Bon dia, voldria canviar el meu nom d'usuari de "Guillermo" a "GuillermoP", i unificar els comptes amb la Wikipedia en castellà. Això últim ho he provat però només troba un altre d'Alemània. Gràcies, Guillermo

PD. Aprofito per comentar que quan es pitja el botó de "Nova pregunta" no afegeix el texte a l'article general però només a l'últim que hi havia escrit. Salutacions.

Aquí ho pots demanar: Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari.--KRLS , (disc.) 11:02, 25 juny 2009 (CEST)

E.M

Darrers medicaments per l'esclerosi múltiple. Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per 88.3.199.243 (disc.contr.) 18:19, 25 juny 2009 (CEST)

Atenció! La informació de la viquipèdia no pot substituir el consell d'un profesional mèdic. Consulta l'avís:Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat mèdica. Tot i així potser trobes el que cerques a l'article sobre Esclerosi múltiple.--Jey (disc.) 10:46, 6 jul 2009 (CEST)

m'han borrat un article que havia traduït a l'alemany

He creat un article sobre el meu equip de futbol (Club de Futbol Obispado) i mentre l'estava traduint a d'altres idiomes per a donar-nos una mica a conèixer per arreu del món gràcies a la Viquipèdia, doncs em trobo que un usuari d'Alemanya m'ha esborrat l'article!!

En alemany em diu:

Diese Seite wurde gelöscht. Es folgt ein Auszug aus dem Lösch- und Verschiebungs-Logbuch für diese Seite.

  • 18:51, 25. Jul. 2009 Nolispanmo (Diskussion | Beiträge) hat „Club de Futbol Obispado“ gelöscht ‎ (Fehlende Relevanz bzw. Darstellung selbiger: + Plantilla:Löschen)

(que traduït vindria a ser: Aquesta pàgina ha estat esborrada. El següent és un extracte dels combats i el desplaçament diari d'aquesta pàgina.

  • 18:51, 25 Juliol 2009 Nolispanmo (Discussió | contribucions) esborrat "Club de Futbol Obispado" suprimit (o manca de pertinència mateixa representació: + ((esborrar | no article'The Tom 18:50, 25 jul 2009 (CEST ))))


Algú em pot donar un cop de mà? Mil gràcies per avançat!

Segons llegeixo te l'han borrat en base a aquesta política. La versió catalana és Viquipèdia:Criteris de notabilitat. Si no hi estàs d'acord pots discutir-ho amb l'usuari que l'ha esborrat. Salut!--Jey (disc.) 20:39, 25 jul 2009 (CEST)

Aportar una imatge a un article

A l'article de Sarroca de Lleida ([[2]])hi vull aportar una imatge que he fotografiat jo mateix del poble i ja l'he carregat a viquipèdia ([[3]]), però no sé com es fa. Com puc afegir la imatge a l'article? Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Josepcat (disc.contr.) 21:21, 2 ago 2009 (CEST)

Fet Fet! Per incorporar imatges en una plantilla cal veure les instruccions de la plantilla o, sovint més fàcilment, copiar-ho d'algun altre cas similar. Gràcies per la teva aportació. --V.Riullop (parlem-ne) 10:29, 14 ago 2009 (CEST)

nom del fill de tilbert dídac stegmann

necessito saber el nom del fill de til stegmannel comentari anterior sense signar és fet per 85.58.85.183 (disc.contr.) 10:28, 7 ago 2009 (CEST)


Crec que es diu IAN o alguna cosa semblant... el comentari anterior sense signar és fet per Bernatbh (disc.contr.) 20:14, 5 oct 2009 (CEST)

Transliteració / Consells per algú novell

Més que una pregunta una sol·licitud.

He creat una pàgina 'A.R.M.I.A' on he transliterat / traduït dades d'un grup musical ucraïnès.

Si algú de vosaltres és expert en temes de transliteració del ciril·lic (He seguit normés IEC, excepte per una paraula) o incorporació de dades d'altres llengües a la Viquipèdia i li vol donar un cop d'ull per suggerir-me millores o donar-me informació sobre hàbits de com fer-ho que no he complert li ho agrairia.

Mercès. --MSR (disc.) 10:24, 14 ago 2009 (CEST)

Ajuda per a Pierre66

hola he editat un text Mariel.la FINET

que era bastant falç

i quant he volgut veure el meu treball.... m'a deixat el falç... i afegit el meu text desota...

segur, hi ha problema... com es pot regularitzar

"Mariel·la Finet (Perpinyà, Rosselló, 25 de març de 1962) és professora de música i compositora de sardanes.

Va estudiar piano. És professora de música i va ser membre fundadora de la colla Lliure (1979).

Mariel·la Finet (Perpinyà, Rosselló, 24 de març de 1962) és professora de fisica-quimica a Perpinya i compositora de sardanes.

Va estudiar de molt jove, piano i sobretot cant liric amb la Montserrat COMADIRA (Girona). És cantant amb paper de soprano. Va ser membre fundadora de la colla sardanista Lliure (1979) amb un altre compositor de sardanes Roland BESSON i capdanser de la colla durant anys .

Ha escrit La força del desti, L'angel de foc, Claro d'amor, A terra no es mira (dedicada a la colla Roure de Barcelona), Per tu David, La Aurora dels ulls daurats.

ha instrumentat per cobla la sardana per piano "la salanquaise" de Camille GILI, i es autora d'una sardana revesa.

la part ILTALICA es a destruir.. i no ho sap fer

HELP, au secours, AJUDA si us plau

pere Pierre66

Ja està arreglat, he substituït el text antic pel teu nou. Mira també com he escrit els noms i com he fet els enllaços interns.--Lohen11 (disc.) 19:19, 18 ago 2009 (CEST)

ABREVIATURA

BONA TARDA, ALGÚ SAP LA PARAULA AVINGUDA COM S'ABREVIA AMB CATALÀ? AV. AVDA. AVGA.el comentari anterior sense signar és fet per Jey (disc.contr.) 19:21, 27 ago 2009 (CEST)

Coordenades Google Earth - poblacions Wikipedia

El Google Earth dona la possibilitat de visualitzar la informació georeferenciada de les poblacions. Així vaig veure algunes poblacions mal localitzades i les vaig refer. Ho vaig fer a la Viquipèdia en català i també a la castellana i a l'anglesa. Per a les poblacions que tocava el gEarth prenia la informació de la eswikipedia. Al cap de una setmana i pico veig que la informació continua representant-se mal al Google Earth. Sabeu si actualitzen la informació periòdicament o es pot "demanar" l'actualització d'alguna manera?el comentari anterior sense signar és fet per Donatiu (disc.contr.) 14:22, 30 ago 2009 (CEST)

Drets d'autor

He creat un article sobre una entitat cultural. S'ha bloquejat l'article a l'espera de poder resoldre un problema de Drets d'Autor amb la pàgina web de la mateixa entitat la qual en sóc també l'únic AUTOR. He intentat esbrinar com solucionar aquest tema com per exemple escriure incorporant a la web la icona 'BY:'. - Aquesta imatge tan sols cal incorpora-la a la pàgina principal de la WEB? - I en qualsevol posició? - Només fent aquesta incorporació automàticament l'article es desbloquejarà o haig d'avisar?

Gracies per respondre el més ràpidament possible perque queden pocs dies per realitzar la supressió de l'article.

--Lluismil (disc.) 10:30, 24 set 2009 (CEST)

Contestat a la pàgina de discussió de l'usuari, sobre Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes. Tal com s'explica a Ajuda:Republicació/Autor de text, el contingut és compatible amb la Viquipèdia si s'afegeix al propi web la llicència CC-BY-SA. --V.Riullop (parlem-ne) 11:53, 24 set 2009 (CEST)

ENLLAÇOS EXTERNS

Necessitaria saber com puc fer un enllaç extern a una paraula. Gràcies!el comentari anterior sense signar és fet per Bernatbh (disc.contr.) 20:11, 5 oct 2009 (CEST)

Text automàtic de les fitxes

Hola, en la fitxa d'escriptors, quan hi poso la data de defunció de l'autor, apareix automàticament el text "(mort) amb XX anys". L'expressió correcta seria "(mort) als XX anys". Vegeu, per exemple, Aléxandros Papadiamandis. Com que aquest text es genera automàticament, no sé com corregir-ho. On hauria d'anar? Gràcies!el comentari anterior sense signar és fet per 79.155.244.243 (disc.contr.) 16:39, 10 oct 2009 (CEST)

ORDENA:

Soc novell, perquè serveix {{{ORDENA:...}}}, que poses en els articles?

Gràcies --Jmarchn (disc.) 07:35, 25 oct 2009 (CET)

Et proposo un exercici: vés a la pàgina de cerca (punxant al botó "Cerca" sense introduir res); puxa l'últim enllaç on diu "Avançat"; punxa el botó que diu "Activar: Tots" per a cercar a tots els tipus de pàgines; i ara posa "ordena" i cerca'l. El primer resultat és "Viquipèdia:Categorització (redirigit des de Viquipèdia:Ordena)". En aquesta pàgina, concretament en la secció Viquipèdia:Categorització#Indexar t'explica com ordenar les pàgines en una categoria utilitzant la funció {{ORDENA:...}}. Més info a Ajuda:Categoria#Indexació. --V.Riullop (parlem-ne) 12:34, 25 oct 2009 (CET)

Enllaços al mateix article en altres ediomes

Hi ha alguna manera per no haver d'editar l'article d'igual contingut en cadascun del altres idiomes per posar: [[[ca:Article en català]]]?

Gràcies --Jmarchn (disc.) 07:39, 25 oct 2009 (CET)

Com a mínim l'has de posar en un altre idioma. Per la resta d'idiomes, els robots ja se n'encarregaran. – Leptictidium (auderiense) 10:58, 25 oct 2009 (CET)

Plantilla de eleccions.

Hola companys!

M'agradaria incorporar a la Viquipèdia unes taules que existeixen en la versió anglesa i castellana, però que a la catalana no o no les he sabut trobar, es tracta d'aixo: Anglès Castellà. Si algú hem pogués dir com es fa l'hi agrairia.--Avalls89 (disc.) 20:50, 1 nov 2009 (CET)

Clotilde Cerda

Clotilde Cerdà. La meva pregunta és la següent: he vist en l'article de la viquipèdia que Dolors Aleu va fundar amb Clotilde Cerdà l'Acadèmia per a la Il·lustració de la dona. Quina és la font d'aquesta informació? a mi no em consta que ella la fundés, sinó que només hi treballà com a professora, segons el butlletí de l'Acadèmia.el comentari anterior sense signar és fet per 84.88.64.80 (disc.contr.) 16:45, 5 nov 2009 (CET)

Aquest comentari ha d'anar a Discussió:Dolors Aleu i Riera i també pots posar la plantilla {{cal citació}} a la frase que dius que s'ha de esborrar. --Jordicollcosta (discussió) 17:11, 5 nov 2009 (CET)

Baladre

Es pot plantar un baladre des d'una branca del mateix? el comentari anterior sense signar és fet per 80.39.122.131 (disc.contr.) --Jordicollcosta (discussió) 13:42, 23 nov 2009 (CET)

La Viquipèdia no es el lloc per aquest tipus de preguntes que no ten que veure amb el projecte, a Internet trobaràs llocs. --Jordicollcosta (discussió) 13:45, 23 nov 2009 (CET)

Necessite ajuda amb les imatges

Sóc nou (de fet, de hui) i m'agradaria saber com puc posar fotos des de fora de la Viquipèdia (Concretament, estic editant Mordheim ) per a posar una foto a la dreta del tot. Gràcies de bestreta el comentari anterior sense signar és fet per SkawPV (disc.contr.) --Miquel Puig i Pey (disc.) 13:49, 25 nov 2009 (CET)

Les imatges lliures de drets s'han de carregar a Wikimedia Commons, a la columna de la dreta a la caixa d'eines hi ha l'enllaç Carrega a Commons. pots consultar l'ajuda:Ús d'imatges. Malgrat que en el cas d'aquest article no existeix cap material a Commons, ni cap altre Viquipèdia hi ha cap imatge, el que fa sospitar que no hi hagin imatges disponibles amb llicencia de domini public o amb llicencia compatible amb la Viquipèdia. --Jordicollcosta (discussió) 14:11, 25 nov 2009 (CET)

Moltes gràcies, Jordi :) SkawPV (disc.) 23:33, 25 nov 2009 (CET)

falten pagines

BUSCO LA PAGINA ANCIANITAT PER UN TREBALL SI NO LA PRESENTO SUSPENDRE PER CULPA VOSTRA LA NECESITO JA PERDO PERO O SENTO ES DE NATURALS LES ETAPES DE LA VIDA DIGEUME COM O FAREGRACIES A VOSALTRES E APROVAT MOLTS EXAMENTS VA FEULA

Llavors com a agraïment per haver aprovat molts examens i ja que no tenim l'article, estaria bé que en esta ocasió la feres tu.
Una cosa més, en Internet escriure un text tot en majúscules és de mala educació, és com si escridassares a algú. –Pasqual · discussió · xat 21:18, 1 des 2009 (CET)
Tot i que no sé si el que cerques no està relacionat amb vellesa. –Pasqual · discussió · xat 21:19, 1 des 2009 (CET)

Bec d'alena

Bec d'alena "anomenat camallonga al País Valencià" és un dels centenars d'ocells que tenim mal anomenats a la Viquipèdia, ja que no s'anomena "camallonga" al País Valencià (la camallonga és un altre ocell). A la pàgina AVIBASE [4] tenen una accepció en "Valencian" per a molts ocells. Gairebé tots els noms d'ocells en "valencian" estan posats de manera errònia. Les paraules existeixen, són denominacions que s'apliquen en el País Valencià a diferents ocells, però pràcticament totes estan on no les pertoca. Pots trobar casos tan curiosos com el del Escuraflascons becfí, que diu AVIBASE que en "valencian" es diu Escuraflascons bec-gros. El pitjor del cas és que els col·laboradors de Viquipèdia, han utilitzat l'AVIBASE (que és una pàgina molt rigorosa en altres sentits) i han omplit la Viquipèdia de "valencianismes" falsos. Crec que es deuria fer alguna cosa, però estem parlant de moltes, moltes entrades errònies. Per altre costat, potser que algú amb més recursos que jo pogués entrar en AVIBASE i fer-los adonar-se'n de l'error. Però el més important és ¿què fem en Viquipèdia?.Nelo (disc.) 18:28, 2 des 2009 (CET)

Tipus de lletra més petit

Volia saber com canviar el tipus de lletra que et surt directament a la portada quan entres a la viquipèdia. Sense voler i sense saber com, l'he canviada a un tamany massa gran. Gràcies. --Francdubtes (disc.) 22:13, 3 des 2009 (CET)

Si uses Firefox, amb Ctrl i + i Ctrl i - pots augmentar i disminuir la mida de la lletra. Pau Cabot · Discussió 22:23, 3 des 2009 (CET)
Mil gràcies!--Francdubtes (disc.) 22:36, 3 des 2009 (CET)

Referències

Hola gent!

Estic editant la pàgina Skalingrad. Vull posar unes referències, i ho he intentat copiant el codi d'altres pàgines de la wikipedia i la pàgina mostra un error. Visiteu-ho i voreu. Gràcies!--81.33.158.14 (discussió) 22:06, 18 des 2009 (CET)

Fet Fet!.--Lohen11 (disc.) 23:09, 18 des 2009 (CET)

On puc trobar la història, coronologicament parlatn, de la creació dels Jutjats ?