Viquipèdia:Presa de decisions/2010/Enllaços a l'associació Amical Viquipèdia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Es proposa un període de 7 dies per tenir un sondeig de l'opinió dels usuaris amb dret a vot. Si la votació posa de manifest un clar consens es pren la decisió directament. Si hi hagués divisió d'opinions s'obriria un procés de discussió durant un període de 14 dies. Un cop acabada la discussió es destinaria un període addicional de 7 dies més per trobar una decisió de consens.

  • Inici votació 1-4-2010
  • Final votació 7-4-2010

Si no hi ha consens:

  • Període de discussió: del 8-4-2010 al 21-4-2010
  • Període de cerca de decisió de consens: del 22-4-2010 al 28-4-2010

Antecedents i raonaments[modifica]

  • A la Viquitrobada 2008 es va parlar de crear una associació per promocionar els projectes Wikimedia que pogués arribar a ser capítol de Wikimedia.
  • El 2009 es va constituir l'Associació d’amics de la Viquipèdia a la que en l'assemblea general coincident amb la Viquitrobda 2009 es va decidir canviar el nom a Amical Viquipèdia.
  • Des del març del 2009 l'associació ha treballat activament per promocionar els projectes Wikimedia i ha publicat regularment els seus resums d’activitats a les pàgines de la taverna de Viquipèdia.
  • Al portal viquipedista de la Viquipèdia en francès i en polonès hi ha enllaços cap a les pàgines web de les associacions Wikimédia France i Wikimedia Polska que fan les mateixes activitats que Amical Viquipèdia en els territoris dels estats Francès i Polonès respectivament.
  • Els sondeigs fets als lectors de la Viquipèdia més d'un 20% manifesta que si no escriuen és perquè no saben escriure en català o no en saben prou de cap tema per atrevir-se a escriure, no manifesten que no tinguin temps ni que no els interessi ajudar al projecte.
  • Les activitats de promoció dels projectes adreçades a captar més editors, a aconseguir que la Viquipèdia guanyi reconeixement i es llegeixi més, a que s'alliberin treballs, a que es faci servir la Viquipèdia a les escoles o a les universitats, defensar els drets d'autor d'acord amb la llicència CC SA ... necessiten una sèrie de tasques algunes de les quals les pot fer gent que no escriu a la Viquipèdia i de fet és llàstima distreure temps de la gent que hi escriu per a totes les tasques que no és estrictament necessari.

Proposta de decisió[modifica]

  1. Posar a la pàgina del portal comunitari de viquipèdia un espai amb dades de la associació, les activitats i un enllaç a la pàgina web.
  2. Posar al portal principal de viquipèdia, al quadre d’ajuda una frase més dient:
  • Voleu ajudar a fer créixer la Viquipèdia d’altres maneres que escrivint? Col·laboreu amb la associació Amical Viquipedia.

Votació per Sondejar l'opinió inicial[modifica]

Poden emetre el seu vot els usuaris que compleixin els requisits per tenir dret a vot en les decisions que afecten a polítiques de la Viquipèdia.

Posar informació i enllaç al portal comunitari[modifica]

A Favor[modifica]

En Contra[modifica]

Posar uns frase convidant a col·laborar d’altres formes que escrivint[modifica]

A favor[modifica]

En contra[modifica]

Series tan amable de concretar amb arguments a la discussió el perquè no t'agrada? Així ho podem anar enraonant. --Gomà (disc.) 15:40, 12 abr 2010 (CEST)[respon]

Discussió[modifica]

Respecte a ajudar fent altres contribucions diferents d'escriure, evidentment no són dues opcions mútuament excloents hi ha molta gent que pot i li agrada fer les dues coses. Com he dit als antecedents hi ha un percentatge significatiu dels lectors que contesten les enquestes que manifesten no saber escriure prou bé en català o no saber-ne prou de cap tema per escriure. No sé quants d'aquests lectors tenen ganes d'ajudar a la Viquipèdia, en el proper sondeig ho podem preguntar. Quina via els hi oferim? --Gomà (disc.) 08:13, 1 abr 2010 (CEST)[respon]

Tenint en consideració que cridem a col.laborar a una Associació que ajuda la Viquipèdia, no veig problema que aquesta col.laboració pugui ser expressada per altres mitjans no únicament amb l'escriptura. Però al mateix temps pot ser i seria contradictòria que arribat un moment, tinguéssim per exemple un President d'Amical que no fos Viquipedista actiu. Potser cal crear algun tipus de diferenciació entre socis Viquipedistes i no? --Gus.dan (disc.) 10:20, 1 abr 2010 (CEST)[respon]
Entenc que la proposta és oferir una via per ajudar. Aquesta ajut pot materialitzar-se de moltes maneres: Treball voluntari, aportacions econòmiques, facilitar contactes... Pot ser com a simpatitzant, com a membre col·laborador o com a membre de ple dret. Però això és un debat al si de la associació que en part ja s'ha anat parlant i potser caldrà anar-ho concretant més. --Gomà (disc.) 22:36, 2 abr 2010 (CEST)[respon]

Decisió de consens[modifica]

L'opinió inicial mostra unanimitat pel que fa a: "Posar informació i enllaç al portal comunitari" per tant passaré a fer-ho Fet Fet! i podem centrar la discussió en "Posar uns frase convidant a col·laborar d’altres formes que escrivint".--Gomà (disc.) 15:37, 12 abr 2010 (CEST)[respon]